Annons
Annons
Zarah Öberg

Zarah Öberg

Näringsexpert

Medlem i SNLF, kostrådgivare, hälsopedagog, ayurvedarådgivare, näringsterapeut, fytoterapeut samt mental tränare, NLP Trainer, ICC-coach, yogalärare, Qi Gong-coach och journalist. 

Utöver det har Zarah fem års högskole- och universitetsutbildning inom medicin, farmakologi och miljömedicin, är utbildad inom kinesisk medicin, indisk medicin, näringsmedicin, holistisk medicin, energimedicin, naturmedicin, kinesiologi och mycket mer. Zarah Öberg är en av landets mest anlitade föreläsare och utbildare och hon driver en egen näringsterapeutisk klinik.

Zarah driver även flera hemsidor inom hälsa, kost, personlig utveckling och medicin och skriver för flera av Sveriges medier. Zarahs hemsida är zarahssida.se.

Medlem i SNLF, kostrådgivare, hälsopedagog, ayurvedarådgivare, näringsterapeut, fytoterapeut samt mental tränare, NLP Trainer, ICC-coach, yogalärare, Qi Gong-coach och journalist. 

Utöver det har Zarah fem års högskole- och universitetsutbildning inom medicin, farmakologi och miljömedicin, är utbildad inom kinesisk medicin, indisk medicin, näringsmedicin, holistisk medicin, energimedicin, naturmedicin, kinesiologi och mycket mer. Zarah Öberg är en av landets mest anlitade föreläsare och utbildare och hon driver en egen näringsterapeutisk klinik.

Zarah driver även flera hemsidor inom hälsa, kost, personlig utveckling och medicin och skriver för flera av Sveriges medier. Zarahs hemsida är zarahssida.se.

Läs fler frågor till Zarah Öberg
Stäng

Ställ din fråga till Zarah Öberg

Zarah Öberg

Hidden
Hidden
Hidden
Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Är chaga närmare kroppens DNA än andra växter?

30 mars, 2022
Jag har hört att chaga är 40 procent närmare kroppens DNA än andra växter. Hur påverkar det kroppens hälsa i allmänhet?
Annons

Zarah Öberg svarar

Hej och tack för din fråga,

Jag har svårt att bemöta din fråga gällande att chaga är 40 procent närmare kroppens DNA än andra växter. Jag har inte hört den informationen tidigare utan den information jag har sett är att den är 30 procent mer lik människans DNA än andra växter. Jag kan därför inte yttra mig om just den delen i din fråga, men berättar gärna lite om varför chaga ses som hälsosam. Jag tänker generellt att en växt som är lik vårt DNA också passar bättre för oss att äta, men det är min egen teori.

Chaga, även kallad sprängticka, är en svamp som växer i kalla klimat såsom Sverige eller andra nordiska länder. Chaga anses vara mycket näringsrik, växer på björkar och har använts i många hundra år inom näringsmedicinen. Vanligtvis så skördar man chaga under hösten och vintern, och kan sedan torka den för att göra té eller näringspulver. Om man vill bevara alla näringsämnen och enzymer så är det klokt att torka chaga i högst 40 grader. Chaga är full av vitaminer och mineraler och har en stärkande, stimulerande och normaliserande effekt på kroppens immunförsvar.  Chaga är rik på antioxidanter, är naturligt blodtryckssänkande och kolesterolsänkande samt är antibakteriell, antiviral och svampdödande. Chaga smakar lite speciellt, men är gott som te eller i en smoothie.

Varma hälsningar Zarah Öberg

Dela inlägget
Annons
Annons
Annons
Annons