Annons
Annons
Zarah Öberg

Zarah Öberg

Näringsexpert

Medlem i SNLF, kostrådgivare, hälsopedagog, ayurvedarådgivare, näringsterapeut, fytoterapeut samt mental tränare, NLP Trainer, ICC-coach, yogalärare, Qi Gong-coach och journalist. 

Utöver det har Zarah fem års högskole- och universitetsutbildning inom medicin, farmakologi och miljömedicin, är utbildad inom kinesisk medicin, indisk medicin, näringsmedicin, holistisk medicin, energimedicin, naturmedicin, kinesiologi och mycket mer. Zarah Öberg är en av landets mest anlitade föreläsare och utbildare och hon driver en egen näringsterapeutisk klinik.

Zarah driver även flera hemsidor inom hälsa, kost, personlig utveckling och medicin och skriver för flera av Sveriges medier. Zarahs hemsida är zarahssida.se.

Medlem i SNLF, kostrådgivare, hälsopedagog, ayurvedarådgivare, näringsterapeut, fytoterapeut samt mental tränare, NLP Trainer, ICC-coach, yogalärare, Qi Gong-coach och journalist. 

Utöver det har Zarah fem års högskole- och universitetsutbildning inom medicin, farmakologi och miljömedicin, är utbildad inom kinesisk medicin, indisk medicin, näringsmedicin, holistisk medicin, energimedicin, naturmedicin, kinesiologi och mycket mer. Zarah Öberg är en av landets mest anlitade föreläsare och utbildare och hon driver en egen näringsterapeutisk klinik.

Zarah driver även flera hemsidor inom hälsa, kost, personlig utveckling och medicin och skriver för flera av Sveriges medier. Zarahs hemsida är zarahssida.se.

Läs fler frågor till Zarah Öberg
Stäng

Ställ din fråga till Zarah Öberg

Zarah Öberg

Hidden
Hidden
Hidden
Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Är glutamin bra för immunförsvaret?

29 januari, 2016
Jag har blivit tipsad om att ta l-glutamin för att minska stress, boosta immunförsvaret och bli klarare i huvudet. Men, efter att jag köpt en burk kom jag på att jag även fått höra att glutamin är en förstärkare, liksom dess salt är en smakförstärkare, och att det sällan förstärker något positivt i kroppen. Vad ska jag tro på?
Annons

Zarah Öberg svarar

Hej och tack för din fråga.

Jag tror att du har blandat ihop natriumglutamat med glutamin. Natriumglutamat förstärker matens umamismak det vill säga den salta köttsmaken som finns i hel- och halvfabrikat baserade på animaliska råvaror. Glutamin är något helt annat, och är en aminosyra som produceras i vår tarm, som är viktig för många av kroppens funktioner (till exempel tarmens slemhinna) och som ofta rekommenderas som tillskott vid tarmbesvär eller problem med immunförsvaret. En annan aminosyra som jag tänker på när du skriver att du vill bli klarare i huvudet är tyrosin, som fungerar väldigt bra för att få mer fokus och koncentration.

Varma hälsningar
Zarah Öberg

Dela inlägget
Annons
Annons
Annons
Annons