Annons
Annons
Zarah Öberg

Zarah Öberg

Näringsexpert

Medlem i SNLF, kostrådgivare, hälsopedagog, ayurvedarådgivare, näringsterapeut, fytoterapeut samt mental tränare, NLP Trainer, ICC-coach, yogalärare, Qi Gong-coach och journalist. 

Utöver det har Zarah fem års högskole- och universitetsutbildning inom medicin, farmakologi och miljömedicin, är utbildad inom kinesisk medicin, indisk medicin, näringsmedicin, holistisk medicin, energimedicin, naturmedicin, kinesiologi och mycket mer. Zarah Öberg är en av landets mest anlitade föreläsare och utbildare och hon driver en egen näringsterapeutisk klinik.

Zarah driver även flera hemsidor inom hälsa, kost, personlig utveckling och medicin och skriver för flera av Sveriges medier. Zarahs hemsida är zarahssida.se.

Medlem i SNLF, kostrådgivare, hälsopedagog, ayurvedarådgivare, näringsterapeut, fytoterapeut samt mental tränare, NLP Trainer, ICC-coach, yogalärare, Qi Gong-coach och journalist. 

Utöver det har Zarah fem års högskole- och universitetsutbildning inom medicin, farmakologi och miljömedicin, är utbildad inom kinesisk medicin, indisk medicin, näringsmedicin, holistisk medicin, energimedicin, naturmedicin, kinesiologi och mycket mer. Zarah Öberg är en av landets mest anlitade föreläsare och utbildare och hon driver en egen näringsterapeutisk klinik.

Zarah driver även flera hemsidor inom hälsa, kost, personlig utveckling och medicin och skriver för flera av Sveriges medier. Zarahs hemsida är zarahssida.se.

Läs fler frågor till Zarah Öberg
Stäng

Ställ din fråga till Zarah Öberg

Zarah Öberg

Hidden
Hidden
Hidden
Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Är talg bra att steka i?

24 november, 2016
Läste en notis för några år sedan om stekning med olika fetter. Hur bedömer du talg som alternativ?
Annons

Zarah Öberg svarar

Hej och tack för din fråga. Talg kan absolut användas för stekning men för egen del så steker jag hellre i  kokosolja. Jag tänker att det är en liknande smak som när man använder ister i bakning. Vissa gillar smaken och andra inte. Det är nog väldigt olika vad man är van vid och vad man föredrar. Hälsomässigt så har talg hög andel mättat fett och tål således höga temperaturer. Det kan alltså vara ett bra alternativ om du vill använda dig av animaliska fetter till stekning.

En intressant sak som man bör tänka på när man äter fett från fisk och nötdjur är att de lagrar in fettlösliga gifter i fettet. Det kan alltså vara en god idé att använda ekologiskt fett.

Varma hälsningar
Zarah Öberg

Dela inlägget
Annons
Annons
Annons
Annons