Zarah Öberg svarar
Hej och tack för din fråga,
Det är svårt att svara på varför du upplever besvär när du använder hampaprotein, men en viktig faktor i detta är att oxalater inte bör vara ett problem om du har korrekt tarmflora. När tarmen inte är i balans, så kan det blir problem med nedbrytningen av oxalater, vilket i sin tur gör att man får besvär. Detta är samma sak som vid histaminintolerans. Om man undviker histaminrik kost, så kan det såklart bli bättre, men det viktiga och långsiktiga är att korrigera tarmen så att man bryter ner histamin korrekt igen.
Ett tips är att mäta din tarm i ett mikrobiomtest som visar hela tarmens sammansättning av bakterier. Det behöver vara ett mikrobiomtest med DNA-teknik, som mäter korrekt, och du behöver vara säker på att man ser över din nedbrytning av oxalater i mätningen. Ett tips är mikrobiomtest från SMART DNA, som är mycket gedigna och omfattande. I det testet så mäter man även oxalater och hur din nedbrytning fungerar. Detta test visar även nedbrytningen av histamin vid histaminintolerans, hur man konverterar, bildar och bryter ner GABA, och hur man konverterar serotonin och mycket mycket mer.
Vad gäller hampaprotein så kan det såklart bero på flera orsaker att du reagerar på det, men det viktiga är att isåfall fundera på varför du reagerar på ett visst födoämne.
Varma hälsningar Zarah Öberg