Jag har hypotyreos, fibromyalgi och ångest. Kan KSM66 hjälpa?

Hej! Jag har opererat bort en tumör på hypofysen som orsakade Cushings sjukdom. Binjurarna har vaknat och kortisolvärdena ligger bra. Men jag har fibromyalgi med en fruktansvärd smärta, då musklerna är på helspänn hela tiden. Har även hypotyreos och äter Levaxin. Därtill har jag också ångest.

Kan jag ta KSM66 som muskelavslappnande och för ångesten?

 

 

svarar:

Hej och tack för din fråga

Ett tips är att testa CuraMIN, ett tillskott som innehåller gurkmeja och boswellia, två ämnen som arbetar antiinflammatoriskt. Du kan även använda KSM66 för att normalisera dina kortisolnivåer, och om det inte hjälper hela vägen så rekommenderar jag att du tar kontakt med en näringsterapeut som kan hjälpa dig att mäta dina värden på kortisol och på så vis se om det finns mer potenta vägar att gå.

Kortisolvärden i blod visar endast problem om det ligger väldigt lågt eller vid till exempel Addissons. Om du har vissa nedsättningar på grund av binjureutmattning så syns inte det i blodprov utan endast i salivprov där man endast mäter aktiva hormoner (i blodprov mäter man totalkortisol så det visar inte problemet).

När man tar salivtest så brukar problemet bli väldigt tydligt och också lättare att behandla. Ångest hör samman med låga kortisolnivåer och obalans i signalsubstanser och hormoner, så det är mycket möjligt att det är där en stor del av problemet ligger.

När du tar KSM66 så är det bra att tänka på att ta det 4 timmar efter intag av levaxin, eller senare om din läkare anger det. Man brukar alltid separera användning av levaxin från intag av kosttillskott och ta dem vid olika tidpunkter.

Varma hälsningar, Zarah Öberg

Ställ din egen fråga till

Jag har hypotyreos, fibromyalgi och ångest. Kan KSM66 hjälpa?

Fråga till

Hej! Jag har opererat bort en tumör på hypofysen som orsakade Cushings sjukdom. Binjurarna har vaknat och kortisolvärdena ligger bra. Men jag har fibromyalgi med en fruktansvärd smärta, då musklerna är på helspänn hela tiden. Har även hypotyreos och äter Levaxin. Därtill har jag också ångest. Kan jag ta KSM66 som muskelavslappnande och för ångesten? […]

Läs mer →

Bör jag avstå från mina vitaminer under fastan?

Fråga till

Jag blev verkligen inspirerad efter att läst din kokbok om 5:2. Ska börja vattenfasta, men äter flera vitaminer. Bör jag avstå från dom under fastan och ta upp dem igen efteråt?  

Läs mer →

Kan AIP-kost hjälpa mig med hypotyreos och Hashimotos?

Fråga till

Jag har en fråga om AIP-kost. Jag har hypotyreos och Hashimotos och mår inte bra trots att sjukvården tycker att jag har rätt dos av Levaxin. Jag har funderat på att testa strikt AIP-kost för att se om det kan hjälpa mig. Men är lite fundersam på hur det blir efteråt om det visar sig […]

Läs mer →