Annons
Annons
Zarah Öberg

Zarah Öberg

Näringsexpert

Medlem i SNLF, kostrådgivare, hälsopedagog, ayurvedarådgivare, näringsterapeut, fytoterapeut samt mental tränare, NLP Trainer, ICC-coach, yogalärare, Qi Gong-coach och journalist. 

Utöver det har Zarah fem års högskole- och universitetsutbildning inom medicin, farmakologi och miljömedicin, är utbildad inom kinesisk medicin, indisk medicin, näringsmedicin, holistisk medicin, energimedicin, naturmedicin, kinesiologi och mycket mer. Zarah Öberg är en av landets mest anlitade föreläsare och utbildare och hon driver en egen näringsterapeutisk klinik.

Zarah driver även flera hemsidor inom hälsa, kost, personlig utveckling och medicin och skriver för flera av Sveriges medier. Zarahs hemsida är zarahssida.se.

Medlem i SNLF, kostrådgivare, hälsopedagog, ayurvedarådgivare, näringsterapeut, fytoterapeut samt mental tränare, NLP Trainer, ICC-coach, yogalärare, Qi Gong-coach och journalist. 

Utöver det har Zarah fem års högskole- och universitetsutbildning inom medicin, farmakologi och miljömedicin, är utbildad inom kinesisk medicin, indisk medicin, näringsmedicin, holistisk medicin, energimedicin, naturmedicin, kinesiologi och mycket mer. Zarah Öberg är en av landets mest anlitade föreläsare och utbildare och hon driver en egen näringsterapeutisk klinik.

Zarah driver även flera hemsidor inom hälsa, kost, personlig utveckling och medicin och skriver för flera av Sveriges medier. Zarahs hemsida är zarahssida.se.

Läs fler frågor till Zarah Öberg
Stäng

Ställ din fråga till Zarah Öberg

Zarah Öberg

Hidden
Hidden
Hidden
Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Kan man frysa in hela äpplen?

16 september, 2013
Hej Zarah! Kan man frysa in hela äpplen? Och ta fram eftersom? Eller "försvinner" näringen i dem då? Tacksam för svar!
Annons

Zarah Öberg svarar

Hej och tack för ditt mail.
Näringen försvinner inte särskilt mycket under frysning, vilket gör just infrysning till ett väldigt bra lagringsalternativ. Dock så blir de flesta grödor, framförallt de med mycket vätska, mindre roliga om man fryser dem om du inte först förväller dem lätt. Om du ska ha äpplen till smoothie så tärna dem i små bitar eller skiva dem tunt och ångkoka i några minuter på låg temp. Tanken är att så länge du har låg temperatur, inte påverkar näringen mer än nödvändigt. På så vis blir de inte heller förstörda i sin struktur då de fryses in. På samma vis kan man förvälla nästan alla säsongsgrödor och på så vis ha dem under vinterhalvåret. Om du däremot skall ha äpplen till att äta, så rekommenderar jag hellre att du förvarar dem kallt så att de håller så länge som möjligt, ungefär som förr i tiden då vi använde jordkällare och/eller matkällare. Ett annat alternativ är att torka dem på låg temperatur i antingen torkugn eller på låg temperatur i ugnen.

Varma hälsningar Zarah Öberg

Dela inlägget
Annons
Annons
Annons
Annons