Annons
Annons
Zarah Öberg

Zarah Öberg

Näringsexpert

Medlem i SNLF, kostrådgivare, hälsopedagog, ayurvedarådgivare, näringsterapeut, fytoterapeut samt mental tränare, NLP Trainer, ICC-coach, yogalärare, Qi Gong-coach och journalist. 

Utöver det har Zarah fem års högskole- och universitetsutbildning inom medicin, farmakologi och miljömedicin, är utbildad inom kinesisk medicin, indisk medicin, näringsmedicin, holistisk medicin, energimedicin, naturmedicin, kinesiologi och mycket mer. Zarah Öberg är en av landets mest anlitade föreläsare och utbildare och hon driver en egen näringsterapeutisk klinik.

Zarah driver även flera hemsidor inom hälsa, kost, personlig utveckling och medicin och skriver för flera av Sveriges medier. Zarahs hemsida är zarahssida.se.

Medlem i SNLF, kostrådgivare, hälsopedagog, ayurvedarådgivare, näringsterapeut, fytoterapeut samt mental tränare, NLP Trainer, ICC-coach, yogalärare, Qi Gong-coach och journalist. 

Utöver det har Zarah fem års högskole- och universitetsutbildning inom medicin, farmakologi och miljömedicin, är utbildad inom kinesisk medicin, indisk medicin, näringsmedicin, holistisk medicin, energimedicin, naturmedicin, kinesiologi och mycket mer. Zarah Öberg är en av landets mest anlitade föreläsare och utbildare och hon driver en egen näringsterapeutisk klinik.

Zarah driver även flera hemsidor inom hälsa, kost, personlig utveckling och medicin och skriver för flera av Sveriges medier. Zarahs hemsida är zarahssida.se.

Läs fler frågor till Zarah Öberg
Stäng

Ställ din fråga till Zarah Öberg

Zarah Öberg

Hidden
Hidden
Hidden
Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Passerar hela sesamfrön genom kroppen utan att ge energi?

14 maj, 2014
Hej! Passerar hela sesamfrön genom kroppen utan att ge energi?
Annons

Zarah Öberg svarar

Hej och tack för ditt mail.
Många frön passerar genom kroppen och motionerar systemet utan att för den skull tillföra energi. Detta beror på att många frön är så svårsmälta att de inte spjälkas/smälts ner i matsmältningssystemet. Om man önskar få tillgång till de bra fetter som finns i fröna, så är det bra att mixa dem eller krossa dem. Tänk bara på att detta bör göras direkt när ni ska äta dem, så att fetterna inte hinner härskna. Linfrön är väldigt svårsmälta så dessa brukar passera genom utan att smältas. Däremot sesamfrön och solrosfrön är olika beroende på hur mycket du tuggar dem.

Varma hälsningar Zarah Öberg

Dela inlägget
Annons
Annons
Annons
Annons