Ser andra kvinnor mellan fingrarna när det gäller porr?

Hej,

Jag vet nog kanske svaren men vill gärna få det bekräftat, med tillägg eller avdrag!
Det gäller det eviga ämnet svartsjuka och att män och kvinnor är olika.

Jag är 70 och litet + men har inget fel på hormonerna för åldern - inte heller var jag någonsin speciellt "sexminded" av mig, aldrig gått på en krog kvällstid egentligen och har sällan uthållighet att ragga systematiskt.
Ändå utan man hela livet kan man säga, blivit besviken på var och en jag försökt med.
Tappar lusten så fort de talar om sex.

Jag har gjort hormontest - faktiskt - med anledning av att jag har pojkkropp och knappt några bröst (eller kalla det mannekängkropp, gärna för mig) samt hade starka menssmärtor dåförtiden.
Fick svar att hormonvärdena var perfekta för kvinnor, nära absoluta toppen.

Nu träffade jag då äntligen en man 2016 som var lagom fem år äldre och mycket vital och ungdomlig. Han fungerar perfekt för sin ålder, sex ibland såvida han inte tvingar sig till "potensstegringar" på grund av mindervärdeskomplex!

Han var ensam under 24 år efter en skilsmässa utan dramatik. De ses än i samband med vuxna barns födelsedagar och så vidare (vilket jag EJ gillar eftersom jag sällan bjuds med och då dottern inte riktigt orkar gilla mig).
Jag tror dock på honom när han försäkrar att exfrun och han inget har gemensamt längre och så vidare.
Har träffat henne och hon var mycket artig och normalt distanserad, vänlig. Har skickat med tårta till mig! Är inte svartsjuk på henne, men det stör mig ändå att de ska sitta ihop på jularna etcetera.

Till saken.
Jag är morgontrött. Han inte. Han bodde hos mig en lång period men jag orkade sällan ha sex på morgonen, kroppen är "stängd" då.
Vad gör han? Jo, han åker hem till sig "för att elda huset"... och det framkom att han använt bilder av pornografisk karaktär för att få sexutlopp och kallar detta för "nödlösning".
Jag mer el mindre tvingade honom peka ut vilka bilder det var, eftersom han antytt att det var från en fotosajt som jag till och med introducerat för honom.

Han pekade ut några och det handlade om kraftigare kvinnor än jag, tuffare och råare, utom en eller två som var lika mig, smala pojkflickor med längre hår än jag (mitt hår vill inte växa, fast både han och jag gillar litet mer hår än jag har).
Jag blev hemskt sårad trots att jag dragit sanningen ur honom... och kränkt.
Efter det vågade jag liksom inte tända på honom eftersom jag upplevde att tjejerna på bilderna var i vägen.

Han ville absolut ha hormontabletter av någon doktor eftersom de han köpte på nätet gav lite utslag.
Jag hade fått följa med men läkartiden var på morgonen och jag orkade inte.
Jag sa: "Flirta nu inte med sjuksystrarna nu när du har potenshöjare i kroppen!"

Vad händer? Jo, han ringer och säger att han fick sexreaktioner av sjuksystern som efter läkarbesöket skulle ta blodprover men att det var en annan sjuksyster som tog dem och att den attraktiva stod i samma rum.
Jag frågade ut honom och han svarade motvilligt men uppriktigt litet peau en peau. Han sa: "Jag tänkte göra något åt det när jag kom hem nu, men vill spara mig till dig".
Dessa ord fick mig att explodera. Tänder på en 30 år yngre sjuksyster och sparar sig till mig!!!!
Sedan dess blev sexlivet bara värre och värre fastän han menade: "Nu har vi ju i alla fall varit tillsammans, 1, 2, 2,5 år osv"..
Han förnekar nu att han använder bilder för sex.
Men jag tror honom ju inte riktigt ...men att han förnekar det kan ändå tyda på att han fattar att det är olämpligt?!
Är ändå glad att han var ärlig från början (oavsett hur han är nu). Jag hör till den personlighetstypen som inte tål att man ljuger för varandra, inte ens vita lögner. I så fall är jag hellre ensam. Jag är själv monogam och kan inte tänka mig att äventyra en bra relation och dras inte till sex - äventyr alls.

Min fråga är: är det så att precis alla män har detta behov, öppet eller i hemlighet? Är det naturens lag? Eller har jag otur? Tycker var och varannan man jag mött (oavsett min relation till dem) är på det viset, eller verkar vara.
Kan män inte tända på kamratliga kvinnor? Måste de vara sexigt råa?
I så fall får jag låta bli att hoppas på en man.

Visst är jag till åren men har tydligen något som män uppmärksammar eftersom jag har så lätt få kontakt med dem, även ofrivilligt.
Vill helst inte ha en massa kontakter och får ofta fräsa ifrån initialt.
Sen är det ju så också att de inte vet hur små former jag har med kläder på mig.

Eftersom jag inte haft fler än två längre relationer i mitt liv (denna och en när jag var i slutet av tonåren) har det blivit en del så kallade "försök" men de var inte långvariga. Ett möte räckte. Sedan gick det kanske två år till nästa. Under ett liv blir det några stycken. Å andra sidan märkte jag knappt av deras närvaro, var inte mycket tänd på dem, men ville försöka på något sätt då de var trevliga för övrigt.
Dumt gjort av mig kanske, att inte vänta på att bli kär... men erfarenheten har fått mig att förstå att blir jag kär så får jag inte den jag vill ha.

Nåväl, är jag onormalt svartsjuk tro?
Är det så att alla kvinnor blundar för vad deras män sysslar med öppet eller när de inte är närvarande?
Jag tycker detta med bildsex är nästan lika tufft som otrohet.

Vidare, till slut hade han några sexmöten med exfruns syster i samband med skilsmässan, och sedan gick det flera år - kanske tio - innan han träffade mig, utan att han besökte henne i en annan stad. De hade alltså bara sex någon gång ibland per år.
Men för något år sen skulle han i annat ärende till den staden och pratade om att eventuellt hälsa på henne!!!!
Frågade om jag fick följa med, då tystnade han tvärt. "Och vad gör du om hon närmar sig dig i samma soffa?" frågade jag.
"Jag bestämmer väl själv vad jag gör" svarade då denne porriga man.
Jag sa att åker han dit så är det helt slut mellan oss, sådant finns inte i min värld.
Jag tror inte han har åkt dit.
Han säger: "Jag vet ju knappt hur hon ser ut nu för tiden". Eller så ljuger han förträffligt.

Jag kanske lämnar honom helt. Det orkar jag kanske.
Men jag bara undrar om han kan kallas normal?

Med vänlig hälsning,
Marie

Eva Rusz svarar:

Hej Marie,

Det är ett känt faktum att män generellt sätt tänker mer på sex dagligen och tittar på porr i olika former betydligt mer än vad kvinnor gör. Porrindustrin i världen omsätter gigantiska belopp.

Jag kan inte avgöra om denne man är normal eller ej.
Det jag däremot kan reagera på och anser är varningstecken är att han haft en relation med sin exfrus syster, något som inom en familj för de allra flesta är ett otänkbart och mycket olämpligt beteende. Samt att han så öppet lever ut sin sexlust och också plågar dig att berätta vad han vill och känner för någon annan än dig.
I en relation ska man vara ”exklusiva” för varandra.

Vissa män när de blir äldre kan bli besatta av sex men även om de inte har det ofta så kan just bilderna av det göra dem lugna.
Vissa saker kan man också inom en relation avstå ifrån att alltid berätta för sin partner.
Vi kan ha olika sexdrifter men ändå leva tillsammans om det finns andra fina och positiva beteenden mellan er.
Jag tycker du ska fundera igenom vilka trevliga och positiva beteenden denna man visar dig och fråga dig själv om dessa räcker för att kunna leva i en relation tillsammans.
Du kan också vänligt och bestämt sätta dina gränser gentemot honom och be honom avhålla sig ifrån att så ofta och öppet tala om sin sexlust och sexdrift. Han kan hålla sina fantasier för sig själv, säg det till honom.

Ställ din egen fråga till Eva Rusz

Han har drabbats av hjärntumör och undviker mig. Vad ska jag göra?

Fråga till Relationsexpert

Jag träffade min gamla ungdomskärlek igen för några månader sedan. Det var då 37 år sedan vi sågs . Vi är idag 53 år och vi bor cirka 30 mil från varandra. Vi inledde ett förhållande med en gång. På grund av avstånd och jobbscheman så har vi bara kunnat träffas tre gånger men då […]

Läs mer →

Han är inte tillräckligt kär för att flytta för min skull. Ska jag vänta på honom?

Fråga till Relationsexpert

Jag och en av mina nära killkompisar umgicks varje helg på fest tillsammans med min kusin. Det var alltid lite intimt mellan oss, men inget mer hände då än lite pussar då och då. När jag flyttade tre timmar från honom för att plugga så berättade han, när han var jättefull, att han var kär i […]

Läs mer →

Han har svårt att se oss som ett par – på grund av mina små barn

Fråga till Relationsexpert

Jag träffade en man förra sommaren som nyligen hade avslutat en ganska destruktiv relation med en kvinna som var bipolär. Så när vi började dejta var han ganska trasig i själen, grubblade mycket och så vidare. Men vårt umgänge utvecklades till en relation ändå och vi hade x antal fina månader ihop. Hans dilemma var […]

Läs mer →

Finns tankeövningar att ta till mot oron för att han ska vara otrogen igen?

Fråga till Relationsexpert

Jag och min särbo har varit tillsammans i fyra år. Vi är 38 respektive 42 år och jag har ett barn sedan en tidigare relation. Jag har ertappat honom med att vara otrogen med en annan gift kvinna under de senaste 6-7 månaderna. Han känner stor skuld och skam i att det hänt och han […]

Läs mer →

Hjälp, mina känslor för min sambo har svalnat sedan vår bebis föddes!

Fråga till Relationsexpert

Hoppas på snabbt svar för jag orkar inte ha det så här, jag går under. Jag är sambo och vi har en liten bebis ihop på tre månader. Vårt liv har ändrats drastiskt nyligen med bebis, flytt, skola och så vidare. Det har blivit väldigt mycket på en gång och mitt i allt känner jag […]

Läs mer →

Hur ska jag ta upp att jag aldrig får träffa hans familj och vänner?

Fråga till Relationsexpert

Förra sommaren träffade jag en man som är 14 år äldre än mig och sedan 7 månader är vi ett par och lever som särbos. Jag är väldigt förälskad i honom och ger honom bekräftelse både i ord och handling. Han är hos mig och mina barn ofta och han är mycket hos mig även […]

Läs mer →

Hur kan vi bygga förtroende igen efter hans porrsurfande?

Fråga till Relationsexpert

Jag skriver i förtvivlan.  Jag har kommit på min man med att porrsurfa i sin telefon för tredje gången på ett år. Och tänker, hur många gånger har han gjort detta som jag inte vet om? För mig är det samma som att vara otrogen, men han vill inte förstå hur jag känner och vill […]

Läs mer →

Min killes ex förstör för oss, vad ska vi göra?

Fråga till Relationsexpert

Jag lever i min mardröm. Jag och min kille har varit tillsammans i 3,5 år. Vi är fortfarande särbos men vi har nära till varandra. Han har två barn, 7 och 10 år gamla. Boven till allt detta drama är att hans ex förstör för oss. Hon vill inte att barnen träffar mig, hotar att […]

Läs mer →

Min sambo vet inte vad hen vill längre. Ska jag kämpa eller ge upp?

Fråga till Relationsexpert

Jag träffade min nuvarande sambo för cirka 1, 5 år sedan. Vi föll direkt för varandra och umgicks intensivt de första månaderna och gick igenom jobbiga saker tillsammans tidigt in i förhållandet då en gemensam kompis gick bort.  Jag flyttade in hos hen efter cirka 6 månader.  Men sedan sa min sambo att hen inte […]

Läs mer →

Ska jag verkligen gå med på att “leka familj” med min exman?

Fråga till Relationsexpert

Jag är frånskild sedan ett drygt år tillbaka men på grund av bostadsmarknaden bodde vi ihop alldeles för länge efter att beslutet togs, så rent fysiskt (inget sex) har vi inte varit ifrån varandra i mer än cirka 6 månader. Jag bor ensam med två tonåringar varannan vecka, vilket kräver viss kommunikation med deras pappa. […]

Läs mer →

Är det hans verbala misshandel som gör mig sjuk?

Fråga till Relationsexpert

Jag är en snart 60-årig kvinna som alltid varit sjuklig och det blir inte bättre med åren, snarare tvärtom och det förstår inte min man. Inte alls! Hur löser man det då!? Jag har försökt så gott det går — men det räcker inte. Hur förklarar man för någon som inte alls vill förstå att […]

Läs mer →

Kan jag lämna min strokedrabbade man – som varit otrogen?

Fråga till Relationsexpert

Min man fick en stroke i juni 2019 och har kvarstående stora problem. Framförallt med oro och närminne, och behöver ständig assistans. Vi har varit ett par i 26 år och gifta i 18. När han var förvirrad skickade han av misstag ett telefonnummer till mig via sms. Det visade sig gå till en kvinna i en […]

Läs mer →

Min kärlek till henne gör att hon får panik. Vad ska jag göra?

Fråga till Relationsexpert

Jag har varit tillsammans med en tjej nu i 3 månader och redan vid första dejten klickade allt. Allting har varit underbart och hon säger att jag verkligen är helt underbar och att hon aldrig varit med en bättre människa och haft sånt bra sexliv med mera, som hon har med mig. Hon har gått […]

Läs mer →

Kan vi få ett lyckligt liv tillsammans efter hans svek?

Fråga till Relationsexpert

Har hamnat i en situation där jag aldrig trodde jag skulle hamna och behöver hjälp för att komma vidare. Jag och min man har levt nästan 20 år tillsammans och vi har två döttrar i övre tonåren. Vårt liv tillsammans har varit som för de flesta med både bra och dåliga perioder. Övervägande av åren […]

Läs mer →

Min fru är spydig och kränkande, ska jag gå eller stanna?

Fråga till Relationsexpert

Jag är en gift man och har tre barn. Vi har varit ihop i 20 år, och  barnen är 14, 11 och 9 år. Jag märkte tidigt i förhållandet att hon var bestämd och väldigt envis. Vi hade diskussioner i början och hon blev väldigt arg på mig, en gång i början skällde hon på […]

Läs mer →

Är mitt behov av att dra mig undan ett tecken på att jag inte är kär i min fru längre?

Fråga till Relationsexpert

Jag befinner mig på andra sidan av en olycklig kärlek, tror jag. Min fru och jag har varit tillsammans i 13 år. Vi har tre barn tillsammans, en på 3 och två på 1,5 år, och håller just nu på att bygga vårt drömhus, mitt upp i småbarnsåren. Jag har, enligt henne, inte bekräftat henne och […]

Läs mer →

Min son är hjärntvättad av sin sambo

Fråga till Relationsexpert

Min son är sambo med en kvinna och de har två barn tillsammans. Min son har två äldre barn tillsammans med en annan kvinna och min son har idag ingen kontakt med oss föräldrar, eller med sin bror och hans barn. Innan denna kvinna kom in i bilden fungerade vi alldeles utmärkt som familj, men […]

Läs mer →

Hur ska jag tackla att min man sms:ar med en annan och är känslomässigt otrogen?

Fråga till Relationsexpert

Hej Eva, Jag och min man har varit tillsammans i 16 år och gifta i 9 år. Vi är idag 35 år gamla och har två underbara barn ihop som är 7 och 4 år. Vi haft det kämpigt senaste åren med dödsfall i familjen, byte av jobb, renoveringar och såklart småbarnsåren på det. För […]

Läs mer →

Min man säger att de “rätta känslorna” försvunnit. Vad ska vi göra?

Fråga till Relationsexpert

Hej Eva! Hoppas verkligen på snabbt svar eftersom jag mår såååå dåligt. För en månad sedan märkte jag på min man att något var fel. Han bröt då ihop och berättade att han tappat känslorna för mig och grunnat på detta en tid. Vi älskar varandra, vi bråkar inte, går inte runt och irriterar oss […]

Läs mer →

Jag känner mig nedstämd och som en dålig mor till min nyfödda son

Fråga till Relationsexpert

Hej Eva, Jag är en nybliven mamma med mitt första barn som är snart 4 månader. För ca 3 dagar sen blev jag plötsligt väldigt nedstämd och känner mig som en dålig mamma till min son. Han har haft ont i magen ett tag nu och jag klarar inte av att se han lida längre. […]

Läs mer →

Hur lär jag mig hantera att mitt vuxna barn distanserar sig från mig?

Fråga till Relationsexpert

Jag undrar hur jag ska lära mig förhålla mig till att det utflugna barnet har sånt behov av att distansera sig från oss föräldrar? Och kanske allra mest från mig som mamma. Vi har varit en familj som har pratat mycket, haft nära band och starka kärleksyttringar, men nu känns det som om det rasar. […]

Läs mer →

Hur hjälper vi min svärmor ur ett destruktivt förhållande?

Fråga till Relationsexpert

Min svärmor lever som jag ser det i ett destruktivt förhållande. Min sambo tycker det är superjobbigt och vi vet inte hur vi ska gå till väga. Hon har försökt ta upp det ett flertal gånger, men gensvaret är att hennes mor blir arg och beskyddande mot hennes man. De har varit tillsammans under en fyraårsperiod och […]

Läs mer →

Mannen säger att han har förändrats men jag har “trust issues”

Fråga till Relationsexpert

Hej Eva! Jag är en kvinna på 45 år. Jag träffade en man för ett tag sedan som var ett år yngre. Vi blev jättekära fort och allt kändes bra. Han är jättefin mot mig men det kom fram att han under sitt äktenskap (han var gift i tio år) även haft en annan kvinna […]

Läs mer →

Hjälp – min dotter och jag har ingen relation sedan två år

Fråga till Relationsexpert

Hej Eva! Min dotter som är 57 år och jag som är pensionär och 79 år gammal har ingen relation sedan drygt två år. Hon gifte sig med en högutbildad väldigt duktig man och familjefar. Han är ganska manipulativ och kontrollerande. Inte mot min dotter eller barnen men i det stora hela vill han ha […]

Läs mer →

Tvekar att separera trots att hon varit våldsam

Fråga till Relationsexpert

Hej Eva! Jag och sambon har bestämt oss för att separera efter fem år. Hon vill inte, men jag vill då de senaste två åren har varit väldigt destruktiva för båda. Främst psykisk misshandel, men hon har även varit fysisk. Vi har testat parterapi men det gav inget.  Jag har varit extremt säker på min […]

Läs mer →

Min sambo kysste sin kollega – hur går jag vidare?

Fråga till Relationsexpert

Min sambo och jag har varit tillsammans i åtta år och har två barn. För cirka två år sedan hade vi en svacka i förhållandet och bodde ifrån varandra i två veckors tid, för att tänka. Om man nu vill kalla det för en paus eller uppeh.åll  – visst. Men  vi hade inte kommit överens om […]

Läs mer →

Hjälp mina föräldrar lägger sig i allt – nu vill min sambo flytta!

Fråga till Relationsexpert

Hej! Jag och min sambo har bott i vårt hus snart tre år och vi bor cirka 100 meter ifrån min mamma och hennes man. Dem är hur hjälpsamma som helst och dem har hjälpt oss massor med vårt hus Men nu kommer vi till det stora problemet, de är så himla negativa, finns alltid […]

Läs mer →

“Varför fick han panikkänslor och gjorde slut?”

Fråga till Relationsexpert

Hej Eva! Jag träffade en man för några år sedan. Vi hade en superbra vänskapsrelation som utvecklades till kärlek. Han lämnade sitt tidigare förhållande (som inte var bra, de levde som vänner) och vi blev ett par. Jag har haft det svårt med tillit i förhållanden, så i början var jag lite avvaktande. Han däremot […]

Läs mer →

Relationsexperten: “Det verkar som han har en anknytningsstörning”

Fråga till Relationsexpert

Hej Eva!  Jag började dejta en kille sommaren 2018. Vi klickade, umgicks en hel del och det verkade väldigt positivt och var på väg att bli något seriöst. Jag visste i och för sig att han tillbringade mycket tid online på dejtingappar och så men det gör man ju i början. Dock sexchattade han med […]

Läs mer →

Mitt ex lägger till och tar bort mig på Facebook – vad vill han?

Fråga till Relationsexpert

Jag och mitt ex gjorde slut för mer än sex år sedan, vi skiljdes inte som vänner direkt. Han har nu på senare tid börjat ta kontakt med mig på sociala medier, inget sexuellt utan mer vardagsprat, minnen och så. Men varje morgon lägger han till mig och varje eftermiddag tar han bort mig, han har […]

Läs mer →

“Vad är det som händer med min man?”

Fråga till Relationsexpert

Jag och min man har varit gifta i 15 år och tillsammans i 20 år. Vi har två underbara barn, sju och tretton år gamla. Det hela började förra året då min man förändrades och plötsligt ville skilja sig. Han betedde sig annorlunda hela sommaren och ville att jag skulle skriva på skilsmässopapper. Jag ville […]

Läs mer →

Min särbo har börjat dricka igen – vad kan jag göra?

Fråga till Relationsexpert

Min man 53 och jag 63 lever som särbo då han har fått diagnoserna adhd och Aspberger för tre år sedan. Han har också självmedicinerat med alkohol under många år, men fick antabus i samband med utredningen. Det blev mycket bra och han har varit nykter i tre år. Till min fasa upptäckte jag vinboxar i […]

Läs mer →

“Min sambo vill inte ha sex – känner mig sårad och oattraktiv”

Fråga till Relationsexpert

Jag är sambo med en man, vi har känt varandra i tre år och har bott ihop stadigvarande cirka fem månader. Vi har alltid haft mycket sex och ofta. Men plötsligt blev det mindre och mindre. Jag blev sårad och undrade vad som hänt. Han svarar att han har problem, ekonomiska och problem med sin […]

Läs mer →

Hjälp, min sambo har inte gnistan kvar för mig – vad ska jag göra?

Fråga till Relationsexpert

Jag är en tjej på 31 år som nyligen blivit lämnad av min sambo. Vi har bott i ihop i fem år och verkligen älskat varandra. Han valde för ett par dagar sedan att göra slut med mig för han “saknar de rätta känslorna”. Vi har länge levt i ett kompisförhållande, vilket jag vetat, men […]

Läs mer →