Ser andra kvinnor mellan fingrarna när det gäller porr?

Hej,

Jag vet nog kanske svaren men vill gärna få det bekräftat, med tillägg eller avdrag!
Det gäller det eviga ämnet svartsjuka och att män och kvinnor är olika.

Jag är 70 och litet + men har inget fel på hormonerna för åldern - inte heller var jag någonsin speciellt "sexminded" av mig, aldrig gått på en krog kvällstid egentligen och har sällan uthållighet att ragga systematiskt.
Ändå utan man hela livet kan man säga, blivit besviken på var och en jag försökt med.
Tappar lusten så fort de talar om sex.

Jag har gjort hormontest - faktiskt - med anledning av att jag har pojkkropp och knappt några bröst (eller kalla det mannekängkropp, gärna för mig) samt hade starka menssmärtor dåförtiden.
Fick svar att hormonvärdena var perfekta för kvinnor, nära absoluta toppen.

Nu träffade jag då äntligen en man 2016 som var lagom fem år äldre och mycket vital och ungdomlig. Han fungerar perfekt för sin ålder, sex ibland såvida han inte tvingar sig till "potensstegringar" på grund av mindervärdeskomplex!

Han var ensam under 24 år efter en skilsmässa utan dramatik. De ses än i samband med vuxna barns födelsedagar och så vidare (vilket jag EJ gillar eftersom jag sällan bjuds med och då dottern inte riktigt orkar gilla mig).
Jag tror dock på honom när han försäkrar att exfrun och han inget har gemensamt längre och så vidare.
Har träffat henne och hon var mycket artig och normalt distanserad, vänlig. Har skickat med tårta till mig! Är inte svartsjuk på henne, men det stör mig ändå att de ska sitta ihop på jularna etcetera.

Till saken.
Jag är morgontrött. Han inte. Han bodde hos mig en lång period men jag orkade sällan ha sex på morgonen, kroppen är "stängd" då.
Vad gör han? Jo, han åker hem till sig "för att elda huset"... och det framkom att han använt bilder av pornografisk karaktär för att få sexutlopp och kallar detta för "nödlösning".
Jag mer el mindre tvingade honom peka ut vilka bilder det var, eftersom han antytt att det var från en fotosajt som jag till och med introducerat för honom.

Han pekade ut några och det handlade om kraftigare kvinnor än jag, tuffare och råare, utom en eller två som var lika mig, smala pojkflickor med längre hår än jag (mitt hår vill inte växa, fast både han och jag gillar litet mer hår än jag har).
Jag blev hemskt sårad trots att jag dragit sanningen ur honom... och kränkt.
Efter det vågade jag liksom inte tända på honom eftersom jag upplevde att tjejerna på bilderna var i vägen.

Han ville absolut ha hormontabletter av någon doktor eftersom de han köpte på nätet gav lite utslag.
Jag hade fått följa med men läkartiden var på morgonen och jag orkade inte.
Jag sa: "Flirta nu inte med sjuksystrarna nu när du har potenshöjare i kroppen!"

Vad händer? Jo, han ringer och säger att han fick sexreaktioner av sjuksystern som efter läkarbesöket skulle ta blodprover men att det var en annan sjuksyster som tog dem och att den attraktiva stod i samma rum.
Jag frågade ut honom och han svarade motvilligt men uppriktigt litet peau en peau. Han sa: "Jag tänkte göra något åt det när jag kom hem nu, men vill spara mig till dig".
Dessa ord fick mig att explodera. Tänder på en 30 år yngre sjuksyster och sparar sig till mig!!!!
Sedan dess blev sexlivet bara värre och värre fastän han menade: "Nu har vi ju i alla fall varit tillsammans, 1, 2, 2,5 år osv"..
Han förnekar nu att han använder bilder för sex.
Men jag tror honom ju inte riktigt ...men att han förnekar det kan ändå tyda på att han fattar att det är olämpligt?!
Är ändå glad att han var ärlig från början (oavsett hur han är nu). Jag hör till den personlighetstypen som inte tål att man ljuger för varandra, inte ens vita lögner. I så fall är jag hellre ensam. Jag är själv monogam och kan inte tänka mig att äventyra en bra relation och dras inte till sex - äventyr alls.

Min fråga är: är det så att precis alla män har detta behov, öppet eller i hemlighet? Är det naturens lag? Eller har jag otur? Tycker var och varannan man jag mött (oavsett min relation till dem) är på det viset, eller verkar vara.
Kan män inte tända på kamratliga kvinnor? Måste de vara sexigt råa?
I så fall får jag låta bli att hoppas på en man.

Visst är jag till åren men har tydligen något som män uppmärksammar eftersom jag har så lätt få kontakt med dem, även ofrivilligt.
Vill helst inte ha en massa kontakter och får ofta fräsa ifrån initialt.
Sen är det ju så också att de inte vet hur små former jag har med kläder på mig.

Eftersom jag inte haft fler än två längre relationer i mitt liv (denna och en när jag var i slutet av tonåren) har det blivit en del så kallade "försök" men de var inte långvariga. Ett möte räckte. Sedan gick det kanske två år till nästa. Under ett liv blir det några stycken. Å andra sidan märkte jag knappt av deras närvaro, var inte mycket tänd på dem, men ville försöka på något sätt då de var trevliga för övrigt.
Dumt gjort av mig kanske, att inte vänta på att bli kär... men erfarenheten har fått mig att förstå att blir jag kär så får jag inte den jag vill ha.

Nåväl, är jag onormalt svartsjuk tro?
Är det så att alla kvinnor blundar för vad deras män sysslar med öppet eller när de inte är närvarande?
Jag tycker detta med bildsex är nästan lika tufft som otrohet.

Vidare, till slut hade han några sexmöten med exfruns syster i samband med skilsmässan, och sedan gick det flera år - kanske tio - innan han träffade mig, utan att han besökte henne i en annan stad. De hade alltså bara sex någon gång ibland per år.
Men för något år sen skulle han i annat ärende till den staden och pratade om att eventuellt hälsa på henne!!!!
Frågade om jag fick följa med, då tystnade han tvärt. "Och vad gör du om hon närmar sig dig i samma soffa?" frågade jag.
"Jag bestämmer väl själv vad jag gör" svarade då denne porriga man.
Jag sa att åker han dit så är det helt slut mellan oss, sådant finns inte i min värld.
Jag tror inte han har åkt dit.
Han säger: "Jag vet ju knappt hur hon ser ut nu för tiden". Eller så ljuger han förträffligt.

Jag kanske lämnar honom helt. Det orkar jag kanske.
Men jag bara undrar om han kan kallas normal?

Med vänlig hälsning,
Marie

Eva Rusz svarar:

Hej Marie,

Det är ett känt faktum att män generellt sätt tänker mer på sex dagligen och tittar på porr i olika former betydligt mer än vad kvinnor gör. Porrindustrin i världen omsätter gigantiska belopp.

Jag kan inte avgöra om denne man är normal eller ej.
Det jag däremot kan reagera på och anser är varningstecken är att han haft en relation med sin exfrus syster, något som inom en familj för de allra flesta är ett otänkbart och mycket olämpligt beteende. Samt att han så öppet lever ut sin sexlust och också plågar dig att berätta vad han vill och känner för någon annan än dig.
I en relation ska man vara ”exklusiva” för varandra.

Vissa män när de blir äldre kan bli besatta av sex men även om de inte har det ofta så kan just bilderna av det göra dem lugna.
Vissa saker kan man också inom en relation avstå ifrån att alltid berätta för sin partner.
Vi kan ha olika sexdrifter men ändå leva tillsammans om det finns andra fina och positiva beteenden mellan er.
Jag tycker du ska fundera igenom vilka trevliga och positiva beteenden denna man visar dig och fråga dig själv om dessa räcker för att kunna leva i en relation tillsammans.
Du kan också vänligt och bestämt sätta dina gränser gentemot honom och be honom avhålla sig ifrån att så ofta och öppet tala om sin sexlust och sexdrift. Han kan hålla sina fantasier för sig själv, säg det till honom.

Ställ din egen fråga till Eva Rusz

Hur ska vår relation bli när min särbos dotter flyttar till honom på heltid?

Fråga till Relationsexpert

Jag har varit särbo i snart fyra år med en man som har en dotter, snart 16 år, som han har delad vårdnad om.  Nu vill dottern inte längre bo hos sin mamma varannan vecka utan heltid hos sin pappa. Dottern säger att mamman inte pratar med henne och har varit sur en längre tid […]

Läs mer →

Gjorde jag rätt som lämnade min kille som är beroende av bekräftelse från andra?

Fråga till Relationsexpert

Jag har varit tillsammans med en kille i ungefär ett halvår. I det stora hela har vi haft det jättebra och är väldigt lika varandra på många sätt. Vi båda vill vara särbos och har barn sedan tidigare. Han har dejtat otroligt många tjejer innan mig och inte varit kär på många år men sa […]

Läs mer →

Han ger mig ingen beröring alls sedan vi fick bebis. Vad ska jag göra?

Fråga till Relationsexpert

Jag och min sambo har varit tillsammans i fem år. Det mesta går bra, och jag har aldrig tidigare upplevt så bra sex som jag har haft med honom. För några år sedan bestämde vi oss för att försöka skaffa barn. Det visade sig vara lättare sagt än gjort. Det tog oss flera år att […]

Läs mer →

Efter uppbrottet har jag blivit som besatt av henne, hur ska jag hantera det?

Fråga till Relationsexpert

Hej, Jag är en man på 40 år som för ungefär två  år sedan träffade en kvinna. Vi har haft ett ganska kaotiskt och väldigt passionerat förhållande. Mycket har hänt, och det har varit mycket “av och på” Hon har varit ganska dominant och är en person som är väldigt känslodriven, så jag har ofta […]

Läs mer →

Vad är det för fel – min kille skämmer bort min tonårsdotter och gör saker med henne, men är snål med mig?

Fråga till Relationsexpert

Hej. Jag önskar få hjälp med en tanke. Jag har en kille sedan två år tillbaka. Jag undrar vad det är för fel på honom – nästan allt ska vara på hans villkor. Säger jag att jag tycker det är nåt fel på det han gör så skrattar han bara och säger att det inte […]

Läs mer →

Var jag otrogen för att kunna lämna, eller har jag känslor på riktigt för den andra personen?

Fråga till Relationsexpert

Jag har vart tillsammans med min sambo i sex år och vi har en dotter på två år. I snart ett år  har jag känt att känslorna försvunnit och att vi bara är kompisar. Hon älskar fortfarande mig men jag får mest panik om hon vill kramas eller pussas osv. Ibland känns livet helt ok och jag känner […]

Läs mer →

Hur ska jag göra när min partner inte vill släppa den komplicerade relationen till sitt ex?

Fråga till Relationsexpert

Jag, man 55, träffar ofta min särbo som är en underbar kvinna och vi har liknande intressen och ett bra samliv. Hon har levt med en ofta kontrollerande och inte alltid snäll man. Ex-mannens beteende har till en del fortsatt även efter deras skilsmässa för tre år sedan. Trots att han behandlar henne illa ibland så fortsätter hon ta […]

Läs mer →

Vad ska jag göra när han vill satsa på oss och gör slut om vartannat, hela tiden?

Fråga till Relationsexpert

Jag och min sambo har varit ett par i tre och ett halvt år. Vi har haft en fantastisk relation med kärlek, respekt och kommunikation och vi hittar på roliga saker. Vi har vuxit och utvecklats tillsammans i relationen, utvecklat intressen tillsammans och har gemensamma drömmar och mål. För cirka två år sedan kom vår första motgång. […]

Läs mer →

Vi går i parterapi, men terapeuten vill inte lägga sig i. Ska det vara så?

Fråga till Relationsexpert

  Jag och min sambo går i familjeterapi. Jag vill kämpa för vårt förhållande. Min sambo vill inte det, men går med på att prata. Är det meningen att terapeuten bara erbjuder ett rum för att prata i och säger att hen inte får lägga sig i samtalet? Är det inte meningen att en terapeut med sin […]

Läs mer →

Fortsätta som evig, “asexuell” singel eller våga satsa på kärleken – till en gift man?

Fråga till Relationsexpert

Jag är en kvinna på 39 år som aldrig haft särskilt stort intresse för relationer och framför allt inte för sex. Jag anses attraktiv och har kunnat välja i princip fritt, om jag bara hade velat. Jag har tidigare haft två relationer mitt liv, ett på tre år och ett på sex år, däremellan har jag inte träffat […]

Läs mer →

Min man har inte klippt navelsträngen till sina föräldrar. Vad ska jag göra?

Fråga till Relationsexpert

Jag lever med min man och vårt gemensamma barn, och svärföräldrarna. Med åren har jag märkt att min man, och hans mor speciellt, inte har klippt navelsträngen. Hon kan till exempel ge honom matlådor fast vi själva ska laga mat. Hon påpekar saker hemma om våra prioriteringar, som disken eller varför inte klockan i köket […]

Läs mer →

Jag ångrar att jag i 20 år prioriterat jobb framför fru och barn. Kan vi hitta tillbaka?

Fråga till Relationsexpert

Jag och min fru har levt ihop under en väldigt lång tid, cirka 30 år, och har två underbara barn. Jag har under hela tiden jobbat alldeles för mycket och har inte prioriterat min familj. Har varit väldigt mycket krångel kring mitt företag vilket jag nu har tagit tag i och aldrig mått så bra på […]

Läs mer →

Min dotter är så ledsen för att killen är avvisande. Ska hon göra slut?

Fråga till Relationsexpert

Min dotter har bott ihop med en kille i nästan ett år. De flyttade ihop snabbt i hennes våning. Nu vet inte killen om han är kär och om hon är rätt livskamrat. Han vill bara bo hos henne ibland nu. Det är smärtsamt för min dotter när han är avvisande när hon visar tillgivenhet. […]

Läs mer →

Hur ska jag kunna känna tillit till min sambo som ljuger?

Fråga till Relationsexpert

Hur ska jag göra för att känna tillit till min sambo? Vi träffades för ca 4 år sedan, blev snabbt förälskade och köpte hus. Vi är bägge två i 55-årsåldern. Båda kom från långa förhållanden. Han är snäll och omtänksam men har svårt med ärlighet. Han har ljugit mej rakt upp i ansiktet flera gånger, och […]

Läs mer →

Min man jobbar ihop med kvinnan han bedrog mig med. Hur ska jag hantera detta?

Fråga till Relationsexpert

Hej Eva! För snart två år sedan kom jag på min man med att vara otrogen med en arbetskamrat. Vi valde att försöka fortsätta tillsammans. Älskar honom så och vi har varit ett par i 29 år. Problemet är att han fortfarande jobbar tillsammans med henne, vilket plågar mig så mycket. Är alltid orolig när […]

Läs mer →

Varför får jag panikkänslor och ångest i min relation, trots att han är allt jag drömt om?

Fråga till Relationsexpert

Jag och min pojkvän har varit ett par i snart två år. Han är otroligt lugn, trygg och förstående samt tar mig för den jag är, och är precis allt som jag kan föreställa mig att en bra partner ska vara. Jag kan verkligen inte föreställa mig en bättre person att dela sitt liv med! […]

Läs mer →

Ska jag lämna min sambo som manipulerat mig och haft en lång relation bakom min rygg?

Fråga till Relationsexpert

Jag fick i förrgår reda på att min sambo haft en affär med en tjej bakom min rygg i, enligt henne, lite drygt ett och ett halvt år. Jag är givetvis helt förkrossad och vet knappt vad jag ska ta mig till. De har träffats kontinuerligt och hon har uppfattat det som att de varit […]

Läs mer →

Nyss pratade han om barnnamn, nu vet han inte ens vad han känner

Fråga till Relationsexpert

Jag och min sambo har varit ett par i fyra år. Vi har alltid haft det bra, samma värderingar och mål i livet. Han har varit väldigt framåt när det kommer till familj. Jag studerar just nu och har haft det kämpigt rent ekonomiskt. Vi har aldrig bråkat och alltid haft roligt tillsammans. Dock har […]

Läs mer →

Varför är min före detta svärson elak och ljuger efter skilsmässan?

Fråga till Relationsexpert

Min före detta svärson var otrogen med en annan, betydligt yngre och barnlös kvinna. Nu har han och min dotter varit skilda i 1,5 år men han är elak, ljuger och bedriver vårdnadstvist fortfarande. Han kräver att deras sjuåring ska gå i skola flera mil från den stadigvarande bostaden, vilket innebär svåra umbäranden för alla deras […]

Läs mer →

Han har drabbats av hjärntumör och undviker mig. Vad ska jag göra?

Fråga till Relationsexpert

Jag träffade min gamla ungdomskärlek igen för några månader sedan. Det var då 37 år sedan vi sågs . Vi är idag 53 år och vi bor cirka 30 mil från varandra. Vi inledde ett förhållande med en gång. På grund av avstånd och jobbscheman så har vi bara kunnat träffas tre gånger men då […]

Läs mer →

Han är inte tillräckligt kär för att flytta för min skull. Ska jag vänta på honom?

Fråga till Relationsexpert

Jag och en av mina nära killkompisar umgicks varje helg på fest tillsammans med min kusin. Det var alltid lite intimt mellan oss, men inget mer hände då än lite pussar då och då. När jag flyttade tre timmar från honom för att plugga så berättade han, när han var jättefull, att han var kär i […]

Läs mer →

Han har svårt att se oss som ett par – på grund av mina små barn

Fråga till Relationsexpert

Jag träffade en man förra sommaren som nyligen hade avslutat en ganska destruktiv relation med en kvinna som var bipolär. Så när vi började dejta var han ganska trasig i själen, grubblade mycket och så vidare. Men vårt umgänge utvecklades till en relation ändå och vi hade x antal fina månader ihop. Hans dilemma var […]

Läs mer →

Finns tankeövningar att ta till mot oron för att han ska vara otrogen igen?

Fråga till Relationsexpert

Jag och min särbo har varit tillsammans i fyra år. Vi är 38 respektive 42 år och jag har ett barn sedan en tidigare relation. Jag har ertappat honom med att vara otrogen med en annan gift kvinna under de senaste 6-7 månaderna. Han känner stor skuld och skam i att det hänt och han […]

Läs mer →

Hjälp, mina känslor för min sambo har svalnat sedan vår bebis föddes!

Fråga till Relationsexpert

Hoppas på snabbt svar för jag orkar inte ha det så här, jag går under. Jag är sambo och vi har en liten bebis ihop på tre månader. Vårt liv har ändrats drastiskt nyligen med bebis, flytt, skola och så vidare. Det har blivit väldigt mycket på en gång och mitt i allt känner jag […]

Läs mer →

Hur ska jag ta upp att jag aldrig får träffa hans familj och vänner?

Fråga till Relationsexpert

Förra sommaren träffade jag en man som är 14 år äldre än mig och sedan 7 månader är vi ett par och lever som särbos. Jag är väldigt förälskad i honom och ger honom bekräftelse både i ord och handling. Han är hos mig och mina barn ofta och han är mycket hos mig även […]

Läs mer →

Hur kan vi bygga förtroende igen efter hans porrsurfande?

Fråga till Relationsexpert

Jag skriver i förtvivlan.  Jag har kommit på min man med att porrsurfa i sin telefon för tredje gången på ett år. Och tänker, hur många gånger har han gjort detta som jag inte vet om? För mig är det samma som att vara otrogen, men han vill inte förstå hur jag känner och vill […]

Läs mer →

Min killes ex förstör för oss, vad ska vi göra?

Fråga till Relationsexpert

Jag lever i min mardröm. Jag och min kille har varit tillsammans i 3,5 år. Vi är fortfarande särbos men vi har nära till varandra. Han har två barn, 7 och 10 år gamla. Boven till allt detta drama är att hans ex förstör för oss. Hon vill inte att barnen träffar mig, hotar att […]

Läs mer →

Min sambo vet inte vad hen vill längre. Ska jag kämpa eller ge upp?

Fråga till Relationsexpert

Jag träffade min nuvarande sambo för cirka 1, 5 år sedan. Vi föll direkt för varandra och umgicks intensivt de första månaderna och gick igenom jobbiga saker tillsammans tidigt in i förhållandet då en gemensam kompis gick bort.  Jag flyttade in hos hen efter cirka 6 månader.  Men sedan sa min sambo att hen inte […]

Läs mer →

Ska jag verkligen gå med på att “leka familj” med min exman?

Fråga till Relationsexpert

Jag är frånskild sedan ett drygt år tillbaka men på grund av bostadsmarknaden bodde vi ihop alldeles för länge efter att beslutet togs, så rent fysiskt (inget sex) har vi inte varit ifrån varandra i mer än cirka 6 månader. Jag bor ensam med två tonåringar varannan vecka, vilket kräver viss kommunikation med deras pappa. […]

Läs mer →

Är det hans verbala misshandel som gör mig sjuk?

Fråga till Relationsexpert

Jag är en snart 60-årig kvinna som alltid varit sjuklig och det blir inte bättre med åren, snarare tvärtom och det förstår inte min man. Inte alls! Hur löser man det då!? Jag har försökt så gott det går — men det räcker inte. Hur förklarar man för någon som inte alls vill förstå att […]

Läs mer →

Kan jag lämna min strokedrabbade man – som varit otrogen?

Fråga till Relationsexpert

Min man fick en stroke i juni 2019 och har kvarstående stora problem. Framförallt med oro och närminne, och behöver ständig assistans. Vi har varit ett par i 26 år och gifta i 18. När han var förvirrad skickade han av misstag ett telefonnummer till mig via sms. Det visade sig gå till en kvinna i en […]

Läs mer →

Min kärlek till henne gör att hon får panik. Vad ska jag göra?

Fråga till Relationsexpert

Jag har varit tillsammans med en tjej nu i 3 månader och redan vid första dejten klickade allt. Allting har varit underbart och hon säger att jag verkligen är helt underbar och att hon aldrig varit med en bättre människa och haft sånt bra sexliv med mera, som hon har med mig. Hon har gått […]

Läs mer →

Kan vi få ett lyckligt liv tillsammans efter hans svek?

Fråga till Relationsexpert

Har hamnat i en situation där jag aldrig trodde jag skulle hamna och behöver hjälp för att komma vidare. Jag och min man har levt nästan 20 år tillsammans och vi har två döttrar i övre tonåren. Vårt liv tillsammans har varit som för de flesta med både bra och dåliga perioder. Övervägande av åren […]

Läs mer →

Min fru är spydig och kränkande, ska jag gå eller stanna?

Fråga till Relationsexpert

Jag är en gift man och har tre barn. Vi har varit ihop i 20 år, och  barnen är 14, 11 och 9 år. Jag märkte tidigt i förhållandet att hon var bestämd och väldigt envis. Vi hade diskussioner i början och hon blev väldigt arg på mig, en gång i början skällde hon på […]

Läs mer →