Ser andra kvinnor mellan fingrarna när det gäller porr?

Hej,

Jag vet nog kanske svaren men vill gärna få det bekräftat, med tillägg eller avdrag!
Det gäller det eviga ämnet svartsjuka och att män och kvinnor är olika.

Jag är 70 och litet + men har inget fel på hormonerna för åldern - inte heller var jag någonsin speciellt "sexminded" av mig, aldrig gått på en krog kvällstid egentligen och har sällan uthållighet att ragga systematiskt.
Ändå utan man hela livet kan man säga, blivit besviken på var och en jag försökt med.
Tappar lusten så fort de talar om sex.

Jag har gjort hormontest - faktiskt - med anledning av att jag har pojkkropp och knappt några bröst (eller kalla det mannekängkropp, gärna för mig) samt hade starka menssmärtor dåförtiden.
Fick svar att hormonvärdena var perfekta för kvinnor, nära absoluta toppen.

Nu träffade jag då äntligen en man 2016 som var lagom fem år äldre och mycket vital och ungdomlig. Han fungerar perfekt för sin ålder, sex ibland såvida han inte tvingar sig till "potensstegringar" på grund av mindervärdeskomplex!

Han var ensam under 24 år efter en skilsmässa utan dramatik. De ses än i samband med vuxna barns födelsedagar och så vidare (vilket jag EJ gillar eftersom jag sällan bjuds med och då dottern inte riktigt orkar gilla mig).
Jag tror dock på honom när han försäkrar att exfrun och han inget har gemensamt längre och så vidare.
Har träffat henne och hon var mycket artig och normalt distanserad, vänlig. Har skickat med tårta till mig! Är inte svartsjuk på henne, men det stör mig ändå att de ska sitta ihop på jularna etcetera.

Till saken.
Jag är morgontrött. Han inte. Han bodde hos mig en lång period men jag orkade sällan ha sex på morgonen, kroppen är "stängd" då.
Vad gör han? Jo, han åker hem till sig "för att elda huset"... och det framkom att han använt bilder av pornografisk karaktär för att få sexutlopp och kallar detta för "nödlösning".
Jag mer el mindre tvingade honom peka ut vilka bilder det var, eftersom han antytt att det var från en fotosajt som jag till och med introducerat för honom.

Han pekade ut några och det handlade om kraftigare kvinnor än jag, tuffare och råare, utom en eller två som var lika mig, smala pojkflickor med längre hår än jag (mitt hår vill inte växa, fast både han och jag gillar litet mer hår än jag har).
Jag blev hemskt sårad trots att jag dragit sanningen ur honom... och kränkt.
Efter det vågade jag liksom inte tända på honom eftersom jag upplevde att tjejerna på bilderna var i vägen.

Han ville absolut ha hormontabletter av någon doktor eftersom de han köpte på nätet gav lite utslag.
Jag hade fått följa med men läkartiden var på morgonen och jag orkade inte.
Jag sa: "Flirta nu inte med sjuksystrarna nu när du har potenshöjare i kroppen!"

Vad händer? Jo, han ringer och säger att han fick sexreaktioner av sjuksystern som efter läkarbesöket skulle ta blodprover men att det var en annan sjuksyster som tog dem och att den attraktiva stod i samma rum.
Jag frågade ut honom och han svarade motvilligt men uppriktigt litet peau en peau. Han sa: "Jag tänkte göra något åt det när jag kom hem nu, men vill spara mig till dig".
Dessa ord fick mig att explodera. Tänder på en 30 år yngre sjuksyster och sparar sig till mig!!!!
Sedan dess blev sexlivet bara värre och värre fastän han menade: "Nu har vi ju i alla fall varit tillsammans, 1, 2, 2,5 år osv"..
Han förnekar nu att han använder bilder för sex.
Men jag tror honom ju inte riktigt ...men att han förnekar det kan ändå tyda på att han fattar att det är olämpligt?!
Är ändå glad att han var ärlig från början (oavsett hur han är nu). Jag hör till den personlighetstypen som inte tål att man ljuger för varandra, inte ens vita lögner. I så fall är jag hellre ensam. Jag är själv monogam och kan inte tänka mig att äventyra en bra relation och dras inte till sex - äventyr alls.

Min fråga är: är det så att precis alla män har detta behov, öppet eller i hemlighet? Är det naturens lag? Eller har jag otur? Tycker var och varannan man jag mött (oavsett min relation till dem) är på det viset, eller verkar vara.
Kan män inte tända på kamratliga kvinnor? Måste de vara sexigt råa?
I så fall får jag låta bli att hoppas på en man.

Visst är jag till åren men har tydligen något som män uppmärksammar eftersom jag har så lätt få kontakt med dem, även ofrivilligt.
Vill helst inte ha en massa kontakter och får ofta fräsa ifrån initialt.
Sen är det ju så också att de inte vet hur små former jag har med kläder på mig.

Eftersom jag inte haft fler än två längre relationer i mitt liv (denna och en när jag var i slutet av tonåren) har det blivit en del så kallade "försök" men de var inte långvariga. Ett möte räckte. Sedan gick det kanske två år till nästa. Under ett liv blir det några stycken. Å andra sidan märkte jag knappt av deras närvaro, var inte mycket tänd på dem, men ville försöka på något sätt då de var trevliga för övrigt.
Dumt gjort av mig kanske, att inte vänta på att bli kär... men erfarenheten har fått mig att förstå att blir jag kär så får jag inte den jag vill ha.

Nåväl, är jag onormalt svartsjuk tro?
Är det så att alla kvinnor blundar för vad deras män sysslar med öppet eller när de inte är närvarande?
Jag tycker detta med bildsex är nästan lika tufft som otrohet.

Vidare, till slut hade han några sexmöten med exfruns syster i samband med skilsmässan, och sedan gick det flera år - kanske tio - innan han träffade mig, utan att han besökte henne i en annan stad. De hade alltså bara sex någon gång ibland per år.
Men för något år sen skulle han i annat ärende till den staden och pratade om att eventuellt hälsa på henne!!!!
Frågade om jag fick följa med, då tystnade han tvärt. "Och vad gör du om hon närmar sig dig i samma soffa?" frågade jag.
"Jag bestämmer väl själv vad jag gör" svarade då denne porriga man.
Jag sa att åker han dit så är det helt slut mellan oss, sådant finns inte i min värld.
Jag tror inte han har åkt dit.
Han säger: "Jag vet ju knappt hur hon ser ut nu för tiden". Eller så ljuger han förträffligt.

Jag kanske lämnar honom helt. Det orkar jag kanske.
Men jag bara undrar om han kan kallas normal?

Med vänlig hälsning,
Marie

Eva Rusz svarar:

Hej Marie,

Det är ett känt faktum att män generellt sätt tänker mer på sex dagligen och tittar på porr i olika former betydligt mer än vad kvinnor gör. Porrindustrin i världen omsätter gigantiska belopp.

Jag kan inte avgöra om denne man är normal eller ej.
Det jag däremot kan reagera på och anser är varningstecken är att han haft en relation med sin exfrus syster, något som inom en familj för de allra flesta är ett otänkbart och mycket olämpligt beteende. Samt att han så öppet lever ut sin sexlust och också plågar dig att berätta vad han vill och känner för någon annan än dig.
I en relation ska man vara ”exklusiva” för varandra.

Vissa män när de blir äldre kan bli besatta av sex men även om de inte har det ofta så kan just bilderna av det göra dem lugna.
Vissa saker kan man också inom en relation avstå ifrån att alltid berätta för sin partner.
Vi kan ha olika sexdrifter men ändå leva tillsammans om det finns andra fina och positiva beteenden mellan er.
Jag tycker du ska fundera igenom vilka trevliga och positiva beteenden denna man visar dig och fråga dig själv om dessa räcker för att kunna leva i en relation tillsammans.
Du kan också vänligt och bestämt sätta dina gränser gentemot honom och be honom avhålla sig ifrån att så ofta och öppet tala om sin sexlust och sexdrift. Han kan hålla sina fantasier för sig själv, säg det till honom.

Ställ din egen fråga till Eva Rusz

Hon säger hon vill behålla barnet som hämnd på mig – har du tips?

Fråga till Relationsexpert

Hej! Bakgrund: Jag 23 år, hon 23 år. Jag har ställt till det. För omkring fem månader sedan träffade jag en tjej. Märkte direkt att hon var rätt trasig, varit med om dödsfall i familjen, flera övergrepp och misshandel i tidigare förhållanden. Från detta har hon fått ptsd (posttraumatisk stress) vet jag. Hon fungerade på […]

Läs mer →

Ser andra kvinnor mellan fingrarna när det gäller porr?

Fråga till Relationsexpert

Hej, Jag vet nog kanske svaren men vill gärna få det bekräftat, med tillägg eller avdrag! Det gäller det eviga ämnet svartsjuka och att män och kvinnor är olika. Jag är 70 och litet + men har inget fel på hormonerna för åldern – inte heller var jag någonsin speciellt “sexminded” av mig, aldrig gått […]

Läs mer →

Han vill inte längre – tror han. Men är han egentligen deprimerad?

Fråga till Relationsexpert

Hej, Jag och min man har varit ett par i 18 år . Gifta 13 av de åren. Vi har två tonårsbarn 13 och 17. Vi har haft upp och nedgångar som många andra men tagit oss igenom det… Vi hade en svacka för fem år sedan då han inte visste om han ville längre. […]

Läs mer →

Hans barn gillar mig inte – nu vill han vara särbo

Fråga till Relationsexpert

Hej! Jag har bott med en man i lite över två år. Hyrt ut min bostad under ett år. Under lite över ett år var allt toppen, sedan opererade han sitt knä (har reumatism och besvär av en hammartå). Han består till stor del av mycket värk och sedan blev det bara att allt sexuellt […]

Läs mer →

Vad ska jag göra för att få det jag behöver av honom?

Fråga till Relationsexpert

Hej, Min sambo och jag har varit tillsammans i knappt ett år. Under hela denna tid har han aldrig sagt självmant att han älskar mig. Han svarar ”jag älskar dig också” när jag säger att jag älskar honom men han säger det aldrig självmant. Detta gör mig ledsen då det känns som att han inte […]

Läs mer →

Allt förändrades när vi flyttade ihop – är han narcissist?

Fråga till Relationsexpert

Hej! Jag har varit tillsammans med min sambo i tre år snart och bott ihop i två år! Vi har varsin dotter på 14 och 15 år. Första halvåret efter vi träffats var helt underbart…det absolut bästa jag varit med om. Det gjorde att vi flyttade ihop väldigt fort, jag och min dotter flyttade in […]

Läs mer →

Går det att komma vidare efter otrohet?

Fråga till Relationsexpert

Hej, Min man och jag har varit tillsammans i 18 år och gifta i 2,5 år. Vi är 44 resp 43 år. Jag har precis kommit på honom att vara otrogen under hela hösten med en yngre tjej på sitt arbete. Jag läste meddelanden på Messenger och fick se de värsta sveken någonsin. Jag mår […]

Läs mer →

Behöver mer bekräftelse än jag får – vad ska jag göra?

Fråga till Relationsexpert

Hej! Jag lever ihop med en man sedan 1,5 år tillbaka, innan var vi särbos i nästan två år och jag flyttade till honom där jag trivs, han bor på landet. Jag är 63 och han 64, han har inga barn men jag har två utflugna och barnbarn, inga problem med det. Det som är […]

Läs mer →

Kan terapi hjälpa oss att komma tillbaka till varandra?

Fråga till Relationsexpert

Hej! Jag och min sambo har levt tillsammans i snart tio år. Vi träffades när vi var 15 respektive 16 har gått igenom mycket tillsammans, vi hade ett distansförhållande en period och har sedan bott tillsammans sen vi va 17 och 18. I år fick vi en underbar dotter som vi båda älskar mer än […]

Läs mer →

Hur ska jag agera för att återvinna hennes kärlek?

Fråga till Relationsexpert

Hej Eva. Jag är en man kring 50 som undrar hur jag ska agera? Jag lever just nu med familj, med sambo och två vuxna barn. Min sambo vill flytta för att hon behöver hitta tillbaka till sig själv och vi har haft ett ganska jobbigt förhållande under många år. Vi bråkar inte så ofta, […]

Läs mer →

Han porrsurfar, men vill inte ha sex – vad ska jag göra?

Fråga till Relationsexpert

Hej! Jag lever i en relation sedan sju år tillbaka, vi är sambos sedan fyra år. Han vill inte lägga sig i sovrummet på kvällarna – han säger att kvällen blir för kort då. Istället  är han alltid uppe till 01-03 på natten även när vi arbetar. Han somnar i soffan och sover där hela […]

Läs mer →

Ska jag berätta om otroheten?

Fråga till Relationsexpert

Hej. Jag har varit tillsammans med min flickvän i ett år och vi är extremt kära i varandra, dock begick jag ett misstag för några månader sedan som jag behöver hjälp med. Jag var ute på krogen och drack med mina kompisar, när en tjej som jag hade en otrolig crush på för några år […]

Läs mer →

Hur ska jag komma vidare efter hans otrohet?

Fråga till Relationsexpert

Hej! Jag vet inte hur jag ska gå vidare efter att min man varit otrogen mot mej i fem månader. Jag fick ett sms från hans älskarinna och fick reda på det den vägen, för hon tyckte det var rätt att jag skulle veta. Det började med att jag skrev med en gammal vän till […]

Läs mer →

Ska jag ta tillbaka honom om han hör av sig?

Fråga till Relationsexpert

Hej! Jag är 56 år och träffade en underbar man för ett och ett halvt år sedan. Han var förälskad från första stund. För mig tog det lite längre tid . Men älskade honom också. Vi har aldrig bråkat och hade det så bra tyckte vi båda. Han gjorde slut plötsligt i april månad. Då […]

Läs mer →

Jag sviker min man men vet inte om jag vill lämna honom…

Fråga till Relationsexpert

Hej Eva. Jag undrar vad det är för fel på mig? För ett år sedan, efter att mitt yngsta barn flyttat hemifrån för att börja på gymnasiet, försvann mina känslor för min sambo. Vi har varit tillsammans i 21 år, har två flickor, 18 och 20 år gamla och, alltid haft det bra. I samma […]

Läs mer →

Ska jag vänta på att han ändrar sig?

Fråga till Relationsexpert

Hej. Jag är en 47 årig kvinna som äntligen träffade min stora kärlek och vi blev så kära. Han hade aldrig varit så kär, sa han, och inte jag heller. Men tyvärr fanns svartsjuka och diskussioner alltför mycket med i bilden, vilket resulterade i att han gjorde slut efter cirka ett och ett halvt år. […]

Läs mer →

Hur kan jag få honom att fatta att man inte gör så här?

Fråga till Relationsexpert

Jag är 36 år gammal och för två år sedan, efter att jag blev änka för tre och ett halv år sedan år sedan, träffade jag en man. Han kom snabbt in i mitt och mina barns liv. Han har inga egna barn och är två år yngre. Allt har flutit på bra, såklart med […]

Läs mer →

Hur ska jag göra för att inte fastna i oro?

Fråga till Relationsexpert

Jag har under många år haft svårt att ta beslut då nya situationer och förändringar stressar mig. Jag ältar konstant vad jag borde gjort tidigare ”jag skulle läst detta” ”jag bodde börjat tidigare”. Jag ältar också att jag ”borde skaffat barn tidigare”. Jag är 30 år och börjar få panik: ”tänk om jag inte kan […]

Läs mer →

Är han skadad för alltid av sitt kärlekslösa sexliv?

Fråga till Relationsexpert

Jag är tillsammans med en man sedan tre år tillbaka, han har tidigare bara haft ett lite längre förhållande där han älskade personen. Detta var cirka 23 år sedan. Han har levt ett liv där han haft olika partners endast för sex, men kanske inte varit helt öppen med att det är allt han vill […]

Läs mer →

Hur kan jag sluta oroa min för att bli bedragen igen?

Fråga till Relationsexpert

Jag har en flickvän sedan ett par månader tillbaka och jag tycker om henne enormt. Hon är den perfekta tjejen i mina ögon och jag skulle verkligen inte ha något emot att spendera hela mitt liv med henne om det inte vore för en grej. För drygt två veckor sedan började jag tänka på otrohet […]

Läs mer →

Vad kan jag göra för att väcka hans känslor igen?

Fråga till Relationsexpert

Jag och min pojkvän har träffats i snart ett år. Det var han som var på mig i början men jag föll för honom efter ett tag. Vi blev otroligt kära och har alltid kunnat berättat allt för varandra, vi har heller aldrig bråkat och knappt tjafsat. Vår relation har känts perfekt, det har vi […]

Läs mer →

Jag har allt, men lever med fel man – vad ska jag göra?

Fråga till Relationsexpert

Hej! Jag lever med min sambo sedan nio år tillbaka och vi har två barn, tre och fem år gamla. Jag tycker jag har allt jag vill ha, förutom att jag har känslan av att jag lever med fel man. Jag har egentligen inte valt honom, det var mer han som valde mig. Vi har också […]

Läs mer →

Hur kan jag övertyga henne om att mina fantasier inte betyder att jag är otrogen?

Fråga till Relationsexpert

Min sambo och jag har stött på problem. Detta då hon “tjatade” ur mig att jag ibland har sexfantasier om enstaka arbetskollegor. Detta sårade henne givetvis väldigt och jag vet inte om hon kan komma över det då hon ser det som om jag nästan varit otrogen… Hur kan jag övertyga henne om att detta bara […]

Läs mer →

Finns det någon chans att få tillbaka hennes kärlek?

Fråga till Relationsexpert

Hej, jag var tillsammans med en tjej i cirka tre månader (jag vet, det är kort tid) men vi hade det jättebra. Vi gick fort fram också och det kändes bra på ett sätt. Men sedan så sa hon till mig hon har börjat tappa sina känslor för mig, så hon lämnade mig, och blockade […]

Läs mer →

Ska jag fortsätta träffa honom och hoppas på en förändring?

Fråga till Relationsexpert

Hej! Jag mötte i juni i år en gammal kärlek efter 39 år. Han blev änkling för fyra år sedan och jag änka för drygt ett år sedan. Vi har verkligen tillbringat sommaren ihop på hans underbara ställe på landet. Vi har haft en fantastisk sommar – men så kom hösten. Under september när vi […]

Läs mer →

Vad ska jag göra för att få honom att kämpa för oss?

Fråga till Relationsexpert

Jag och min man har varit tillsammans i tolv år och varit gifta i sex år. Vi har två barn, en som är sex år och den andra som är tre år. Jag har under ett år nu studerat, och fått många nya vänner genom skolan. Jag har umgåtts med en klasskompis av det manliga […]

Läs mer →

Hur kan jag komma över bitterheten mot honom?

Fråga till Relationsexpert

Hej! Jag har varit tillsammans med en man i 15 år. Vi har barn båda två som är vuxna. Vi har levt som särbo hela tiden eftersom han inte kommit till skott. Jag har tjatat, bönat och bett eftersom jag inte mår bra av ett särboförhållande. Han har heller aldrig varit närvarande i någon utsträckning […]

Läs mer →

Han vill inte ha sex med mig – vad ska jag göra?

Fråga till Relationsexpert

Hej!  Jag och min sambo har varit tillsammans i tre år. Vi hade sex en till två gånger i veckan. Men för något år sedan började han att “rygga” undan så fort jag började visa lust. Han skyller på att vara trött, inte orka inte med det just nu, har ont, är “förkyld”  med mera. Jag har […]

Läs mer →

Jag är kär i min kollega – som är förlovad…

Fråga till Relationsexpert

Hej. Jag är kär i min kollega,  jag vet inte riktigt vad hon känner för mig mer än att hon bryr sig om mig. Vi trivs väldigt bra tillsammans när vi arbetar tillsammans och har pratat om allt –  sex,  relation,  abort,  gud, ja, allt från himmel till jord. Hon är förlovad och har nyss köpt hus med sin […]

Läs mer →

Hur ska jag få honom att ge oss en chans?

Fråga till Relationsexpert

Hej Eva! Efter 18 år tillsammans och tre år som gifta berättade min man att han vill skiljas. Jag åkte ner i ett svart hål men har tagit mig upp. Det har gått fem dagar sedan han sa orden. Jag känner att jag inte har fått en chans och det är först nu som jag […]

Läs mer →

Jag är kär min min älskare och rädd att han ska göra slut?

Fråga till Relationsexpert

Hej. Jag är älskarinna sedan 10 år och är kär i honom! Vi säger att vi tycker om varandra och har svårt att vara utan varandra. Jag har kommit till en punkt där jag tycker det går bra, vi träffas aldrig helger utan det kan bli en veckodag. Jag vill inte ha några krav på mig, […]

Läs mer →

Är det värt att ge honom mera tid?

Fråga till Relationsexpert

Jag har träffat en kille sedan i början av sommaren. Vi har setts några gånger i veckan och hörts en hel del. Sedan var semestern och vardagen tog över. Jobb, träning osv. Samma tid fanns inte längre. Jag började känna att något inte var helt hundra. Han är inte förtjust i att prata om känslor, […]

Läs mer →

Hur ska jag ta plats i vårt gemensamma hem?

Fråga till Relationsexpert

Jag har varit tillsammans med en man i 16 år och vi flyttade ihop i hans föräldrahem för ett och ett halvt år sedan innan dess bodde jag i lägenhet och vi träffades när vi kunde eftersom jag jobbar skift. Vi hade en gemensam dröm att flytta ihop i föräldrahemmet, men jag fick ganska omgående […]

Läs mer →

Hur ska jag hantera hans kontakt med exet?

Fråga till Relationsexpert

Jag och min kille har varit tillsammans i över ett år och sambo i ett år. Vi har det jättebra tillsammans förutom att hans ex fortfarande är med i bilden. Han ser inte detta som ett problem men jag tycker det är jättejobbigt. Han har bilder/tavlor kvar på dom som han vägrar att göra sig […]

Läs mer →