Ser andra kvinnor mellan fingrarna när det gäller porr?

Hej,

Jag vet nog kanske svaren men vill gärna få det bekräftat, med tillägg eller avdrag!
Det gäller det eviga ämnet svartsjuka och att män och kvinnor är olika.

Jag är 70 och litet + men har inget fel på hormonerna för åldern - inte heller var jag någonsin speciellt "sexminded" av mig, aldrig gått på en krog kvällstid egentligen och har sällan uthållighet att ragga systematiskt.
Ändå utan man hela livet kan man säga, blivit besviken på var och en jag försökt med.
Tappar lusten så fort de talar om sex.

Jag har gjort hormontest - faktiskt - med anledning av att jag har pojkkropp och knappt några bröst (eller kalla det mannekängkropp, gärna för mig) samt hade starka menssmärtor dåförtiden.
Fick svar att hormonvärdena var perfekta för kvinnor, nära absoluta toppen.

Nu träffade jag då äntligen en man 2016 som var lagom fem år äldre och mycket vital och ungdomlig. Han fungerar perfekt för sin ålder, sex ibland såvida han inte tvingar sig till "potensstegringar" på grund av mindervärdeskomplex!

Han var ensam under 24 år efter en skilsmässa utan dramatik. De ses än i samband med vuxna barns födelsedagar och så vidare (vilket jag EJ gillar eftersom jag sällan bjuds med och då dottern inte riktigt orkar gilla mig).
Jag tror dock på honom när han försäkrar att exfrun och han inget har gemensamt längre och så vidare.
Har träffat henne och hon var mycket artig och normalt distanserad, vänlig. Har skickat med tårta till mig! Är inte svartsjuk på henne, men det stör mig ändå att de ska sitta ihop på jularna etcetera.

Till saken.
Jag är morgontrött. Han inte. Han bodde hos mig en lång period men jag orkade sällan ha sex på morgonen, kroppen är "stängd" då.
Vad gör han? Jo, han åker hem till sig "för att elda huset"... och det framkom att han använt bilder av pornografisk karaktär för att få sexutlopp och kallar detta för "nödlösning".
Jag mer el mindre tvingade honom peka ut vilka bilder det var, eftersom han antytt att det var från en fotosajt som jag till och med introducerat för honom.

Han pekade ut några och det handlade om kraftigare kvinnor än jag, tuffare och råare, utom en eller två som var lika mig, smala pojkflickor med längre hår än jag (mitt hår vill inte växa, fast både han och jag gillar litet mer hår än jag har).
Jag blev hemskt sårad trots att jag dragit sanningen ur honom... och kränkt.
Efter det vågade jag liksom inte tända på honom eftersom jag upplevde att tjejerna på bilderna var i vägen.

Han ville absolut ha hormontabletter av någon doktor eftersom de han köpte på nätet gav lite utslag.
Jag hade fått följa med men läkartiden var på morgonen och jag orkade inte.
Jag sa: "Flirta nu inte med sjuksystrarna nu när du har potenshöjare i kroppen!"

Vad händer? Jo, han ringer och säger att han fick sexreaktioner av sjuksystern som efter läkarbesöket skulle ta blodprover men att det var en annan sjuksyster som tog dem och att den attraktiva stod i samma rum.
Jag frågade ut honom och han svarade motvilligt men uppriktigt litet peau en peau. Han sa: "Jag tänkte göra något åt det när jag kom hem nu, men vill spara mig till dig".
Dessa ord fick mig att explodera. Tänder på en 30 år yngre sjuksyster och sparar sig till mig!!!!
Sedan dess blev sexlivet bara värre och värre fastän han menade: "Nu har vi ju i alla fall varit tillsammans, 1, 2, 2,5 år osv"..
Han förnekar nu att han använder bilder för sex.
Men jag tror honom ju inte riktigt ...men att han förnekar det kan ändå tyda på att han fattar att det är olämpligt?!
Är ändå glad att han var ärlig från början (oavsett hur han är nu). Jag hör till den personlighetstypen som inte tål att man ljuger för varandra, inte ens vita lögner. I så fall är jag hellre ensam. Jag är själv monogam och kan inte tänka mig att äventyra en bra relation och dras inte till sex - äventyr alls.

Min fråga är: är det så att precis alla män har detta behov, öppet eller i hemlighet? Är det naturens lag? Eller har jag otur? Tycker var och varannan man jag mött (oavsett min relation till dem) är på det viset, eller verkar vara.
Kan män inte tända på kamratliga kvinnor? Måste de vara sexigt råa?
I så fall får jag låta bli att hoppas på en man.

Visst är jag till åren men har tydligen något som män uppmärksammar eftersom jag har så lätt få kontakt med dem, även ofrivilligt.
Vill helst inte ha en massa kontakter och får ofta fräsa ifrån initialt.
Sen är det ju så också att de inte vet hur små former jag har med kläder på mig.

Eftersom jag inte haft fler än två längre relationer i mitt liv (denna och en när jag var i slutet av tonåren) har det blivit en del så kallade "försök" men de var inte långvariga. Ett möte räckte. Sedan gick det kanske två år till nästa. Under ett liv blir det några stycken. Å andra sidan märkte jag knappt av deras närvaro, var inte mycket tänd på dem, men ville försöka på något sätt då de var trevliga för övrigt.
Dumt gjort av mig kanske, att inte vänta på att bli kär... men erfarenheten har fått mig att förstå att blir jag kär så får jag inte den jag vill ha.

Nåväl, är jag onormalt svartsjuk tro?
Är det så att alla kvinnor blundar för vad deras män sysslar med öppet eller när de inte är närvarande?
Jag tycker detta med bildsex är nästan lika tufft som otrohet.

Vidare, till slut hade han några sexmöten med exfruns syster i samband med skilsmässan, och sedan gick det flera år - kanske tio - innan han träffade mig, utan att han besökte henne i en annan stad. De hade alltså bara sex någon gång ibland per år.
Men för något år sen skulle han i annat ärende till den staden och pratade om att eventuellt hälsa på henne!!!!
Frågade om jag fick följa med, då tystnade han tvärt. "Och vad gör du om hon närmar sig dig i samma soffa?" frågade jag.
"Jag bestämmer väl själv vad jag gör" svarade då denne porriga man.
Jag sa att åker han dit så är det helt slut mellan oss, sådant finns inte i min värld.
Jag tror inte han har åkt dit.
Han säger: "Jag vet ju knappt hur hon ser ut nu för tiden". Eller så ljuger han förträffligt.

Jag kanske lämnar honom helt. Det orkar jag kanske.
Men jag bara undrar om han kan kallas normal?

Med vänlig hälsning,
Marie

Eva Rusz svarar:

Hej Marie,

Det är ett känt faktum att män generellt sätt tänker mer på sex dagligen och tittar på porr i olika former betydligt mer än vad kvinnor gör. Porrindustrin i världen omsätter gigantiska belopp.

Jag kan inte avgöra om denne man är normal eller ej.
Det jag däremot kan reagera på och anser är varningstecken är att han haft en relation med sin exfrus syster, något som inom en familj för de allra flesta är ett otänkbart och mycket olämpligt beteende. Samt att han så öppet lever ut sin sexlust och också plågar dig att berätta vad han vill och känner för någon annan än dig.
I en relation ska man vara ”exklusiva” för varandra.

Vissa män när de blir äldre kan bli besatta av sex men även om de inte har det ofta så kan just bilderna av det göra dem lugna.
Vissa saker kan man också inom en relation avstå ifrån att alltid berätta för sin partner.
Vi kan ha olika sexdrifter men ändå leva tillsammans om det finns andra fina och positiva beteenden mellan er.
Jag tycker du ska fundera igenom vilka trevliga och positiva beteenden denna man visar dig och fråga dig själv om dessa räcker för att kunna leva i en relation tillsammans.
Du kan också vänligt och bestämt sätta dina gränser gentemot honom och be honom avhålla sig ifrån att så ofta och öppet tala om sin sexlust och sexdrift. Han kan hålla sina fantasier för sig själv, säg det till honom.

Ställ din egen fråga till Eva Rusz

Hur ska jag tackla att min man sms:ar med en annan och är känslomässigt otrogen?

Fråga till Relationsexpert

Hej Eva, Jag och min man har varit tillsammans i 16 år och gifta i 9 år. Vi är idag 35 år gamla och har två underbara barn ihop som är 7 och 4 år. Vi haft det kämpigt senaste åren med dödsfall i familjen, byte av jobb, renoveringar och såklart småbarnsåren på det. För […]

Läs mer →

Min man säger att de “rätta känslorna” försvunnit. Vad ska vi göra?

Fråga till Relationsexpert

Hej Eva! Hoppas verkligen på snabbt svar eftersom jag mår såååå dåligt. För en månad sedan märkte jag på min man att något var fel. Han bröt då ihop och berättade att han tappat känslorna för mig och grunnat på detta en tid. Vi älskar varandra, vi bråkar inte, går inte runt och irriterar oss […]

Läs mer →

Jag känner mig nedstämd och som en dålig mor till min nyfödda son

Fråga till Relationsexpert

Hej Eva, Jag är en nybliven mamma med mitt första barn som är snart 4 månader. För ca 3 dagar sen blev jag plötsligt väldigt nedstämd och känner mig som en dålig mamma till min son. Han har haft ont i magen ett tag nu och jag klarar inte av att se han lida längre. […]

Läs mer →

Hur lär jag mig hantera att mitt vuxna barn distanserar sig från mig?

Fråga till Relationsexpert

Jag undrar hur jag ska lära mig förhålla mig till att det utflugna barnet har sånt behov av att distansera sig från oss föräldrar? Och kanske allra mest från mig som mamma. Vi har varit en familj som har pratat mycket, haft nära band och starka kärleksyttringar, men nu känns det som om det rasar. […]

Läs mer →

Hur hjälper vi min svärmor ur ett destruktivt förhållande?

Fråga till Relationsexpert

Min svärmor lever som jag ser det i ett destruktivt förhållande. Min sambo tycker det är superjobbigt och vi vet inte hur vi ska gå till väga. Hon har försökt ta upp det ett flertal gånger, men gensvaret är att hennes mor blir arg och beskyddande mot hennes man. De har varit tillsammans under en fyraårsperiod och […]

Läs mer →

Mannen säger att han har förändrats men jag har “trust issues”

Fråga till Relationsexpert

Hej Eva! Jag är en kvinna på 45 år. Jag träffade en man för ett tag sedan som var ett år yngre. Vi blev jättekära fort och allt kändes bra. Han är jättefin mot mig men det kom fram att han under sitt äktenskap (han var gift i tio år) även haft en annan kvinna […]

Läs mer →

Hjälp – min dotter och jag har ingen relation sedan två år

Fråga till Relationsexpert

Hej Eva! Min dotter som är 57 år och jag som är pensionär och 79 år gammal har ingen relation sedan drygt två år. Hon gifte sig med en högutbildad väldigt duktig man och familjefar. Han är ganska manipulativ och kontrollerande. Inte mot min dotter eller barnen men i det stora hela vill han ha […]

Läs mer →

Tvekar att separera trots att hon varit våldsam

Fråga till Relationsexpert

Hej Eva! Jag och sambon har bestämt oss för att separera efter fem år. Hon vill inte, men jag vill då de senaste två åren har varit väldigt destruktiva för båda. Främst psykisk misshandel, men hon har även varit fysisk. Vi har testat parterapi men det gav inget.  Jag har varit extremt säker på min […]

Läs mer →

Min sambo kysste sin kollega – hur går jag vidare?

Fråga till Relationsexpert

Min sambo och jag har varit tillsammans i åtta år och har två barn. För cirka två år sedan hade vi en svacka i förhållandet och bodde ifrån varandra i två veckors tid, för att tänka. Om man nu vill kalla det för en paus eller uppeh.åll  – visst. Men  vi hade inte kommit överens om […]

Läs mer →

Hjälp mina föräldrar lägger sig i allt – nu vill min sambo flytta!

Fråga till Relationsexpert

Hej! Jag och min sambo har bott i vårt hus snart tre år och vi bor cirka 100 meter ifrån min mamma och hennes man. Dem är hur hjälpsamma som helst och dem har hjälpt oss massor med vårt hus Men nu kommer vi till det stora problemet, de är så himla negativa, finns alltid […]

Läs mer →

“Varför fick han panikkänslor och gjorde slut?”

Fråga till Relationsexpert

Hej Eva! Jag träffade en man för några år sedan. Vi hade en superbra vänskapsrelation som utvecklades till kärlek. Han lämnade sitt tidigare förhållande (som inte var bra, de levde som vänner) och vi blev ett par. Jag har haft det svårt med tillit i förhållanden, så i början var jag lite avvaktande. Han däremot […]

Läs mer →

Relationsexperten: “Det verkar som han har en anknytningsstörning”

Fråga till Relationsexpert

Hej Eva!  Jag började dejta en kille sommaren 2018. Vi klickade, umgicks en hel del och det verkade väldigt positivt och var på väg att bli något seriöst. Jag visste i och för sig att han tillbringade mycket tid online på dejtingappar och så men det gör man ju i början. Dock sexchattade han med […]

Läs mer →

Mitt ex lägger till och tar bort mig på Facebook – vad vill han?

Fråga till Relationsexpert

Jag och mitt ex gjorde slut för mer än sex år sedan, vi skiljdes inte som vänner direkt. Han har nu på senare tid börjat ta kontakt med mig på sociala medier, inget sexuellt utan mer vardagsprat, minnen och så. Men varje morgon lägger han till mig och varje eftermiddag tar han bort mig, han har […]

Läs mer →

“Vad är det som händer med min man?”

Fråga till Relationsexpert

Jag och min man har varit gifta i 15 år och tillsammans i 20 år. Vi har två underbara barn, sju och tretton år gamla. Det hela började förra året då min man förändrades och plötsligt ville skilja sig. Han betedde sig annorlunda hela sommaren och ville att jag skulle skriva på skilsmässopapper. Jag ville […]

Läs mer →

Min särbo har börjat dricka igen – vad kan jag göra?

Fråga till Relationsexpert

Min man 53 och jag 63 lever som särbo då han har fått diagnoserna adhd och Aspberger för tre år sedan. Han har också självmedicinerat med alkohol under många år, men fick antabus i samband med utredningen. Det blev mycket bra och han har varit nykter i tre år. Till min fasa upptäckte jag vinboxar i […]

Läs mer →

“Min sambo vill inte ha sex – känner mig sårad och oattraktiv”

Fråga till Relationsexpert

Jag är sambo med en man, vi har känt varandra i tre år och har bott ihop stadigvarande cirka fem månader. Vi har alltid haft mycket sex och ofta. Men plötsligt blev det mindre och mindre. Jag blev sårad och undrade vad som hänt. Han svarar att han har problem, ekonomiska och problem med sin […]

Läs mer →

Hjälp, min sambo har inte gnistan kvar för mig – vad ska jag göra?

Fråga till Relationsexpert

Jag är en tjej på 31 år som nyligen blivit lämnad av min sambo. Vi har bott i ihop i fem år och verkligen älskat varandra. Han valde för ett par dagar sedan att göra slut med mig för han “saknar de rätta känslorna”. Vi har länge levt i ett kompisförhållande, vilket jag vetat, men […]

Läs mer →

Min sambo vill separera och vi har en liten dotter – vad ska jag göra?

Fråga till Relationsexpert

Jag och min sambo befinner oss i en jättekris. För cirka två månader sedan släppte hon bomben hon inte har några känslor kvar och inte vet om hon vill leva med mig längre. Hon längtar hem till sin hemort som ligger 12 mil ifrån där vi bor nu och har gjort i flera år. Jag […]

Läs mer →

Varför vill min granne inte prata med mig längre?

Fråga till Relationsexpert

Jag har nyligen flyttat och blivit kär i en granne. Jag har sökt kontakt med honom flera gånger med giltiga skäl så han inte ska känna sig” påhoppad “. Aldrig antytt vad jag känner för honom. Vi har fått bra kontakt enligt mig, mycket ögonkontakt bland annat och jag har mått bra av att prata […]

Läs mer →

Min sambo är väldigt intresserad av min vännina

Fråga till Relationsexpert

Jag grubblar över något men vet inte om det är befogat. Jag lever i en samborelation sedan tre år tillbaka. För mindre än ett år sedan kom en nära vän på besök för några dagar och bodde hos oss och det var första gången vi hade henne över. Vi har setts tidigare alltså jag, min […]

Läs mer →

Hjälp min pojkvän kontrollerar mig – vad ska jag göra?

Fråga till Relationsexpert

Hej Eva! Jag är en 16-årig tjej och har i snart elva månader varit tillsammans med min pojkvän. Alla våra vänner brukar beskriva oss som det perfekta paret. Men det många inte vet är att vår relation inte är så perfekt som de tror. Min kille har behov att ha kontroll över mig, jag får […]

Läs mer →

Hon säger hon vill behålla barnet som hämnd på mig – har du tips?

Fråga till Relationsexpert

Hej! Bakgrund: Jag 23 år, hon 23 år. Jag har ställt till det. För omkring fem månader sedan träffade jag en tjej. Märkte direkt att hon var rätt trasig, varit med om dödsfall i familjen, flera övergrepp och misshandel i tidigare förhållanden. Från detta har hon fått ptsd (posttraumatisk stress) vet jag. Hon fungerade på […]

Läs mer →

Ser andra kvinnor mellan fingrarna när det gäller porr?

Fråga till Relationsexpert

Hej, Jag vet nog kanske svaren men vill gärna få det bekräftat, med tillägg eller avdrag! Det gäller det eviga ämnet svartsjuka och att män och kvinnor är olika. Jag är 70 och litet + men har inget fel på hormonerna för åldern – inte heller var jag någonsin speciellt “sexminded” av mig, aldrig gått […]

Läs mer →

Han vill inte längre – tror han. Men är han egentligen deprimerad?

Fråga till Relationsexpert

Hej, Jag och min man har varit ett par i 18 år . Gifta 13 av de åren. Vi har två tonårsbarn 13 och 17. Vi har haft upp och nedgångar som många andra men tagit oss igenom det… Vi hade en svacka för fem år sedan då han inte visste om han ville längre. […]

Läs mer →

Hans barn gillar mig inte – nu vill han vara särbo

Fråga till Relationsexpert

Hej! Jag har bott med en man i lite över två år. Hyrt ut min bostad under ett år. Under lite över ett år var allt toppen, sedan opererade han sitt knä (har reumatism och besvär av en hammartå). Han består till stor del av mycket värk och sedan blev det bara att allt sexuellt […]

Läs mer →

Vad ska jag göra för att få det jag behöver av honom?

Fråga till Relationsexpert

Hej, Min sambo och jag har varit tillsammans i knappt ett år. Under hela denna tid har han aldrig sagt självmant att han älskar mig. Han svarar ”jag älskar dig också” när jag säger att jag älskar honom men han säger det aldrig självmant. Detta gör mig ledsen då det känns som att han inte […]

Läs mer →

Allt förändrades när vi flyttade ihop – är han narcissist?

Fråga till Relationsexpert

Hej! Jag har varit tillsammans med min sambo i tre år snart och bott ihop i två år! Vi har varsin dotter på 14 och 15 år. Första halvåret efter vi träffats var helt underbart…det absolut bästa jag varit med om. Det gjorde att vi flyttade ihop väldigt fort, jag och min dotter flyttade in […]

Läs mer →

Går det att komma vidare efter otrohet?

Fråga till Relationsexpert

Hej, Min man och jag har varit tillsammans i 18 år och gifta i 2,5 år. Vi är 44 resp 43 år. Jag har precis kommit på honom att vara otrogen under hela hösten med en yngre tjej på sitt arbete. Jag läste meddelanden på Messenger och fick se de värsta sveken någonsin. Jag mår […]

Läs mer →

Behöver mer bekräftelse än jag får – vad ska jag göra?

Fråga till Relationsexpert

Hej! Jag lever ihop med en man sedan 1,5 år tillbaka, innan var vi särbos i nästan två år och jag flyttade till honom där jag trivs, han bor på landet. Jag är 63 och han 64, han har inga barn men jag har två utflugna och barnbarn, inga problem med det. Det som är […]

Läs mer →

Kan terapi hjälpa oss att komma tillbaka till varandra?

Fråga till Relationsexpert

Hej! Jag och min sambo har levt tillsammans i snart tio år. Vi träffades när vi var 15 respektive 16 har gått igenom mycket tillsammans, vi hade ett distansförhållande en period och har sedan bott tillsammans sen vi va 17 och 18. I år fick vi en underbar dotter som vi båda älskar mer än […]

Läs mer →

Hur ska jag agera för att återvinna hennes kärlek?

Fråga till Relationsexpert

Hej Eva. Jag är en man kring 50 som undrar hur jag ska agera? Jag lever just nu med familj, med sambo och två vuxna barn. Min sambo vill flytta för att hon behöver hitta tillbaka till sig själv och vi har haft ett ganska jobbigt förhållande under många år. Vi bråkar inte så ofta, […]

Läs mer →

Han porrsurfar, men vill inte ha sex – vad ska jag göra?

Fråga till Relationsexpert

Hej! Jag lever i en relation sedan sju år tillbaka, vi är sambos sedan fyra år. Han vill inte lägga sig i sovrummet på kvällarna – han säger att kvällen blir för kort då. Istället  är han alltid uppe till 01-03 på natten även när vi arbetar. Han somnar i soffan och sover där hela […]

Läs mer →

Ska jag berätta om otroheten?

Fråga till Relationsexpert

Hej. Jag har varit tillsammans med min flickvän i ett år och vi är extremt kära i varandra, dock begick jag ett misstag för några månader sedan som jag behöver hjälp med. Jag var ute på krogen och drack med mina kompisar, när en tjej som jag hade en otrolig crush på för några år […]

Läs mer →

Hur ska jag komma vidare efter hans otrohet?

Fråga till Relationsexpert

Hej! Jag vet inte hur jag ska gå vidare efter att min man varit otrogen mot mej i fem månader. Jag fick ett sms från hans älskarinna och fick reda på det den vägen, för hon tyckte det var rätt att jag skulle veta. Det började med att jag skrev med en gammal vän till […]

Läs mer →