Annons
Annons
Zarah Öberg

Zarah Öberg

Näringsexpert

Medlem i SNLF, kostrådgivare, hälsopedagog, ayurvedarådgivare, näringsterapeut, fytoterapeut samt mental tränare, NLP Trainer, ICC-coach, yogalärare, Qi Gong-coach och journalist. 

Utöver det har Zarah fem års högskole- och universitetsutbildning inom medicin, farmakologi och miljömedicin, är utbildad inom kinesisk medicin, indisk medicin, näringsmedicin, holistisk medicin, energimedicin, naturmedicin, kinesiologi och mycket mer. Zarah Öberg är en av landets mest anlitade föreläsare och utbildare och hon driver en egen näringsterapeutisk klinik.

Zarah driver även flera hemsidor inom hälsa, kost, personlig utveckling och medicin och skriver för flera av Sveriges medier. Zarahs hemsida är zarahssida.se.

Medlem i SNLF, kostrådgivare, hälsopedagog, ayurvedarådgivare, näringsterapeut, fytoterapeut samt mental tränare, NLP Trainer, ICC-coach, yogalärare, Qi Gong-coach och journalist. 

Utöver det har Zarah fem års högskole- och universitetsutbildning inom medicin, farmakologi och miljömedicin, är utbildad inom kinesisk medicin, indisk medicin, näringsmedicin, holistisk medicin, energimedicin, naturmedicin, kinesiologi och mycket mer. Zarah Öberg är en av landets mest anlitade föreläsare och utbildare och hon driver en egen näringsterapeutisk klinik.

Zarah driver även flera hemsidor inom hälsa, kost, personlig utveckling och medicin och skriver för flera av Sveriges medier. Zarahs hemsida är zarahssida.se.

Läs fler frågor till Zarah Öberg
Stäng

Ställ din fråga till Zarah Öberg

Zarah Öberg

Hidden
Hidden
Hidden
Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Vad kan kan jag äta i väntan på gallstensoperation?

19 juni, 2018
Hej Zarah! Jag fick hemska gallblåsanfall fyra gånger på fyra månader när jag var utomlands. Det sista anfallet ledde till svår inflammation i magen, så jag lades in på sjukhus för dropp och antibiotikabehandling, vilket hjälpte och det har varit lugnt fram tills idag. I maj blev jag utskriven och  åkte tillbaka hem till Sverige och väntar nu på gallstensoperation om tre månader. Nu är jag rädd för att äta mat och detta har lett mig nära undernäring, samt att jag även har fått diarréliknande avföring sedan ett tag  tillbaka. Nu är min viktigaste fråga till dig som nedan: Vad kan jag äta (mat, frukt och grönsaker) som inte orsakar återkommande smärtor fram till operationsdagen? Tackar i förväg för ditt svar. Med vänliga hälsningar Abrahim    
Annons

Zarah Öberg svarar

Hej och tack för din fråga

Min rekommendation är att du tar hjälp av en näringsterapeut som kan hjälpa dig att göra en personligt anpassad plan med både bra matval och kosttillskott.

Du kan även komplettera med lipas, enzymer som bryter ner fetter, för att hjälpa kroppen att bryta ner fett på bra sätt.

Tänk gärna på att äta mat som är lättsmält, både för din matsmältning men också för att ta upp näringen optimalt om du har näringsbrister. Du kan även göra smoothies för att lättare få i dig näringsrika råvaror som bär och grönsaker. Det är mycket lättare för tarmen att bryta ner flytande grönsaker och bär, och det kan säkerligen hjälpa dig.

Tänk på att tugga maten noga och komplettera även med matsmältningsenzymer för att få bättre matsmältning och minskad oro i tarmen. Ät gärna gott om fetter i kombination med lipas som jag nämnde ovan och var noga med att koka grönsaker och baljväxter så att de blir mer lättsmälta.

Varma hälsningar Zarah Öberg

Dela inlägget
Annons
Annons
Annons
Annons