Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Missa inga nyheter och erbjudanden från Kurera!
Vårt nyhetsbrev kommer två gånger i veckan och är helt gratis.
Anmäl dig genom att fylla i dina uppgifter här:

E-postadressen är nu registrerad, du kommer att få vårt nästa utskick!

Fixa finaste festmakeupen

När det vankas fest vill vi vara lite extra fina. Välja kläder, skor och makeup, förberedelserna är en stor del av nöjet. Vi vill se lite extra piffiga ut. Här får Malin en festmakeup av Dr.Hauschka.

Malins makeup steg för steg:

Malin började med att själv applicera Dr.Hauschkas Melissa Day Cream jämnt över ansikte och hals. Melissa Day Cream passar den med känslig blandhy och mattar ned glansiga partier samt återfuktar torra partier. Innan makeupartisten började applicera makeupen avvaktade hon några minuter så dagcremen fick en chans att sjunka in i huden.

Som foundation valde makeupartisten att blanda två nyanser av Translucent makeup för att få till en ultimat nyans, hon blandade 00 och 01 och applicerade jämnt över ansikte och hals. Därefter applicerade hon Dr.Hauschkas Concealer 02 under ögonen för att dölja tecken på trötthet. Ansiktet mattades ned med hjälp av Transparent Powder Loose. Hon såg till så att det endast blev ett tunt lager puder runt ögonen för att fina linjer inte skulle förstärkas.

 

Kindbenen markerades med hjälp av en shadingskugga som makeupartisten tog från Balancing Teint Powder (Limited edition Natural Glamour 2011). En naturlig rodnad lyftes fram med hjälp av Rouge Powder 03 Varm Rosa som applicerades på äppelkinderna och borstades försiktigt utåt.

Makeupartisten ville framhäva Malins ögon utan att dem såg för sminkade ut. Därför valde hon att först lägga en lockskugga med Stonecolours Collections ljusaste skugga, 01 Sand på hela ögonlocket. Den tredje skuggan, 03 Soft Grey i samma palett användes för att fylla i ögonbrynen tillsammans med en snedpensel. Därefter markerade hon ögats form med hjälp av kajal-eyeliner 05 Svart längst med den övre fransraden. Hon gjorde även en fransmarkering, dvs. hon duttade kajalpennan mellan fransarna, både på den övre och nedre fransraden för att ge en illusion av en tätare fransrad.

Därefter applicerade hon ögonskuggan Solo 07 Mörk Lila som en överskugga, en tunn skugga på övre fransraden som försiktigt även blandades med den svarta kajalen. Den lila skuggan användes även som en intensitetskugga, i den yttre ögonvrån, som suddades snett uppåt, utåt. Fransarna böjdes och målades med Volume Mascara Aubergine.

Läpparnas form markerades med läppenna 03 Mjukt Rosé och fylldes därefter i med hjälp av läppstift 07, Skimrande Rosa

Av Margareta Nilsson


Skriv ut artikel


Nytt på Kurera

echinacea blommor

Echinacea – örten som kan minska behovet av antibiotika

Forskning

Forskare i Schweiz har kunnat visa att Echinaforce, det traditionella växtbaserade läkemedlet som används vid förkylning och influensa, kan minska behovet av antibiotika hos barn och därmed risken för antibiotikaresistens. Forskarna har även kunnat visa att växten röd solhatt kan inaktivera viruset som orsakar covid-19.

kvinna vid matbord som sätter upp handen mot sämre mat

Så kommer du in i bättre matvanor

Kost

Snart har hela januari passerat och kanske tillhör du dom som vill äta mindre och sundare, men har svårt att få regelbundenhet och hälsosammare matvanor. Du är långt ifrån ensam – och det finns bra knep. Kureras expert, näringsmedicinska terapeuten Fredrik Ölander, hjälper dig att hitta tillbaka till ett sunt och hälsosamt ätande.

hand visar nej till ett glas vin

Det här ligger bakom kvinnors alkoholproblem

Forskning

Kvinnor har de senaste decennierna ökat sin alkoholkonsumtion. En av anledningarna är att samhället är mer jämlikt. Men det ökade drickandet har också gett missbruksproblem. En doktorsavhandling av Fides Schückher beskriver att framförallt trauman i barndomen, men också föräldrars missbruk och personliga egenskaper ligger bakom alkoholmissbruket.

 

Sex olika balsam som Kureras skönhetspanel har testat

Skönhetspanelen testar: Balsam

Kurera testar

Ge ditt torra och spröda hår en dos kärlek i form av ett återfuktande och glansgivande balsam. Men vilket är bäst – och vilket passar för just ditt hår? Kureras skönhetspanel har testat några naturliga balsam och valt ut en favorit.

 

kvinna badar bastu

Bastubad – en riktig dunderkur för hälsan

Hälsa

Mitt i vintern badar vi extra mycket bastu för att det värmer skönt. Fortsätt med det! Bastubad är inte bara en härlig upplevelse, det kan minska risken för demens, stroke och hjärt-kärlsjukdomar. Regelbundet bastubadande verkar även kunna minska ångest, lindra värk och kan förbättra sömnen.

kvinna på vinterväg sträcker ut armarna

I dag är det kramens dag – lär dig kramas digitalt

Hälsa

Det har snart gått ett år sedan vi uppmanades att hålla social distans för att inte smitta varandra med coronavirus. Baksidan av allt det bra som avstånd mellan varandra medför så saknar nog de allra flesta att kramas. Men du kanske inte visste att musik eller en film som associeras med glädje kan aktivera samma centrum i hjärnan som en verklig kram – så lär dig kramas digitalt.

En tallrik med rött kött och sallad

Svenskt antibiotikafotavtryck är fortsatt stort

Eko/miljö

Antibiotikafotavtrycket är ett begrepp som beskriver den mängd antibiotika som används för att föda upp djur som så småningom blir vår mat. En ny rapport visar att Sverige har mer antibiotika på tallriken än i vår egen djuruppfödning – vilket innebär ett betydande avtryck.

 

trött mamma häller upp kaffe

10 vanliga tecken på järnbrist

Kost

Sex av tio kvinnor lider av trötthet och många har känt sig trötta under ett år eller mer. En långtidströtthet som de upplever påverkar vardagen. Trötthet kan bero på många saker, men för de kvinnor som är i fertil ålder och känner sig trötta finns en tydlig koppling till järnbrist. Här är tio vanliga tecken på järnbrist.

Tre kvinnor med olika etnicitet står bredvid varandra

DNA-test för smartare hudvård?

Hud

Du kan göra det för att optimera din träning eller för att ta reda på mer om din tarmflora – men även för att få skräddarsydd hudvård. Flera företag erbjuder nu DNA-test som utlovar kunskap om hudens genetiska förutsättningar. Är det här framtidens hudvård?

 

Milkshake med saffran, fikon och lime

Chia-milkshake med saffran, pistage och lime

Recept

Saffran kvar efter julhelgerna, men ingen inspiration till vad du ska göra med den? Det här är en god och nästintill rå "milkshake" som passar perfekt som en läskande och exotisk dessert eller som mellanmål. Saffransmaken bryts av med fräsch lime, mynta och söt vanilj!

tofu på skärbräda

5 nyttigheter med tofu

Hälsa

Att välja bort kött eller att minska sin köttkonsumtion blir allt vanligare – och Sverige ligger i framkant. Vegetarisk är trendigt och anledningarna till att fler väljer växtproteiner beror på flera olika saker. Tofu är gjort på soja. Här får du fem nyttiga skäl att äta tofu – och ett recept på rotfrukter och tofu i ugn.

kvinna tittar på mobilen på natten

Var fjärde svensk sover dåligt

Hälsa

Att sova bra är en av de viktiga hörnstenarna för att må bra, både psykiskt som fysiskt. En nyligen gjord Sifo-undersökning visar att en av fyra svenskar sover dåligt. Och många gör ingenting åt sina problem, trots att man via mindfulness och en del tillskott skulle kunna sova bättre.

 

Vetenksapsjournalisten Henrik Enbart

Henrik Ennart: ”Den enklaste maten är den mest hälsosamma”

Kost

Den allra enklaste maten är också den mest hälsosamma – som gör både våra tarmbakterier och oss själva lyckliga. Och den visar sig komma från en liten region, tillika blå zon, söder om Rom! Henrik Ennart, aktuell med boken ”Happy food green”, berättar om den ursprungliga medelhavskosten, som äts av de som lever längst.