Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Missa inga nyheter och erbjudanden från Kurera!
Vårt nyhetsbrev kommer två gånger i veckan och är helt gratis.
Anmäl dig genom att fylla i dina uppgifter här:

E-postadressen är nu registrerad, du kommer att få vårt nästa utskick!

Framtidsgården

Mer om den nya tiden

DEN NYA TIDEN

Nedanstående hoppingivande och framtidsinspirerande text har jag lånat från Sanna Ehdin.

2012 – det är dags nu
Vi är redan i den Nya Tiden! 2012 är ett år som handlar om förändring och transformation. Det är dags att släppa på det som inte längre tillför och välja det sanna, klara och äkta som för oss vidare. Välj det som är positivt och tillför energi – och välj bort det andra.

2012 har framställts som ett ödesår när allt tar slut i december med död och förintelse – enligt förutsägelser från en uråldrig kalender hos Maya-indianderna. Hollywood gjorde en massiv katastrof- och skrämselfilm på temat häromåret. Men det är precis tvärtom.

2012 innebär möjligheter, det är vår födelse. In i något nytt och bättre. Ser man till den Vediska kalendern blir 2012 från mars ”The year of happiness” och 2013 blir ”The year of success”! Det är just det som sker när allt fler människor vaknar upp till medvetande om sig själva och världen. Det är nu vi har chansen att skapa något riktigt bra! Äntligen positiva förutsägelser!

Fler saker har skett. Vi har haft många kraftiga solstormar, kaskader av energi från solen, vilket ger energi och sedan februari är vi inne i en tid som domineras av fisketecknets energier. Detta varar fram till 2026 och förändrar vårt samhälle i grunden. Efter den mentala vattumansdominansen kommer hjärtats energi starkt - värme, romantik, skratt, gemenskap.

Det öppnar upp för kärlek, glädje, kreativitet, konstnärlighet, etc., vilket innebär att den positiva energin är mer tillgänglig för alla. Vi får gå tillbaks till 1800-talets romantiska epok för att finna förra gången som fisketecknet var i dominans, vilket inverkade starkt på människor och därmed samhällets utveckling. Nu blir det en ännu större mänsklig expansion, på grund av den kraftigt höjda kollektiva medvetandet. Det kommer många tecken på Nya Tiden, ett är fler hjärtan överallt.

Vi kan förvänta oss
Hälsointresset ökar mer och mer, och de nya energibegreppen förs in i vardagsspråket. Energimedicinens roll uppgraderas, eftersom all läkning handlar om att två saker; att tillföra (höja) energin och ta bort blockeringar – och därmed öka flödet.

I år öppnas fönstret helt mot Själen och vi släpper in nya begrepp och föreställningar. Sådant som kändes främmande och abstrakt innan blir nu accepterat och efterfrågat.

Det sinnliga och andliga (översinnliga) kommer att uppvärderas och spelar allt större roll. Det finns fler existenser än den materiella. Detta förändrar även vårt sätt att relatera med andra: där genuin, empatisk, ärlig, medveten, integrerad, närvarande, centrerad och synkroniserad blir positiva ord att beskriva människor.

Egentligen är det enkelt; allt vi har idag är skapat utifrån vårt tankesystem som har rötterna i Romartidens makt/rädsla doktrin och cementerades i industrialismens mekaniska, begränsande synsätt. Genom att ändra synsätt ändras det vi har, framför allt vår egen inställning till det!

Vi går från ett samhälle baserat på
• konflikt (dualism) till samförstånd
• separation till förening
• polarisering till integrering
• bristtänkande till överflöd
• självdestruktivitet till självkärlek
• materialism och prylhets till tacksamhet för det vi har

För att nämna några exempel. Och allra viktigast; sluter fred mellan könen. Det är dags att sluta konkurrera mellan könen och istället börjar älska och uppskatta varandra för den vi är - precis som vi är. Samt säga det - varje dag! De små varma och vänliga orden gör stor skillnad!

Vad är det som bara ökar och ökar ju mer vi delar det? Kärlek. Vad är drivkraften på jorden? Inte pengarna utan kärleksenergin, för den är bränslet till allt liv. Vi rör oss nu till ett helt annat synsätt som har andra värden i grunden, och därmed ändras alla villkor i vår omgivning. Till det bättre!

Valet är dock vårt. Det finns två vägar och den ena är att ändra synsättet radikalt, en 180-gradare, men det andra ger bara mer av det som vi har nu. Antingen vårda och vörda livet och livskraften, eller fortsätta skapa en alltmer utarmad och förgiftad jord och natur. Valet är vårt och du lägger din röst på framtiden var gång du handlar, så välj hållbart, ekologiskt och konsumera mindre!

Det är också en tid att ha mer roligt och njuta av livet och nuet. För när vi slappnar av och har roligt är att vi mer i hjärtats energi. Enligt traditionell kinesisk medicin är hjärtats känsla glädje och dess röst skratt! Klart att det höjer vår energi rejält.

Brytningstid
Vi kommer från en mental, distanserad och målinriktad tid med enorm teknisk utveckling, vilket varit positivt. Vi rör oss med ljusets hastighet till den nya tiden som präglas mer av hjärta, närvaro, empati, omvårdnad, stillhet, inre möte med självet och närande relationer. Det är saker som etiketteras som feminin energi, men som är universella och finns inom oss alla.

Det har vaknat upp nu och förändrar allt inifrån – det som jag kallar den tysta revolutionen. Allt snabbas på av den snabba och gränslösa kommunikationen via internet och de stora sociala plattformarna. Plötsligt en dag har allt förändrat och folk undrar – vad var det som hände egentligen?

Det tillförs mycket energi som snabbar på utvecklingen, som de stora geomagnetisk stormar som pågått sen slutet av förra året. De orsakas av stora soleruptioner, kaskader av solenergi som slungas ut i rymden. Det rör om i grytan och folk reagerar och märker av det på olika sätt.

Solstormarna lyfter av locket och tar fram saker ur det omedvetna, så man kan känna plötslig eller oförklarlig ilska, ledsnad eller ångest. Det kan vara jobbigt förstås, men det är till det bättre – för när det väl är ute så försvinner det också. Man får ha tålamod, vara snäll mot sig själv och de närmaste. Andas djupt och ta en sak i sänder. Det kommer att vara ett år till, allt för att underlätta rensningen.

2011 var ett tufft och omvälvande år för de flesta inklusive mig själv. Sedan förra sommaren har jag bekämpat ett antal parasitsjukdomar, varav ett par nya, industriproducerade. Jag har lärt mig mycket nytt om hälsa och samtidigt gått igenom en stor inre omvandling. Allt till det bättre, även om det är kämpigt när det varar. För många var senaste året som att ta sig igenom ett nålsöga med en elefant. Mycket avsked, separationer, hälsoutmaningar och drastiska livsändringar.

Men se det hela positivt. Utmaningar och motstånd hjälper oss att vässa redskapen, och gör oss bara skarpare, starkare och bättre! Det hjälper oss att vara mer sanna den som vi är och vår mission i livet. Energin kommer högre grad gå till de som försöker leva sant och i enlighet med meningen i sitt liv.

Allt detta är på gång, och redan i slutet av detta år kommer vi att se stora förändringar. 2012 är vår möjlighet – och ta den! Att minnas och bli den du är.

Mina råd
Mitt bästa råd i denna omvälvande tid, som fortsätter ett år till, är två saker: dels att välja bort att ta in en massa "mentalt skräp" som cirkulerar. Överinformation via internet och media är också en form av förorening…

Rensa ut och välja aktivt vad och vem du önskar i ditt liv. Det handlar om att rensa och släppa taget om det förflutna, förlåta och försonas med allt för att kunna resa ”light” in i den Nya Tiden.

Stäng av det yttre, ta pauser och vända dig inåt varje dag. Att släppa taget, slappna av och meditera är viktigare än någonsin i en tid när allt snurrar fortare. Oavsett hur det ser ut på utsidan. Det är inifrån du laddar och hämtar kraften…

Glöm inte att du är allt du behöver vara just nu. Du är i ditt center av ditt liv, och låt ljuset skina och visa dig vägen. Gläds åt och knyt an till de som går vid din sida, men låt alltid ditt eget ljus skina och vandra din väg – och låt dem göra detsamma!


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Skriv ut artikel


Tycker mig se världen extra skör dessa dagar

Tycker mig se världen extra skör dessa dagar

Okategoriserade

Dokumentären om Astrid Lindgren grep tag och ruskade om. Astrids liv berör mig djupt in i själen och jag beundrar hennes mod och styrka. Sedan jag blev mamma, blir jag extra berörd över allt som rör barn som far illa. En bild, en dokumentär, en nyhet, ett barn på gatan. Kan väcka starka känslor. Men […]

God mat och inspiration i Järna

God mat och inspiration i Järna

Ekologiskt/hållbart

Vi var i Järna här om dagen och hade ett möte med Saltå Kvarn. Vi kan stolt meddela att vi kommer leverera havre till dem framöver. Efter mötet besökte vi den nya fantastiska restaurangen i Ytter Järna. Jag gillar hur de presenterar sitt te med egenplockade örter. Så enkelt att plocka och torka örter för […]

Så kan du tänka mer hållbart kring dina matinköp – Tankar kring att bevara färsk frukt och grönt långsiktigt

Så kan du tänka mer hållbart kring dina matinköp – Tankar kring att bevara färsk frukt och grönt långsiktigt

Ekologiskt/hållbart

Klimatsmart och ekonomiskt att bevara frukten och grönsakerna från sommaren. Jag fascineras av naturens, och i detta fall frukt- och grönsakers motståndskraft och hållbarhet. Är det inte häftigt att vi fortfarande kan skörda purjolök från grönsakslandet, fast det redan varit både frost och snö ute. Vilken fantastisk grönsak måste det inte vara som kan stå emot kyla och ändå hålla […]

Inreder med vitage och fokuserar på insidan

Inreder med vitage och fokuserar på insidan

Ekologiskt/hållbart

Den här tiden på året fokuserar jag på insidan. Insidan av mig själv och min familj och insidan av mitt hus. Jag fyller på med vitaminrik mat och letar vintagefynd till huset. Hittade den här vackra lampan i en antikaffär i Nyköping. Den passar galant in i vårt 1800-tals hus. Fick denna tavla av en […]

Gör en uppiggande syrlig grönkålssallad med grapefrukt

Gör en uppiggande syrlig grönkålssallad med grapefrukt

Ekologiskt/hållbart

 Längtar du efter något uppiggande att stoppa tänderna i? När dagarna är som gråast har jag sug efter c-vitamin och uppfriskande mat. Idag var det så här mörkt ute kl 10:00 på morgonen. Jag längtade efter en näringsrik boost och gjorde en uppfriskande grönkålssallad till lunch. I denna hade jag även avokado, grapefrukt, morot och mjölksyrad […]

Hemmagjord chokladkaka med stevia och dadlar

Hemmagjord chokladkaka med stevia och dadlar

Ekologiskt/hållbart

Har länge varit sugen på att försöka göra egen choklad. Idag, en helt vanlig tisdag, såg det ut så här …  Så här såg min dag ut idag; Lämnade barnen på förskolan. Åkte hem och släppte ut hönorna och matade fåren och katterna. Beställde en hallmatta från Norrgavel till den fina nyrenoverade farstun. Satte på […]

Så här kommer bina på plats

Så här kommer bina på plats

Biodling

Så gick en dröm i uppfyllelse! Jag är nu biodlare och i helgen var det dags att hämta bina! Vilka fantastiska möjligheter med egna bin, och egen honung och bipollen – ett av naturens kraftfullaste livsmedel! Så här såg det till när de kom på plats.   Här är bina på plats. De gillar ett […]

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 3)