Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Missa inga nyheter och erbjudanden från Kurera!
Vårt nyhetsbrev kommer två gånger i veckan och är helt gratis.
Anmäl dig genom att fylla i dina uppgifter här:

E-postadressen är nu registrerad, du kommer att få vårt nästa utskick!

Framtidsgården

Om att våga kliva över min egen bekvämlighetszon

Har vi hittat nyckeln till frihet?

Om att kliva bortom min egen bekvämlighets zon och förutfattade meningar

Jag kan helt ärligt säga att flytten från Stockholm till landsbyggd, från villa till bondgård, för mig inte alltid varit helt självklar. Jag har i och med det fått undersöka fältet utanför min egen bekvämlighets zon och se närmare på några av mina förutfattade meningar. För ett år sedan visste vi inte att vi skulle hamna här. Vi höll som bäst på att formulera för oss själva vad vi egentligen sökte. Och jag kan definitivt säga att tanken på att hålla djur, får och grisar, var verkligen inte den bekvämaste av tanke. Definitivt inte grisar skulle jag ha sagt. Åker - nja - vi kan ju ingenting om det!

Jag har upplevt det förut, oftast i samband med förändringar i livet, med olika flyttar, även från lägenhet till villa. Eller flyttar mellan olika områden i Stockholm. Förutfattade tankar som dyker upp. Att saker och ting är på ett visst vis. Men sedan händer något, när jag är på plats, och jag lär mig hur det verkligen är,  och upplever att dessa tankar inte alls stämmer. Det är en häftig känsla!

Det är också en häftig känsla att gå utöver sin egen bekvämlighetszon. I alla fall när man tagit klivet. När man öppnat dörren för något som man inte alls känt sig bekväm med tidigare. Då känner jag en stor entusiasm och ett lugn som sprids inombords. Just så känner jag nu. Vi hittade vår gård. Vi vågade säga ja och ta klivet hit. Det har känts stort, överväldigande och ibland galet och läskigt. Men nu när vi är här. Vi fortsätter att snubbla utöver våra bekvämlighetszoner lite varje dag och öppnar på så vis upp för möjligheter. För det handlar nog om det, att syna sig själv i sömmarna och på djupet. Det är nog en nyckel till frihet. För just så känner jag nu - jag känner mig fri!

Våga testa du med!

Kram och gott nytt 2013!


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Skriv ut artikel


Tycker mig se världen extra skör dessa dagar

Tycker mig se världen extra skör dessa dagar

Okategoriserade

Dokumentären om Astrid Lindgren grep tag och ruskade om. Astrids liv berör mig djupt in i själen och jag beundrar hennes mod och styrka. Sedan jag blev mamma, blir jag extra berörd över allt som rör barn som far illa. En bild, en dokumentär, en nyhet, ett barn på gatan. Kan väcka starka känslor. Men […]

God mat och inspiration i Järna

God mat och inspiration i Järna

Ekologiskt/hållbart

Vi var i Järna här om dagen och hade ett möte med Saltå Kvarn. Vi kan stolt meddela att vi kommer leverera havre till dem framöver. Efter mötet besökte vi den nya fantastiska restaurangen i Ytter Järna. Jag gillar hur de presenterar sitt te med egenplockade örter. Så enkelt att plocka och torka örter för […]

Så kan du tänka mer hållbart kring dina matinköp – Tankar kring att bevara färsk frukt och grönt långsiktigt

Så kan du tänka mer hållbart kring dina matinköp – Tankar kring att bevara färsk frukt och grönt långsiktigt

Ekologiskt/hållbart

Klimatsmart och ekonomiskt att bevara frukten och grönsakerna från sommaren. Jag fascineras av naturens, och i detta fall frukt- och grönsakers motståndskraft och hållbarhet. Är det inte häftigt att vi fortfarande kan skörda purjolök från grönsakslandet, fast det redan varit både frost och snö ute. Vilken fantastisk grönsak måste det inte vara som kan stå emot kyla och ändå hålla […]

Inreder med vitage och fokuserar på insidan

Inreder med vitage och fokuserar på insidan

Ekologiskt/hållbart

Den här tiden på året fokuserar jag på insidan. Insidan av mig själv och min familj och insidan av mitt hus. Jag fyller på med vitaminrik mat och letar vintagefynd till huset. Hittade den här vackra lampan i en antikaffär i Nyköping. Den passar galant in i vårt 1800-tals hus. Fick denna tavla av en […]

Gör en uppiggande syrlig grönkålssallad med grapefrukt

Gör en uppiggande syrlig grönkålssallad med grapefrukt

Ekologiskt/hållbart

 Längtar du efter något uppiggande att stoppa tänderna i? När dagarna är som gråast har jag sug efter c-vitamin och uppfriskande mat. Idag var det så här mörkt ute kl 10:00 på morgonen. Jag längtade efter en näringsrik boost och gjorde en uppfriskande grönkålssallad till lunch. I denna hade jag även avokado, grapefrukt, morot och mjölksyrad […]

Hemmagjord chokladkaka med stevia och dadlar

Hemmagjord chokladkaka med stevia och dadlar

Ekologiskt/hållbart

Har länge varit sugen på att försöka göra egen choklad. Idag, en helt vanlig tisdag, såg det ut så här …  Så här såg min dag ut idag; Lämnade barnen på förskolan. Åkte hem och släppte ut hönorna och matade fåren och katterna. Beställde en hallmatta från Norrgavel till den fina nyrenoverade farstun. Satte på […]

Så här kommer bina på plats

Så här kommer bina på plats

Biodling

Så gick en dröm i uppfyllelse! Jag är nu biodlare och i helgen var det dags att hämta bina! Vilka fantastiska möjligheter med egna bin, och egen honung och bipollen – ett av naturens kraftfullaste livsmedel! Så här såg det till när de kom på plats.   Här är bina på plats. De gillar ett […]

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 3)