Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Missa inga nyheter och erbjudanden från Kurera!
Vårt nyhetsbrev kommer två gånger i veckan och är helt gratis.
Anmäl dig genom att fylla i dina uppgifter här:

E-postadressen är nu registrerad, du kommer att få vårt nästa utskick!

Framtidsgården

Trist restaurangupplevelse – Det borde vara förbjudet att servera så dåliga pannkakor till barn

Tråkig matupplevelse på restaurangen i anslutning till Fjärilshuset

Jag trodde inte att det gick att hitta så dålig mat på restaurang år 2013! Var är finessen, känslan och smaken?

Jag äter inte ute särskilt ofta. Men när jag är i Stockholm blir det ofta en lunch eller fika någonstans. Favoriten heter Blueberry. Ett härligt hälsohak där man kan äta gott och grönt.

Men ibland gör man tabbar i valet av ställe. Som när jag i dagarna var med barnen och mormor, morfar på Fjärilshuset i Hagaparken. Det blev lunchtid och vi valde att stanna kvar och äta på restaurangen där. Visserligen serverades rätt klassiska rätter. Valet var som vanligt enkelt för min son som självfallet ville ha pannkaka och jag valde en falafeltallrik. Pannkakorna serverades hårda i kanterna efter en allt för lång stund i micron. Tillsammans med, en för barn, allt för stor klick sylt från någon tråkig stor plasthink, och grädde som inte smakar grädde för att den kommer från jag vet inte vad - en sprayflaska kanske. Jag fick på min tallrik kall bulgur utan någon som helst smak. Microvärmd falafel från någon fryspåse och en allt för salt hommus. Mina föräldrar hade liknande upplevelser med sina maträtter. Totalt utan någon finess, känsla för smak eller servering.

Synd, när de har världens möjlighet att skapa ett mysigt ställe där i växthuset. Inspireras av Rosendahls trädgårdar på Djurgården. Tänk eko och slopa micron. Men tyvärr är det nog allt för många, som liksom vi, när hunger slår in inte gör ett annat val. Det borde vara förbjudet att servera så dåliga pannkakor till barn!


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Skriv ut artikel


Tycker mig se världen extra skör dessa dagar

Tycker mig se världen extra skör dessa dagar

Okategoriserade

Dokumentären om Astrid Lindgren grep tag och ruskade om. Astrids liv berör mig djupt in i själen och jag beundrar hennes mod och styrka. Sedan jag blev mamma, blir jag extra berörd över allt som rör barn som far illa. En bild, en dokumentär, en nyhet, ett barn på gatan. Kan väcka starka känslor. Men […]

God mat och inspiration i Järna

God mat och inspiration i Järna

Ekologiskt/hållbart

Vi var i Järna här om dagen och hade ett möte med Saltå Kvarn. Vi kan stolt meddela att vi kommer leverera havre till dem framöver. Efter mötet besökte vi den nya fantastiska restaurangen i Ytter Järna. Jag gillar hur de presenterar sitt te med egenplockade örter. Så enkelt att plocka och torka örter för […]

Så kan du tänka mer hållbart kring dina matinköp – Tankar kring att bevara färsk frukt och grönt långsiktigt

Så kan du tänka mer hållbart kring dina matinköp – Tankar kring att bevara färsk frukt och grönt långsiktigt

Ekologiskt/hållbart

Klimatsmart och ekonomiskt att bevara frukten och grönsakerna från sommaren. Jag fascineras av naturens, och i detta fall frukt- och grönsakers motståndskraft och hållbarhet. Är det inte häftigt att vi fortfarande kan skörda purjolök från grönsakslandet, fast det redan varit både frost och snö ute. Vilken fantastisk grönsak måste det inte vara som kan stå emot kyla och ändå hålla […]

Inreder med vitage och fokuserar på insidan

Inreder med vitage och fokuserar på insidan

Ekologiskt/hållbart

Den här tiden på året fokuserar jag på insidan. Insidan av mig själv och min familj och insidan av mitt hus. Jag fyller på med vitaminrik mat och letar vintagefynd till huset. Hittade den här vackra lampan i en antikaffär i Nyköping. Den passar galant in i vårt 1800-tals hus. Fick denna tavla av en […]

Gör en uppiggande syrlig grönkålssallad med grapefrukt

Gör en uppiggande syrlig grönkålssallad med grapefrukt

Ekologiskt/hållbart

 Längtar du efter något uppiggande att stoppa tänderna i? När dagarna är som gråast har jag sug efter c-vitamin och uppfriskande mat. Idag var det så här mörkt ute kl 10:00 på morgonen. Jag längtade efter en näringsrik boost och gjorde en uppfriskande grönkålssallad till lunch. I denna hade jag även avokado, grapefrukt, morot och mjölksyrad […]

Hemmagjord chokladkaka med stevia och dadlar

Hemmagjord chokladkaka med stevia och dadlar

Ekologiskt/hållbart

Har länge varit sugen på att försöka göra egen choklad. Idag, en helt vanlig tisdag, såg det ut så här …  Så här såg min dag ut idag; Lämnade barnen på förskolan. Åkte hem och släppte ut hönorna och matade fåren och katterna. Beställde en hallmatta från Norrgavel till den fina nyrenoverade farstun. Satte på […]

Så här kommer bina på plats

Så här kommer bina på plats

Biodling

Så gick en dröm i uppfyllelse! Jag är nu biodlare och i helgen var det dags att hämta bina! Vilka fantastiska möjligheter med egna bin, och egen honung och bipollen – ett av naturens kraftfullaste livsmedel! Så här såg det till när de kom på plats.   Här är bina på plats. De gillar ett […]

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 3)