Tråkig matupplevelse på restaurangen i anslutning till Fjärilshuset
Jag trodde inte att det gick att hitta så dålig mat på restaurang år 2013! Var är finessen, känslan och smaken?
Jag äter inte ute särskilt ofta. Men när jag är i Stockholm blir det ofta en lunch eller fika någonstans. Favoriten heter Blueberry. Ett härligt hälsohak där man kan äta gott och grönt.
Men ibland gör man tabbar i valet av ställe. Som när jag i dagarna var med barnen och mormor, morfar på Fjärilshuset i Hagaparken. Det blev lunchtid och vi valde att stanna kvar och äta på restaurangen där. Visserligen serverades rätt klassiska rätter. Valet var som vanligt enkelt för min son som självfallet ville ha pannkaka och jag valde en falafeltallrik. Pannkakorna serverades hårda i kanterna efter en allt för lång stund i micron. Tillsammans med, en för barn, allt för stor klick sylt från någon tråkig stor plasthink, och grädde som inte smakar grädde för att den kommer från jag vet inte vad - en sprayflaska kanske. Jag fick på min tallrik kall bulgur utan någon som helst smak. Microvärmd falafel från någon fryspåse och en allt för salt hommus. Mina föräldrar hade liknande upplevelser med sina maträtter. Totalt utan någon finess, känsla för smak eller servering.
Synd, när de har världens möjlighet att skapa ett mysigt ställe där i växthuset. Inspireras av Rosendahls trädgårdar på Djurgården. Tänk eko och slopa micron. Men tyvärr är det nog allt för många, som liksom vi, när hunger slår in inte gör ett annat val. Det borde vara förbjudet att servera så dåliga pannkakor till barn!