Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Missa inga nyheter och erbjudanden från Kurera!
Vårt nyhetsbrev kommer två gånger i veckan och är helt gratis.
Anmäl dig genom att fylla i dina uppgifter här:

E-postadressen är nu registrerad, du kommer att få vårt nästa utskick!

Framtidsgården

100 argument för att ha höns

"Grattis till ett klokt beslut att skaffa hönor, inte bara tar de hand om och förvandlar köksavfall till ägg, de är även väldigt underhållande att iakta! Kör hårt" skrev Nils om mitt inlägg om att skaffa hönor som avfallshanterare.

Ja det ska vi verkligen och jag kan verkligen tänka mig att de kommer bidra med en hel del underhållning till gården, ser fram mot det 🙂

Sörmlands Nyheter hade föresten en artikel om att ha höns i villaträdgårdar här om dagen (den 8 Mars). "Sprättande lätt med trädgårdshöns" löd artikeln. I den stod det om Charlotte Egman, vid Svenska Lanthönsklubben, som bor i Stockholmsförorten Hägersten och har höns i sin trädgård. "Det finns hundra argument säger hon". Ett var att hennes man var allergisk och hon ville ha djur som hon kunde ha ute.

Men inte bara villaägare kan skaffa höns. Tänk va härligt det vore med kacklande och sprättande på bakgårdarna i stan.

Fler höns åt folket!

 

 


2 comments on “100 argument för att ha höns

 1. Sara on

  Hönor är jättekul att ha!
  Våra går lösa och är ute alla dagar med plusgrader i solen. Dock har vi hägnat in trädgården för att ha odlingarna ifred och kunna gå barfota och slippa riskera att barnen plockar i hönsbajs-det luktar riktigt illa och biter sig fast i huden!
  Man kan sitta hur länge som helst och iaktta hönor och sällskapliga blir de oftast när de blivit ordentligt hemmastadda (har märkt att det för vissa hönor kan ta bortåt ett år att vara helt hemma).
  Det är så roligt att läsa er blogg och bli inspirerad!

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Skriv ut artikel


Tycker mig se världen extra skör dessa dagar

Tycker mig se världen extra skör dessa dagar

Okategoriserade

Dokumentären om Astrid Lindgren grep tag och ruskade om. Astrids liv berör mig djupt in i själen och jag beundrar hennes mod och styrka. Sedan jag blev mamma, blir jag extra berörd över allt som rör barn som far illa. En bild, en dokumentär, en nyhet, ett barn på gatan. Kan väcka starka känslor. Men […]

God mat och inspiration i Järna

God mat och inspiration i Järna

Ekologiskt/hållbart

Vi var i Järna här om dagen och hade ett möte med Saltå Kvarn. Vi kan stolt meddela att vi kommer leverera havre till dem framöver. Efter mötet besökte vi den nya fantastiska restaurangen i Ytter Järna. Jag gillar hur de presenterar sitt te med egenplockade örter. Så enkelt att plocka och torka örter för […]

Så kan du tänka mer hållbart kring dina matinköp – Tankar kring att bevara färsk frukt och grönt långsiktigt

Så kan du tänka mer hållbart kring dina matinköp – Tankar kring att bevara färsk frukt och grönt långsiktigt

Ekologiskt/hållbart

Klimatsmart och ekonomiskt att bevara frukten och grönsakerna från sommaren. Jag fascineras av naturens, och i detta fall frukt- och grönsakers motståndskraft och hållbarhet. Är det inte häftigt att vi fortfarande kan skörda purjolök från grönsakslandet, fast det redan varit både frost och snö ute. Vilken fantastisk grönsak måste det inte vara som kan stå emot kyla och ändå hålla […]

Inreder med vitage och fokuserar på insidan

Inreder med vitage och fokuserar på insidan

Ekologiskt/hållbart

Den här tiden på året fokuserar jag på insidan. Insidan av mig själv och min familj och insidan av mitt hus. Jag fyller på med vitaminrik mat och letar vintagefynd till huset. Hittade den här vackra lampan i en antikaffär i Nyköping. Den passar galant in i vårt 1800-tals hus. Fick denna tavla av en […]

Gör en uppiggande syrlig grönkålssallad med grapefrukt

Gör en uppiggande syrlig grönkålssallad med grapefrukt

Ekologiskt/hållbart

 Längtar du efter något uppiggande att stoppa tänderna i? När dagarna är som gråast har jag sug efter c-vitamin och uppfriskande mat. Idag var det så här mörkt ute kl 10:00 på morgonen. Jag längtade efter en näringsrik boost och gjorde en uppfriskande grönkålssallad till lunch. I denna hade jag även avokado, grapefrukt, morot och mjölksyrad […]

Hemmagjord chokladkaka med stevia och dadlar

Hemmagjord chokladkaka med stevia och dadlar

Ekologiskt/hållbart

Har länge varit sugen på att försöka göra egen choklad. Idag, en helt vanlig tisdag, såg det ut så här …  Så här såg min dag ut idag; Lämnade barnen på förskolan. Åkte hem och släppte ut hönorna och matade fåren och katterna. Beställde en hallmatta från Norrgavel till den fina nyrenoverade farstun. Satte på […]

Så här kommer bina på plats

Så här kommer bina på plats

Biodling

Så gick en dröm i uppfyllelse! Jag är nu biodlare och i helgen var det dags att hämta bina! Vilka fantastiska möjligheter med egna bin, och egen honung och bipollen – ett av naturens kraftfullaste livsmedel! Så här såg det till när de kom på plats.   Här är bina på plats. De gillar ett […]

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 3)