Framtidsgårdens soliga vårkaka med citron
Bakade denna härligt solgula kaka i helgen. Den är gjord på mandelmjöl och smakar sol och vår.

Recept:
- 3 ägg
- 1-3 msk honung, beror på hur söt du vill ha den
- 1 dl naturell yoghurt
- 3 eko citroner, rivet skal
- 1/2 dl kokosolja
- 2-3 dl mandelmjöl (jag blandar ibland även i rårismjöl för tjockare konsistens)
- 1 tsk bakpulver
- sesamfrön eller hackade solroskärnor i botten på formen
Sätt ugnen på 200 grader. Smält kokosoljan. Vispa ihop ägg och socker till en fluffig vit smet. Rör i yoghurt, citronskal och olja. Blanda i en separat skål ihop mjöl och bakpulver, och vispa till sist försiktigt ned detta i smeten. Smörj en form med löstagbara kanter och strö frön på botten och kanter. Ös ned smeten i formen, grädda den i cirka 30 minuter. Tag ut kakan och låt den svalna.
Postad: 3 april, 2013 Kategori: Ekologiskt/hållbart, Recept | Etiketter: Recept |