Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Missa inga nyheter och erbjudanden från Kurera!
Vårt nyhetsbrev kommer två gånger i veckan och är helt gratis.
Anmäl dig genom att fylla i dina uppgifter här:

E-postadressen är nu registrerad, du kommer att få vårt nästa utskick!

Framtidsgården

Ett modigt inlägg av Rawfoodfamiljen – om att gå mot strömmen

Bara döda fiskar simmar med strömmen...

Det är så lätt att falla i in i mallen - att vara eller göra det som samhället så fint tänkt ut åt oss! Det är så lätt att falla in i mallen, att inte ifrågasätta utan göra som de flesta gör. Till och med när magkänslan säger något annat, kan vi stänga av, bara för att de allra flesta gör på ett visst vis. Så vi gör något som vi helst skulle slippa.

Men tänk om de i sin tur har stängt av sin magkänsla bara för att passa in i mängden, bara för att slippa bli ifrågasatta. 

Jag har tänkt en hel del på Rawfoodfamiljens inlägg från igår om att välja bort förskolan för deras son Leon, läs inlägget här. Det var ett mycket intressant, viktigt och modigt inlägg att skriva, som handlar om att bejaka magkänslan i samband med att lämna bort sina barn och hur den fundamentalt viktiga anknytningen kan rubbas. Jag håller fullkomligt med.

De tar även upp psykologen Eva Rusz som noterat att alldeles för många av de förskolebarn som hon råkat på senaste månaderna är störiga, bråkiga och armbågar sig fram. Mest märks det på lekplatser, och min erfarenhet har varit att förskolebarnen puttas, säger att någon inte får vara med och leka, drar i kläder, kastar sand, skriker dumma dig och inte vill dela med sig. 

Vi har också valt att vänta med förskolan för Leopold men beslutat att han ska börja nu i Augusti, vid tre års ålder. Rawfoodfamiljens inlägg igår kom spot on - då jag tidigare på dagen varit och hälsat på förskolan med min son. När besöket var klart och vi gick därifrån kände jag mig visserligen glad. Personalen verkar trevlig. Barngruppen är relativt liten. Det finns en fin lekgård med bärbuskar och andra plantor, och helt schysta utomhusleksaker.

Men ibland bli jag så trött på mig själv. Så trött på att jag kan vara så mjäkig. Så trött på att jag så enkelt faller in i mallen. Då jag kan sitta där på förskolan, och se ut som jag tycker det är helt ok, - när min son bjuds på icke ekologiska apelsinklyftor och slickar i sig, även av det icke sköljda skalet med en massa besprutat gift på. Jag blir trött på mig själv när jag bara sitter där som om allt är helt OK trots att magkänslan skriker NEJ! Men vi gör det, alla gör det, går emot sina djupaste inre värderingar för att följa strömmen.

Jag lovar att bli bättre på att våga sätta ned foten - i alla situationer! Folk får tycka vad de vill - men mina barn ska inte äta gift!

Heja Rawfoodfamiljen! Only the dead fish follow the stream...


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Skriv ut artikel


Tycker mig se världen extra skör dessa dagar

Tycker mig se världen extra skör dessa dagar

Okategoriserade

Dokumentären om Astrid Lindgren grep tag och ruskade om. Astrids liv berör mig djupt in i själen och jag beundrar hennes mod och styrka. Sedan jag blev mamma, blir jag extra berörd över allt som rör barn som far illa. En bild, en dokumentär, en nyhet, ett barn på gatan. Kan väcka starka känslor. Men […]

God mat och inspiration i Järna

God mat och inspiration i Järna

Ekologiskt/hållbart

Vi var i Järna här om dagen och hade ett möte med Saltå Kvarn. Vi kan stolt meddela att vi kommer leverera havre till dem framöver. Efter mötet besökte vi den nya fantastiska restaurangen i Ytter Järna. Jag gillar hur de presenterar sitt te med egenplockade örter. Så enkelt att plocka och torka örter för […]

Så kan du tänka mer hållbart kring dina matinköp – Tankar kring att bevara färsk frukt och grönt långsiktigt

Så kan du tänka mer hållbart kring dina matinköp – Tankar kring att bevara färsk frukt och grönt långsiktigt

Ekologiskt/hållbart

Klimatsmart och ekonomiskt att bevara frukten och grönsakerna från sommaren. Jag fascineras av naturens, och i detta fall frukt- och grönsakers motståndskraft och hållbarhet. Är det inte häftigt att vi fortfarande kan skörda purjolök från grönsakslandet, fast det redan varit både frost och snö ute. Vilken fantastisk grönsak måste det inte vara som kan stå emot kyla och ändå hålla […]

Inreder med vitage och fokuserar på insidan

Inreder med vitage och fokuserar på insidan

Ekologiskt/hållbart

Den här tiden på året fokuserar jag på insidan. Insidan av mig själv och min familj och insidan av mitt hus. Jag fyller på med vitaminrik mat och letar vintagefynd till huset. Hittade den här vackra lampan i en antikaffär i Nyköping. Den passar galant in i vårt 1800-tals hus. Fick denna tavla av en […]

Gör en uppiggande syrlig grönkålssallad med grapefrukt

Gör en uppiggande syrlig grönkålssallad med grapefrukt

Ekologiskt/hållbart

 Längtar du efter något uppiggande att stoppa tänderna i? När dagarna är som gråast har jag sug efter c-vitamin och uppfriskande mat. Idag var det så här mörkt ute kl 10:00 på morgonen. Jag längtade efter en näringsrik boost och gjorde en uppfriskande grönkålssallad till lunch. I denna hade jag även avokado, grapefrukt, morot och mjölksyrad […]

Hemmagjord chokladkaka med stevia och dadlar

Hemmagjord chokladkaka med stevia och dadlar

Ekologiskt/hållbart

Har länge varit sugen på att försöka göra egen choklad. Idag, en helt vanlig tisdag, såg det ut så här …  Så här såg min dag ut idag; Lämnade barnen på förskolan. Åkte hem och släppte ut hönorna och matade fåren och katterna. Beställde en hallmatta från Norrgavel till den fina nyrenoverade farstun. Satte på […]

Så här kommer bina på plats

Så här kommer bina på plats

Biodling

Så gick en dröm i uppfyllelse! Jag är nu biodlare och i helgen var det dags att hämta bina! Vilka fantastiska möjligheter med egna bin, och egen honung och bipollen – ett av naturens kraftfullaste livsmedel! Så här såg det till när de kom på plats.   Här är bina på plats. De gillar ett […]

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 3)