Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Missa inga nyheter och erbjudanden från Kurera!
Vårt nyhetsbrev kommer två gånger i veckan och är helt gratis.
Anmäl dig genom att fylla i dina uppgifter här:

E-postadressen är nu registrerad, du kommer att få vårt nästa utskick!

Framtidsgården

Hur tar vi hand om våra katter på bästa vis?

Om 5 veckor tar vi hem 2 stycken kattungar (bondkatter) som då kommer vara 13 veckor. Vi är nybörjare på kattfronten och jag har lite funderingar. Vi skulle helst vilja att de fick sitt huvudsäte i vår magasinsbyggnad (i värmepannerummet). Vi tror att det är tillräckligt varmt för dem där om vintern. Men hur kallt klarar egentligen en katt? Alltså jag menar inte för ren överlevnad, utan mer om det är ok för dem att bo i ett rum som bara är någon enstaka plussgrad mitt i vintern.

Våra katter kommer leva liknande stallkatter, med fri ut/ingång från magasinet. Jag undrar därför om de överhuvudtaget behöver en kattlåda att göra sina behov på, eller om de fixar det helt i det fria? Även om vintern?

Bör vi hålla dem inne (i magasinet) ett par dagar när vi tagit hem dem för första gången så att de börjar känna sig hemma, innan vi släpper ut dem? Hur många dagar i så fall?

Finns det ekologiskt kattfoder? 🙂

Det vore kul att höra dina tankar om du har erfarenhet av egna katter. Kanske några andra tips?

kattungar


4 comments on “Hur tar vi hand om våra katter på bästa vis?

  1. Linda on

    Hej! Om katterna har fri in- och utgång behöver de säkerligen igen kattlåda utan sköter detta ute även på vinter. Däremot gillar katter värme och vill gärna kura upp sig vid ett element om det är kallt så ett par plusgrader låter lite kallt tycker jag. Kanske om de får en fårskinnsfäll eller något annat varmt och mysigt att kura in sig i. När katterna kommer till sitt nya hem så kan det vara klokt att låta dem vara inne tills ni märker att de börjar känna sig hemma och trygga innan ni låter dem gå ut. Ca 1-2 v skulle jag tro att det tar. Lycka till med era nya vänner! =)

    Svara
  2. Vixan on

    Katten är ursprungligen ett ökendjur så att bara ha ett par plusgrader under vintern är inte att rekommendera. Har själv 6st katter som har fri tillgång till innätad balkong och den ena vägrar blankt att gå ut under vinterhalvåret. Dom andra går ut en liten sväng för att spana på fåglar men kommer snabbt in igen. En katt förfryser snabbt både öron och tassar. Jag hade ställt dit en kattlåda så kan dom själva välja hur dom vill ha det. Det märker ni nog. Låt dom vara inne några veckor för att vänja sig. Ja, det finns ekologiskt kattfoder. Kan bl.a beställas via nätet. Glöm ej vaccination/märkning och framför allt – kastrering. Finns tyvärr alltför många hemlösa idag. Lycka till med sötnosarna.

    Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Skriv ut artikel


Tycker mig se världen extra skör dessa dagar

Tycker mig se världen extra skör dessa dagar

Okategoriserade

Dokumentären om Astrid Lindgren grep tag och ruskade om. Astrids liv berör mig djupt in i själen och jag beundrar hennes mod och styrka. Sedan jag blev mamma, blir jag extra berörd över allt som rör barn som far illa. En bild, en dokumentär, en nyhet, ett barn på gatan. Kan väcka starka känslor. Men […]

God mat och inspiration i Järna

God mat och inspiration i Järna

Ekologiskt/hållbart

Vi var i Järna här om dagen och hade ett möte med Saltå Kvarn. Vi kan stolt meddela att vi kommer leverera havre till dem framöver. Efter mötet besökte vi den nya fantastiska restaurangen i Ytter Järna. Jag gillar hur de presenterar sitt te med egenplockade örter. Så enkelt att plocka och torka örter för […]

Så kan du tänka mer hållbart kring dina matinköp – Tankar kring att bevara färsk frukt och grönt långsiktigt

Så kan du tänka mer hållbart kring dina matinköp – Tankar kring att bevara färsk frukt och grönt långsiktigt

Ekologiskt/hållbart

Klimatsmart och ekonomiskt att bevara frukten och grönsakerna från sommaren. Jag fascineras av naturens, och i detta fall frukt- och grönsakers motståndskraft och hållbarhet. Är det inte häftigt att vi fortfarande kan skörda purjolök från grönsakslandet, fast det redan varit både frost och snö ute. Vilken fantastisk grönsak måste det inte vara som kan stå emot kyla och ändå hålla […]

Inreder med vitage och fokuserar på insidan

Inreder med vitage och fokuserar på insidan

Ekologiskt/hållbart

Den här tiden på året fokuserar jag på insidan. Insidan av mig själv och min familj och insidan av mitt hus. Jag fyller på med vitaminrik mat och letar vintagefynd till huset. Hittade den här vackra lampan i en antikaffär i Nyköping. Den passar galant in i vårt 1800-tals hus. Fick denna tavla av en […]

Gör en uppiggande syrlig grönkålssallad med grapefrukt

Gör en uppiggande syrlig grönkålssallad med grapefrukt

Ekologiskt/hållbart

 Längtar du efter något uppiggande att stoppa tänderna i? När dagarna är som gråast har jag sug efter c-vitamin och uppfriskande mat. Idag var det så här mörkt ute kl 10:00 på morgonen. Jag längtade efter en näringsrik boost och gjorde en uppfriskande grönkålssallad till lunch. I denna hade jag även avokado, grapefrukt, morot och mjölksyrad […]

Hemmagjord chokladkaka med stevia och dadlar

Hemmagjord chokladkaka med stevia och dadlar

Ekologiskt/hållbart

Har länge varit sugen på att försöka göra egen choklad. Idag, en helt vanlig tisdag, såg det ut så här …  Så här såg min dag ut idag; Lämnade barnen på förskolan. Åkte hem och släppte ut hönorna och matade fåren och katterna. Beställde en hallmatta från Norrgavel till den fina nyrenoverade farstun. Satte på […]

Så här kommer bina på plats

Så här kommer bina på plats

Biodling

Så gick en dröm i uppfyllelse! Jag är nu biodlare och i helgen var det dags att hämta bina! Vilka fantastiska möjligheter med egna bin, och egen honung och bipollen – ett av naturens kraftfullaste livsmedel! Så här såg det till när de kom på plats.   Här är bina på plats. De gillar ett […]

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 3)