De grödor som besprutas mest i Sverige är äpplen, jordgubbar, lök, morötter och potatis. Mest rester av bekämpningsmedel hittar man i vindruvor, tomater, äpplen och päron. Det finns flera studier som visar att man kan minska resthalterna av bekämpningsmedel i kroppen genom att äta ekologisk mat. "Idag är vi inte oroliga för att den som äter besprutad mat ska få omedelbar effekt. Det är mer långsiktiga effekter som nu börjar visa sig i forskningen och då framförallt hormonell påverkan som kan skada utvecklingen under fostertiden och hos barn", skriver Emelie Hansson, Naturskyddsföreningen
Det är så bra att det sprids så mycket info om detta nu via bloggar och facebook! Både Matfusket och Naturskyddsföreningen ger väldigt bra info på facebook, där troligtvis många ser. Hoppas verkligen att detta leder till en förändring!
Ja! Tänk om EKO kunde bli MAINSTREAM! Då skulle vi få en annan värld! Men vi som vet, kan bara fortsätta att sprida, sprida, sprida och förhoppningsvis nappar fler och fler. Det handlar ju om vår framtid, fast mest våra barns och deras barn. Vill vi att de ska leva i en dräglig värld måste vi ställa om NU! Tack för inlägget – fortsätt kämpa!