Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Missa inga nyheter och erbjudanden från Kurera!
Vårt nyhetsbrev kommer två gånger i veckan och är helt gratis.
Anmäl dig genom att fylla i dina uppgifter här:

E-postadressen är nu registrerad, du kommer att få vårt nästa utskick!

Framtidsgården

Tovning

I helgen var det tovningshelg. Då kom min väninna, hennes barn och hennes föräldrar och hälsade på. Min väninnas mamma har stor kunskap om ull och tovning. Det kändes speciellt att kunna nyttja ullen från våra egna får. Jag känner mig superinspirerad och har 1000 idéer om vad jag skulle vilja skapa med ullen.

karda2

På bilden ser ni en kardningsmaskin. Jag drömmer om att ha en egen och stoppa täcken till barnen.

karda

Barnen fick göra sina egna alster och det blev flera olika varianter - tavlor, sittdynor. Kul och fint!

karda3 karda4 karda5 karda6

 


3 comments on “Tovning

 1. Emma on

  Oj, vad kul! Vad är det man färgar ullen med? Jag har en bok om olika svampar man kan färga med, verkar spännande, men har inte blivit av att testa. Ska kunna bli massor av olika färger! Vore kul att höra från någon som har erfarenhet av det, verkar lite pyssligt.

  Svara
 2. Julia on

  Hej Emma,
  Vilken kul bok – vad heter den? Skulle gärna lära mig mer om att färga själv med växter och svamp! Den här gången hade min väninnas mamma köpt med sig lite färgad ull. Tror visserligen inte att den färgade ullen man köper är särskilt bra – då det verkar handla om kemikalier (om det inte står att den är växtfärgad). Håller med vore kul att höra från någon som kan mer om färgning av ull. Vi kanske kan ha en workshop här på gården i sommar!

  Svara
 3. Emma on

  Åh, boken är utlånad nu, men det var en gammal bok jag hittade i ett antikvariat. Får kika lite mer i den. Tror dock det är svårt att få tag på någon nyskriven bok, så man kanske måste ha tur och hitta på loppis eller så.

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Skriv ut artikel


Tycker mig se världen extra skör dessa dagar

Tycker mig se världen extra skör dessa dagar

Okategoriserade

Dokumentären om Astrid Lindgren grep tag och ruskade om. Astrids liv berör mig djupt in i själen och jag beundrar hennes mod och styrka. Sedan jag blev mamma, blir jag extra berörd över allt som rör barn som far illa. En bild, en dokumentär, en nyhet, ett barn på gatan. Kan väcka starka känslor. Men […]

God mat och inspiration i Järna

God mat och inspiration i Järna

Ekologiskt/hållbart

Vi var i Järna här om dagen och hade ett möte med Saltå Kvarn. Vi kan stolt meddela att vi kommer leverera havre till dem framöver. Efter mötet besökte vi den nya fantastiska restaurangen i Ytter Järna. Jag gillar hur de presenterar sitt te med egenplockade örter. Så enkelt att plocka och torka örter för […]

Så kan du tänka mer hållbart kring dina matinköp – Tankar kring att bevara färsk frukt och grönt långsiktigt

Så kan du tänka mer hållbart kring dina matinköp – Tankar kring att bevara färsk frukt och grönt långsiktigt

Ekologiskt/hållbart

Klimatsmart och ekonomiskt att bevara frukten och grönsakerna från sommaren. Jag fascineras av naturens, och i detta fall frukt- och grönsakers motståndskraft och hållbarhet. Är det inte häftigt att vi fortfarande kan skörda purjolök från grönsakslandet, fast det redan varit både frost och snö ute. Vilken fantastisk grönsak måste det inte vara som kan stå emot kyla och ändå hålla […]

Inreder med vitage och fokuserar på insidan

Inreder med vitage och fokuserar på insidan

Ekologiskt/hållbart

Den här tiden på året fokuserar jag på insidan. Insidan av mig själv och min familj och insidan av mitt hus. Jag fyller på med vitaminrik mat och letar vintagefynd till huset. Hittade den här vackra lampan i en antikaffär i Nyköping. Den passar galant in i vårt 1800-tals hus. Fick denna tavla av en […]

Gör en uppiggande syrlig grönkålssallad med grapefrukt

Gör en uppiggande syrlig grönkålssallad med grapefrukt

Ekologiskt/hållbart

 Längtar du efter något uppiggande att stoppa tänderna i? När dagarna är som gråast har jag sug efter c-vitamin och uppfriskande mat. Idag var det så här mörkt ute kl 10:00 på morgonen. Jag längtade efter en näringsrik boost och gjorde en uppfriskande grönkålssallad till lunch. I denna hade jag även avokado, grapefrukt, morot och mjölksyrad […]

Hemmagjord chokladkaka med stevia och dadlar

Hemmagjord chokladkaka med stevia och dadlar

Ekologiskt/hållbart

Har länge varit sugen på att försöka göra egen choklad. Idag, en helt vanlig tisdag, såg det ut så här …  Så här såg min dag ut idag; Lämnade barnen på förskolan. Åkte hem och släppte ut hönorna och matade fåren och katterna. Beställde en hallmatta från Norrgavel till den fina nyrenoverade farstun. Satte på […]

Så här kommer bina på plats

Så här kommer bina på plats

Biodling

Så gick en dröm i uppfyllelse! Jag är nu biodlare och i helgen var det dags att hämta bina! Vilka fantastiska möjligheter med egna bin, och egen honung och bipollen – ett av naturens kraftfullaste livsmedel! Så här såg det till när de kom på plats.   Här är bina på plats. De gillar ett […]

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 3)