Inte vilken pepparkaka som helst.
Framtidsgårdens mjölkfria pepparkakor på kokosolja, kokossocker, dinkelmjöl och lönnsirap!
Idag har jag och barnen bakat pepparkakor från degen som förbereddes igår kväll. Mjölkfria och hur goda som helst! Här kommer receptet;
Framtidsgårdens kryddiga mjölkfria pepparkakor
(Ca 50 st små pepparkakor, dubbla receptet för en större sats)
2 dl lönnsirap
150 g kokosolja
2 dl kokossocker
1 ägg
2 tsk malda nejlikor
3 tsk malen kanel
2 tsk malen ingefära
2 tsk kardemumma
ca 7 dl dinkelmjöl
~ Värm sirapen. Rör om.
~ Rör ner oljan som får smälta i sirapen. Rör sedan ner sockret, ägget och kryddorna.
~ Tillsätt mjölet. Arbeta väl så att allt blandas ordentligt. Låt vila svalt men inte kallt till nästa dag.
~ Kavla ut degen tunt och ta ut figurer. Lägg dem på smorda plåtar (jag använder bakplåtspapper...)
~ Grädda i 180-200° i cirka 8 minuter.
Wow, vad bra! Ska absolut använda mig av det receptet. Tack!
Kul! Hoppas allt är bra med er!