Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Missa inga nyheter och erbjudanden från Kurera!
Vårt nyhetsbrev kommer två gånger i veckan och är helt gratis.
Anmäl dig genom att fylla i dina uppgifter här:

E-postadressen är nu registrerad, du kommer att få vårt nästa utskick!

Framtidsgården

Yoga i Nyköping, min resa från yoga i London till gården

Från yoga i London till Nyköping!

Snart erbjuder jag yogaklasser regelbundet i Nyköping.

Det är snart två år sedan vi flyttade till gården. När vi bodde i Stockholm ledde jag bland annat yogaklasser på OM Yoga, på Wallingatan i regi av Ulrika Norberg. Jag har även arbetat med företag och erbjudit helg retreats.

Mitt yogaintresse startade för tio år sedan när jag bodde i London. Jag hade ett stressigt jobb på MTV Networks International, mitt, pang bom, på Oxford st. Myllret av människor och trängsel på tunnelbanan tog nästan kål på mig. (Jag har en utbildning i kommunikation och marknadsföring från ett universitet i London i grunden). Efter åtta år av universitetsstudier och jobb flyttade jag hem till Sverige. Men då hade jag redan påbörjat en yogalärarutbildning på triyoga i London, så jag började pendla mellan Stockholm och London för yogalärarutbildningen under 18 månaders tid.

Under åren började jag mer och mer intressera mig för Iyengar yoga, den yoagform som jag nu har tagit steget vidare med. Jag har sedan sex år tillbaka, mer eller mindre regelbundet, studerat vid Iyengar Yoga Centre i Köpenhamn. Jag är nu under vidareutbildning för att bli certifierad Iyengar yogalärare. Det tar tre år totalt, och jag är nu halvvägs. Jag klarade av första examen, intro level one i köpenhamn i Mars.

Det har varit väldigt mycket i och med flytten till gården, också med tanke på att Cornelia faktiskt endast var två veckor gammal när vi flyttade in. Det säger sig självt, med gård och två små barn, har  jag inte hunnit eller haft kraft att starta några nya klasser i Nyköping. Men nu, äntligen, känns det som det börjar bli läge. Jag har under våren lett ett yogapass i veckan för wwoofarna här på gården. På bilden här nedan leder jag ett pass för wwoofarna och några airbnb-are (hyresgäster). Härligt utomhus.

yoga1

yoga

I går kväll höll jag mitt första pass på Hälsomagasinet i Nyköping. Det kändes lite ovant att stå framför 17 glada yogisar, men också jättekul. Till hösten återkommer jag regelbundet med yogaklasser varje Söndag och eventuellt  någon dag i veckan med. Du hittar mig alltså på Hälsomagasinet i höst. Hoppas vi ses där!


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Skriv ut artikel


Tycker mig se världen extra skör dessa dagar

Tycker mig se världen extra skör dessa dagar

Okategoriserade

Dokumentären om Astrid Lindgren grep tag och ruskade om. Astrids liv berör mig djupt in i själen och jag beundrar hennes mod och styrka. Sedan jag blev mamma, blir jag extra berörd över allt som rör barn som far illa. En bild, en dokumentär, en nyhet, ett barn på gatan. Kan väcka starka känslor. Men […]

God mat och inspiration i Järna

God mat och inspiration i Järna

Ekologiskt/hållbart

Vi var i Järna här om dagen och hade ett möte med Saltå Kvarn. Vi kan stolt meddela att vi kommer leverera havre till dem framöver. Efter mötet besökte vi den nya fantastiska restaurangen i Ytter Järna. Jag gillar hur de presenterar sitt te med egenplockade örter. Så enkelt att plocka och torka örter för […]

Så kan du tänka mer hållbart kring dina matinköp – Tankar kring att bevara färsk frukt och grönt långsiktigt

Så kan du tänka mer hållbart kring dina matinköp – Tankar kring att bevara färsk frukt och grönt långsiktigt

Ekologiskt/hållbart

Klimatsmart och ekonomiskt att bevara frukten och grönsakerna från sommaren. Jag fascineras av naturens, och i detta fall frukt- och grönsakers motståndskraft och hållbarhet. Är det inte häftigt att vi fortfarande kan skörda purjolök från grönsakslandet, fast det redan varit både frost och snö ute. Vilken fantastisk grönsak måste det inte vara som kan stå emot kyla och ändå hålla […]

Inreder med vitage och fokuserar på insidan

Inreder med vitage och fokuserar på insidan

Ekologiskt/hållbart

Den här tiden på året fokuserar jag på insidan. Insidan av mig själv och min familj och insidan av mitt hus. Jag fyller på med vitaminrik mat och letar vintagefynd till huset. Hittade den här vackra lampan i en antikaffär i Nyköping. Den passar galant in i vårt 1800-tals hus. Fick denna tavla av en […]

Gör en uppiggande syrlig grönkålssallad med grapefrukt

Gör en uppiggande syrlig grönkålssallad med grapefrukt

Ekologiskt/hållbart

 Längtar du efter något uppiggande att stoppa tänderna i? När dagarna är som gråast har jag sug efter c-vitamin och uppfriskande mat. Idag var det så här mörkt ute kl 10:00 på morgonen. Jag längtade efter en näringsrik boost och gjorde en uppfriskande grönkålssallad till lunch. I denna hade jag även avokado, grapefrukt, morot och mjölksyrad […]

Hemmagjord chokladkaka med stevia och dadlar

Hemmagjord chokladkaka med stevia och dadlar

Ekologiskt/hållbart

Har länge varit sugen på att försöka göra egen choklad. Idag, en helt vanlig tisdag, såg det ut så här …  Så här såg min dag ut idag; Lämnade barnen på förskolan. Åkte hem och släppte ut hönorna och matade fåren och katterna. Beställde en hallmatta från Norrgavel till den fina nyrenoverade farstun. Satte på […]

Så här kommer bina på plats

Så här kommer bina på plats

Biodling

Så gick en dröm i uppfyllelse! Jag är nu biodlare och i helgen var det dags att hämta bina! Vilka fantastiska möjligheter med egna bin, och egen honung och bipollen – ett av naturens kraftfullaste livsmedel! Så här såg det till när de kom på plats.   Här är bina på plats. De gillar ett […]

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 3)