Blev så sugen på dessa - recept från biofood
![]() |
![]() |
ENERGIGIVANDE TRYFFLAR Ljuvliga energigivande tryfflar för lite extra julkänsla Ingredienser: |
Blev så sugen på dessa - recept från biofood
![]() |
![]() |
ENERGIGIVANDE TRYFFLAR Ljuvliga energigivande tryfflar för lite extra julkänsla Ingredienser: |
Julscones
Dessa fantastiskt goda scones bakade vi till 2:a Advent.
Vi bytte mjölk mot havremjölk och smör mot kokosolja, vetemjöl mot hälften emmer och dinkel i ett vanligt sconesrecept.
Uppskattat pyssel med pepparkaksformarna.
Inte vilken pepparkaka som helst.
Framtidsgårdens mjölkfria pepparkakor på kokosolja, kokossocker, dinkelmjöl och lönnsirap!
Idag har jag och barnen bakat pepparkakor från degen som förbereddes igår kväll. Mjölkfria och hur goda som helst! Här kommer receptet;
Framtidsgårdens kryddiga mjölkfria pepparkakor
(Ca 50 st små pepparkakor, dubbla receptet för en större sats)
2 dl lönnsirap
150 g kokosolja
2 dl kokossocker
1 ägg
2 tsk malda nejlikor
3 tsk malen kanel
2 tsk malen ingefära
2 tsk kardemumma
ca 7 dl dinkelmjöl
~ Värm sirapen. Rör om.
~ Rör ner oljan som får smälta i sirapen. Rör sedan ner sockret, ägget och kryddorna.
~ Tillsätt mjölet. Arbeta väl så att allt blandas ordentligt. Låt vila svalt men inte kallt till nästa dag.
~ Kavla ut degen tunt och ta ut figurer. Lägg dem på smorda plåtar (jag använder bakplåtspapper...)
~ Grädda i 180-200° i cirka 8 minuter.
Lunchtips till en hungrig 2-åring
Enkel att göra - laktosfri omelett med kokosolja, majs och tomat (Ps. fungerar att göra med endast en arm tillgänglig och bebis sovandes på den andra.)
Du behöver (för en stor sats som räcker till 4):
5 Glada ekologiska ägg
3 dl Havremjölk (eko)
1-2 dl Färsk eller fryst ekologisk majs (Undvik konserverade produkter pga förpackningen innehåller Bisfenol A, hormonstörande ämne)
Några körsbärstomater delade på mitten
1 msk Kokosolja (Gärna Holistics ekologiska)
Krydda tex timjan, salt, peppar
Blanda ägg och mjölk. Värm kokosoljan något och blanda med äggröran. Häll i majsen och tomaterna. Häll upp i ungsfast form. 200 grader ca 20-30 minuter.
Servera med råa morötter, ärtor, fetaost, avokado.