Framtidsgården

Yoga i Nyköping, min resa från yoga i London till gården

Från yoga i London till Nyköping!

Snart erbjuder jag yogaklasser regelbundet i Nyköping.

Det är snart två år sedan vi flyttade till gården. När vi bodde i Stockholm ledde jag bland annat yogaklasser på OM Yoga, på Wallingatan i regi av Ulrika Norberg. Jag har även arbetat med företag och erbjudit helg retreats.

Mitt yogaintresse startade för tio år sedan när jag bodde i London. Jag hade ett stressigt jobb på MTV Networks International, mitt, pang bom, på Oxford st. Myllret av människor och trängsel på tunnelbanan tog nästan kål på mig. (Jag har en utbildning i kommunikation och marknadsföring från ett universitet i London i grunden). Efter åtta år av universitetsstudier och jobb flyttade jag hem till Sverige. Men då hade jag redan påbörjat en yogalärarutbildning på triyoga i London, så jag började pendla mellan Stockholm och London för yogalärarutbildningen under 18 månaders tid.

Under åren började jag mer och mer intressera mig för Iyengar yoga, den yoagform som jag nu har tagit steget vidare med. Jag har sedan sex år tillbaka, mer eller mindre regelbundet, studerat vid Iyengar Yoga Centre i Köpenhamn. Jag är nu under vidareutbildning för att bli certifierad Iyengar yogalärare. Det tar tre år totalt, och jag är nu halvvägs. Jag klarade av första examen, intro level one i köpenhamn i Mars.

Det har varit väldigt mycket i och med flytten till gården, också med tanke på att Cornelia faktiskt endast var två veckor gammal när vi flyttade in. Det säger sig självt, med gård och två små barn, har  jag inte hunnit eller haft kraft att starta några nya klasser i Nyköping. Men nu, äntligen, känns det som det börjar bli läge. Jag har under våren lett ett yogapass i veckan för wwoofarna här på gården. På bilden här nedan leder jag ett pass för wwoofarna och några airbnb-are (hyresgäster). Härligt utomhus.

yoga1

yoga

I går kväll höll jag mitt första pass på Hälsomagasinet i Nyköping. Det kändes lite ovant att stå framför 17 glada yogisar, men också jättekul. Till hösten återkommer jag regelbundet med yogaklasser varje Söndag och eventuellt  någon dag i veckan med. Du hittar mig alltså på Hälsomagasinet i höst. Hoppas vi ses där!