Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Missa inga nyheter och erbjudanden från Kurera!
Vårt nyhetsbrev kommer två gånger i veckan och är helt gratis.
Anmäl dig genom att fylla i dina uppgifter här:

E-postadressen är nu registrerad, du kommer att få vårt nästa utskick!

Fri från återkommande öroninflammationer

Efter tio öroninflammationer på ett år var lilla Thindras immunförsvar i botten. Hennes mamma Anna har sedan dess gett henne Lactiplus för att stärka försvaret via magen och det tycks fungera utmärkt.

Öroninflammation är en vanlig sjukdom hos små barn och vissa har oturen att drabbas oftare än andra. En som knappt hann bli frisk innan öronen började krångla igen var lilla Thindra, idag fem år gammal. Hennes mamma Anna Kronwall berättar:
– Mellan det att hon var två och tre år fick hon tio öroninflammationer. Hon var alltså sjuk nästan varenda månad. Det satte igång efter det att hon hade börjat gå på dagis och öroninflammationerna kom alltid på bara några timmar. Jag och min sambo fick vara hemma väldigt mycket från jobbet för att ta hand om henne under den här tiden. Det var en ohållbar situation på många sätt, säger Anna.

Värkande öron
Thindra fick ofta väldigt hög feber och led av sina värkande öron, inte minst när trumhinnan sprack. Penicillin sattes in gång på gång och att antibiotika inte är det snällaste för magen känner nog de flesta till.
– Hennes immunförsvar var kört i botten efter det där året. Jag tror inte att det var särskilt bra i längden med alla de där antibiotikakurerna, men det är ju den behandling som ofta sätts in idag.

"Lätt att röra ut i yoghurt"
Anna funderade mycket över om det fanns något hon kunde göra för att hjälpa sin dotter att få ett starkare sjukdomsförsvar och kom att tänka på Lactiplus, som hon är väl bekant med genom sitt jobb i hälsokostbranschen.
– Lactiplus innehåller flera miljarder aktiva mjölksyrebakterier från olika bakteriestammar och hjälper många som har problem med magen och immunförsvaret. Dessutom är kapslarna lätta att ta sönder så att man kan röra ut innehållet i yoghurt, vilket är lättare att ge ett litet barn. Det blev som en koncentrerad variant av sådan yoghurt man kan köpa i vanliga livsmedelsbutiker, fast bättre. Så ser jag det, säger Anna.

 

Motverkar ytterligare öroninflammationer
Så Thindra började få en kapsel Lactiplus i yoghurten varje morgon och åt det utan problem. Hon fick även rör insatta i öronen för att motverka ytterligare öroninflammationer.
– Jag tänkte att nu när hon hade rör kanske infektionerna bara skulle sätta sig någon annanstans, så det var lika bra att hon fick fortsätta äta Lactiplus. Det blandar sig bra och smakar ingenting så det var aldrig några problem att ge henne det heller, säger Anna.

Som en lätt förkylning
Idag har Thindra ätit Lactiplus i två år och är nästan aldrig sjuk längre. Blir hon det yttrar det sig i en lätt förkylning där hon blir lite snorig, men inte mer.
– När jag jämför med andra barn och med hur hon var innan så upplever jag det som att Thindra har fått ett starkt och bra immunförsvar. Det är skönt. Mest för hennes egen skull såklart, men också för oss andra i familjen.

Populär morgonrutin
För Thindra har Lactiplus blivit en populär morgonrutin enligt mamma Anna.
– Hon frågar efter kapslarna och vet om att hon äter dem för att det inte ska göra ont i öronen. Jag tror att hon tycker att det där är lite roligt. Det verkar så i alla fall. Och kanske känner hon själv på något vis att hon mår bra av det?

Av Margareta Nilsson

 


Skriv ut artikel


Nytt på Kurera

Har du magnesiumbrist? Här är maten som innehåller magnesium

Kost

Magnesium är ett vanligt och viktigt mineral som många av oss kan ha brist på. Anledningen till att så många har för lite magnesium i kroppen beror på att mineralet förbrukas snabbare när vi stressar men också att dagens mat inte är tillräckligt magnesiumrik. Vill du öka på ditt magnesiumintag, ät kakao, bönor, havregryn eller nötter.

rysk rot

Trött? Prova rysk rot som snabbt ger energi

Naturlig hälsa

Rysk rot kallas också sibirisk ginseng och är den fysiska adaptogenen. Den har använts vid stressrelaterade besvär, utmattning och som en behandling för att undvika biverkningar av andra läkemedel på grund av örtens leverrenande effekt. Rysk rot har också används vid mental trötthet och impotens.

kvinna på badstrand

Drick mer och undvik urinvägsinfektion

Naturlig hälsa

Många har någon gång haft urinvägsinfektion och känner väl igen den brännande känslan vid urinering, och behovet av att ständigt gå på toaletten. Men gå känner till att något så enkelt som att dricka mer vatten kan bidra till att minska risken för att få besvär med urinvägarna.

 

flicka som blåser på maskros

Ogräsen som är riktigt nyttiga

Kost

Ogräs är inte bara dåligt. Det finns en anledning till att ogräs växer i ohejdat takt. Dessa är starka och när de växer under dåliga förutsättningar utvecklar de kraft. Många medicinalväxter är  vad vi kallar för ogräs. Här kommer några spännande ogräs att lägga på minnet.

kvinna tar sig för munnen

Lindra herpes på naturlig väg

Hälsa

Det är många som lider av herpes. Det finns rapporter om att åtta av tio har herpes typ 1, vilket oftast betyder att man får munsår. Cirka en av fyra svenskar har herpes typ 2, vilket betyder att man har det i underlivet. Det finns naturliga sätt att lindra smärtan av ett herpesutbrott.

 

bär

Bären som främjar god hälsa

Kost

När vi använder ordet superbär så beskriver det bär som är särskilt rika på antioxidanter, vitaminer och mineraler. Antioxidanter skyddar mot fria radikaler i kroppen, och kan likans vid ett rostskydd på bilen. Forskningar har visat att befolkningsgrupper med hög medellivslängd och låg sjukdomsförekomst har haft ett högt intag av antioxidanter. Här kommer några antioxidantrika bär.

kvinna serverar seniorer mat

Så ska undernäring hos äldre förhindras

Äldre

2017 kom en rapport från Socialstyrelsen som berättade att 40 000 personer som har äldreomsorg lider av undernäring och att fler än 100 000 riskerar att hamna där. I Sigtuna utbildar man personalen, men även seniorer som vill, för att komma tillrätta med problemet.

Ett par vilar

9 effektiva tips för att hjälpa sömnen på traven

Hälsa

Vi behöver sova tillräckligt för att må bra. Hjärnan repareras under natten och om du inte sover tillräckligt fungerar inte denna process optimalt. Anledningarna till sömnproblem kan vara många, och inte sällan går problemen i cykler. Här är några tips för att hjälpa sömnen på traven.

 

färgglad omelett på tallrik

Lunchtips: Grekisk omelett

Glutenfritt

Utsökt sälta från fetaost, härlig krämighet från avokado och protein från ägg gör det här till en snabb, enkel och somrig lunch full av näring. Granatäpple och valnötter ger förutom supernäring även ett skönt tuggmotstånd. 

kvinna som får skönhetsbehandling

IPL – kan det vara bra för huden?

Hud

Det finns en uppsjö av nya behandlingsformer med olika maskiner inom skönhetsindustrin. Fokus ligger på att förbättra hudkvalitén i ansikte, hals och på dekolltaget. Har du hört talas om IPL? Det är en form av mjukverkande laser som stimulerar kollagenet och ger en jämnare hudton.

 

kvinna och mygg

Variant av botox som skydd mot myggor

Eko/miljö

Pål Stenmark är professor i strukturell biokemi och han har belönats med ett pris för att ha hittat ett nytt botox-gift som fungerar mot malariamyggor. Insektsgifter är ofta väldigt miljöovänliga, men just detta botoxmedlet, som är ett protein, bryts ner i naturen och lämnar inte några onaturliga rester.

 

två kvinnor med former vid stranden

Därför går vi upp i vikt när vi blir äldre

Vikt

De allra flesta tycker nog att det blir allt svårare att hålla vikten i takt med att de blir äldre. Forskning från Karolinska Institutet visar att vi med åren får en minskad omsättning av fett – eller så kallade lipider – i fettväven, vilket gör att vi lättare går upp i vikt när vi blir äldre.