Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Missa inga nyheter och erbjudanden från Kurera!
Vårt nyhetsbrev kommer två gånger i veckan och är helt gratis.
Anmäl dig genom att fylla i dina uppgifter här:

E-postadressen är nu registrerad, du kommer att få vårt nästa utskick!

förkylningsfri dagisfröken

Foto: Ateljé Photos 4 U

Fri från förkylningar

Visste du att...

den kraftfulla antioxidanten Astaxanthin finns naturligt i lax och skaldjur.

Konstant förkyld i tre månader? Det var ingen tvekan om att Moa Petersons immunförsvar behövde lite hjälp på traven. Idag håller Moa sig frisk och pigg med ett naturligt hjälpmedel.

Moa svarar i telefonen, glatt med hes stämma. Jag undrar om hon är förkyld, men nej – rösten tar bara lite stryk ibland när man jobbar på förskola. Men frisk är Moa. Sedan hon började äta Astaxin för ett halvår sedan har hälsan varit på topp. Annat var det i höstas.

Konstant förkyld
Det började i augusti. Moa blev förkyld. Snorig, hängig, trött och med huvudvärk. Som en helt vanlig förkylning, om det inte hade varit för att Moa aldrig blev frisk. Veckorna blev till månader. Moa snorade vidare. Hon berättar att hon inte var så sjuk att hon behövde stanna hemma, men ju längre tiden gick desto mer utmattad blev hon.
– Jag orkade ingenting och ville bara vara hemma och sova så fort jag inte jobbade, minns Moa. Jag var helt förstörd.

Snabbt frisk med Astaxin
Efter tre månader fick hon nog och gick till hälsokostaffären. Hon frågade efter något som kunde hjälpa hennes immunförsvar och blev rekommenderad Astaxin.
– Effekten kom ganska snabbt, men det tog ett tag innan jag insåg att det var Astaxin som hade hjälpt mig, säger Moa. Jag blev frisk nästan direkt när jag började ta dem i november, och jag har varit helt frisk sen dess.

 

Skidlandslagets favorit
Astaxin görs av en speciell grönalg som är naturligt rik på ämnet Astaxanthin –  en kraftfull antioxidant. Den skyddar cellerna mot fria radikaler och har visats förbättra både immunförsvaret och kroppens förmåga att återhämta sig efter träning.  Det svenska skidlandslaget har använt Astaxin i 15 års tid, för att idrottarna ska hålla sig friska och få ut mer av sin träning. Hård elitträning är nämligen något som utmanar immunförsvaret, liksom miljöer med mycket människor och kroppskontakt.

Effektivt i smittsamma miljöer
Moa berättar att hon just hade börjat praktisera på en akutmottagning när hon först drabbades av sin envisa förkylning. Kanske var det därför hon blev sjuk, kanske inte. Idag jobbar Moa som barnskötare, vilket också är en utmanande miljö för immunförsvaret.
– Jag har rekommenderat alla mina kollegor att börja äta Astaxin, säger Moa.

Har blivit en kompis
Moa har också rekommenderat Astaxin till både familj och vänner. Hon själv är mycket nöjd och säger att hon absolut vill fortsätta.
– Jag vågar inte sluta nu, skratta Moa. Tillskottet har blivit min kompis som håller mig pigg och frisk.

Av Maja Sönnerbo


Visste du att...

den kraftfulla antioxidanten Astaxanthin finns naturligt i lax och skaldjur.

Skriv ut artikel


Nytt på Kurera

kvinna tar sig för munnen

Lindra herpes på naturlig väg

Hälsa

Det är många som lider av herpes. Det finns rapporter om att åtta av tio har herpes typ 1, vilket oftast betyder att man får munsår. Cirka en av fyra svenskar har herpes typ 2, vilket betyder att man har det i underlivet. Det finns naturliga sätt att lindra smärtan av ett herpesutbrott.

bär

Bären som främjar god hälsa

Kost

När vi använder ordet superbär så beskriver det bär som är särskilt rika på antioxidanter, vitaminer och mineraler. Antioxidanter skyddar mot fria radikaler i kroppen, och kan likans vid ett rostskydd på bilen. Forskningar har visat att befolkningsgrupper med hög medellivslängd och låg sjukdomsförekomst har haft ett högt intag av antioxidanter. Här kommer några antioxidantrika bär.

kvinna serverar seniorer mat

Så ska undernäring hos äldre förhindras

Äldre

2017 kom en rapport från Socialstyrelsen som berättade att 40 000 personer som har äldreomsorg lider av undernäring och att fler än 100 000 riskerar att hamna där. I Sigtuna utbildar man personalen, men även seniorer som vill, för att komma tillrätta med problemet.

Ett par vilar

9 effektiva tips för att hjälpa sömnen på traven

Hälsa

Vi behöver sova tillräckligt för att må bra. Hjärnan repareras under natten och om du inte sover tillräckligt fungerar inte denna process optimalt. Anledningarna till sömnproblem kan vara många, och inte sällan går problemen i cykler. Här är några tips för att hjälpa sömnen på traven.

 

färgglad omelett på tallrik

Lunchtips: Grekisk omelett

Glutenfritt

Utsökt sälta från fetaost, härlig krämighet från avokado och protein från ägg gör det här till en snabb, enkel och somrig lunch full av näring. Granatäpple och valnötter ger förutom supernäring även ett skönt tuggmotstånd. 

 

kvinna som får skönhetsbehandling

IPL – kan det vara bra för huden?

Hud

Det finns en uppsjö av nya behandlingsformer med olika maskiner inom skönhetsindustrin. Fokus ligger på att förbättra hudkvalitén i ansikte, hals och på dekolltaget. Har du hört talas om IPL? Det är en form av mjukverkande laser som stimulerar kollagenet och ger en jämnare hudton.

kvinna och mygg

Variant av botox som skydd mot myggor

Eko/miljö

Pål Stenmark är professor i strukturell biokemi och han har belönats med ett pris för att ha hittat ett nytt botox-gift som fungerar mot malariamyggor. Insektsgifter är ofta väldigt miljöovänliga, men just detta botoxmedlet, som är ett protein, bryts ner i naturen och lämnar inte några onaturliga rester.

 

två kvinnor med former vid stranden

Därför går vi upp i vikt när vi blir äldre

Vikt

De allra flesta tycker nog att det blir allt svårare att hålla vikten i takt med att de blir äldre. Forskning från Karolinska Institutet visar att vi med åren får en minskad omsättning av fett – eller så kallade lipider – i fettväven, vilket gör att vi lättare går upp i vikt när vi blir äldre.

 

Kvinna före och efter viktnedgång

Så gjorde Mam Zuta sin fantastiska hälsoresa

Hälsa

I januari 2018 vägde Mam Zuta 100,5 kilo. Värken i kroppen gjorde att hon hade svårt att fungera i sitt vardagsliv. Då bestämde hon sig för att nu fick det vara nog. Hon började en hälsoresa som idag landat i 56 kilo och en kropp som många drömmer om.

flaskor och glas med fläder

Flädersaft utan citronsyra

Hälsa

Nu blommar flädern för fullt och det är dags att göra bär, saft, smoothies eller te. Fläderblommorna har traditionellt använts för dess hälsofrämjande egenskaper, bland annat vid förkylning. Men hoppa över citronsyran om du vill vara nyttig. Den utvinns ur svartmögel.

Sara Nomberg, hudvårdsexpert

Sara Nomberg: ”Jag är min egen försökskanin”

Hälsa

Hon är bara 30 år, men har redan drivit sitt eget hudvårdsmärke i över tio år. Kureras skönhetsexpert Sara Nomberg är eldsjälen som långt före de flesta andra förstod fördelarna med ekologisk hudvård. Men livet började på tuffast möjliga vis för Sara, som var nära att inte överleva barndomen.

 

kvinna vid träd

Matilda fann hormonbalans – slapp akne och PMS

Hälsa

När Matilda Lundqvist kom in i puberteten fick hon problem med akne. Hon provade den ena behandlingen och krämen efter den andra, men inget hjälpte mer än för stunden. Till sist hittade hon ett tillskott med ren bidrottninggelé. På bara några månader var hennes hy i princip problemfri.

händer tar på ett knä

Inflammation – en fiende som kan bli din vän

Leder

Inflammation förknippas oftast med något negativt, men vi behöver inflammation för att läka skador och infektioner. Att däremot gå med en låggradig inflammation under en längre tid ökar risken för sjukdom, menar överläkaren Stefan Branth. Gurkmeja och boswellia är två örter som kan hjälpa kroppen att nå balans och läka inflammation.