Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Missa inga nyheter och erbjudanden från Kurera!
Vårt nyhetsbrev kommer två gånger i veckan och är helt gratis.
Anmäl dig genom att fylla i dina uppgifter här:

E-postadressen är nu registrerad, du kommer att få vårt nästa utskick!

Pigmentfläckar är något som dyker upp med åren på de allra flesta av oss. Oavsett om vi upplever dem som besvärande eller inte så är det få som uppskattar dem. Hur kan man bli av med dem utan att använda krämer? En dos açaijuice om dagen kan hjälpa

Fri från pigmentfläckar – med açaijuice

Foto: Peter Ringström

Pigmentfläckar är något som dyker upp med åren på de allra flesta av oss. Oavsett om vi upplever dem som besvärande eller inte så är det få som uppskattar dem. Hur kan man bli av med dem utan att använda krämer? En dos av açaijuice om dagen kan hjälpa.

Bo ”Bosse” Johansson föddes den 7 februari 1945. Han började träna på gym vid 15 års ålder och tre år senare vann han muskeltävlingen Mr Nordens Hercules.
Bosse ställde upp i ytterligare fyra muskelbyggartävlingar och han tog hem guldmedaljen i samtliga.

Fem VM-medaljer
21 år gammal började tyngdlyftarkarriären med först två års specialträning och därefter genomfördes den första tävlingen. Under åren 1966 – 1971 sattes inte mindre än 89 svenska rekord och fem världsrekord. Trots att han drabbades av magsjukan ”Montezumas hämnd” vid OS i Mexico city 1968 lyckades han kamma hem en 4:e-placering.
Ytterligare meriter som bör nämnas är fem VM-medaljer, fjorton EM-medaljer, fyra NM-medaljer och fem SM- segrar. 2006 valdes Bo Johansson in i Idrottens Hall of Fame.

 

Öppen för naturprodukter
En karriär som travkusk har han hunnit med, men det är som entreprenör inom byggbranschen som Bosse försörjt sig i många år. Han har fortfarande inte slagit av på takten trots att han hunnit fylla 66 år.
Bosse har alltid varit öppen för naturprodukter.
– Naturen är grunden till allt. Jag har tillbringat mycket tid i Kina och tagit stort intryck av den kinesiska läkekonsten och deras sätt att leva. De botar genom att söka orsaken till problemet istället för att bara lindra symptomen, berättar Bosse.

Pigmentfläckar i ansiktet
Bosse har med stigande ålder drabbats av pigmentfläckar i huvud och ansikte. De började komma för cirka tio år sedan och har blivit fler och fler.
–Jag fick höra talas om açai av en bekant och blev intresserad. Jag vet sedan tidigare att antioxidanter är bra för mycket, bland annat för synen och för huden. Açai innehåller ju mycket antioxidanter så jag testade. Efter en till två månader upptäckte jag att mina pigmentfläckar var nästan helt borta. Detta var en ren bonuseffekt som han inte räknat med, berättar han.
– Açaijuicen är helt naturlig, inte utspädd utan verkligen en riktig juice, inget påhitt utan en ren naturprodukt. Både jag och min sambo dricker açai dagligen. Vi tar en halv deciliter per dag och vi känner oss friskare och starkare än tidigare. Min sambo har tidigare haft en del problem med sin mage.
De besvären har försvunnit, berättar Bosse, och han har upptäckt att han håller vikten lättare.
– Numera väger jag mellan 86-87 kilo. Innan hade jag svårigheter att hålla mig under 91-92 kilo.

Motiverad att fortsätta
Bosse började dricka açai för drygt ett år sedan men har haft några uppehåll.
– Pigmentfläckarna har inte kommit tillbaka under uppehållen, men jag vill ändå inte göra några längre uppehåll. Jag mår ju så när jag dricker açaijuicen så det vill jag fortsätta att göra. Både jag och min sambo känner oss friskare och det motiverar oss att fortsätta. Dessutom smakar açai mycket bra så det är ingen uppoffring direkt. Jag kan varmt rekommendera andra att prova.

Av Margareta Nilsson


Skriv ut artikel


Nytt på Kurera

Har du magnesiumbrist? Här är maten som innehåller magnesium

Kost

Magnesium är ett vanligt och viktigt mineral som många av oss kan ha brist på. Anledningen till att så många har för lite magnesium i kroppen beror på att mineralet förbrukas snabbare när vi stressar men också att dagens mat inte är tillräckligt magnesiumrik. Vill du öka på ditt magnesiumintag, ät kakao, bönor, havregryn eller nötter.

rysk rot

Trött? Prova rysk rot som snabbt ger energi

Naturlig hälsa

Rysk rot kallas också sibirisk ginseng och är den fysiska adaptogenen. Den har använts vid stressrelaterade besvär, utmattning och som en behandling för att undvika biverkningar av andra läkemedel på grund av örtens leverrenande effekt. Rysk rot har också används vid mental trötthet och impotens.

kvinna på badstrand

Drick mer och undvik urinvägsinfektion

Naturlig hälsa

Många har någon gång haft urinvägsinfektion och känner väl igen den brännande känslan vid urinering, och behovet av att ständigt gå på toaletten. Men gå känner till att något så enkelt som att dricka mer vatten kan bidra till att minska risken för att få besvär med urinvägarna.

 

flicka som blåser på maskros

Ogräsen som är riktigt nyttiga

Kost

Ogräs är inte bara dåligt. Det finns en anledning till att ogräs växer i ohejdat takt. Dessa är starka och när de växer under dåliga förutsättningar utvecklar de kraft. Många medicinalväxter är  vad vi kallar för ogräs. Här kommer några spännande ogräs att lägga på minnet.

kvinna tar sig för munnen

Lindra herpes på naturlig väg

Hälsa

Det är många som lider av herpes. Det finns rapporter om att åtta av tio har herpes typ 1, vilket oftast betyder att man får munsår. Cirka en av fyra svenskar har herpes typ 2, vilket betyder att man har det i underlivet. Det finns naturliga sätt att lindra smärtan av ett herpesutbrott.

 

bär

Bären som främjar god hälsa

Kost

När vi använder ordet superbär så beskriver det bär som är särskilt rika på antioxidanter, vitaminer och mineraler. Antioxidanter skyddar mot fria radikaler i kroppen, och kan likans vid ett rostskydd på bilen. Forskningar har visat att befolkningsgrupper med hög medellivslängd och låg sjukdomsförekomst har haft ett högt intag av antioxidanter. Här kommer några antioxidantrika bär.

kvinna serverar seniorer mat

Så ska undernäring hos äldre förhindras

Äldre

2017 kom en rapport från Socialstyrelsen som berättade att 40 000 personer som har äldreomsorg lider av undernäring och att fler än 100 000 riskerar att hamna där. I Sigtuna utbildar man personalen, men även seniorer som vill, för att komma tillrätta med problemet.

Ett par vilar

9 effektiva tips för att hjälpa sömnen på traven

Hälsa

Vi behöver sova tillräckligt för att må bra. Hjärnan repareras under natten och om du inte sover tillräckligt fungerar inte denna process optimalt. Anledningarna till sömnproblem kan vara många, och inte sällan går problemen i cykler. Här är några tips för att hjälpa sömnen på traven.

 

färgglad omelett på tallrik

Lunchtips: Grekisk omelett

Glutenfritt

Utsökt sälta från fetaost, härlig krämighet från avokado och protein från ägg gör det här till en snabb, enkel och somrig lunch full av näring. Granatäpple och valnötter ger förutom supernäring även ett skönt tuggmotstånd. 

kvinna som får skönhetsbehandling

IPL – kan det vara bra för huden?

Hud

Det finns en uppsjö av nya behandlingsformer med olika maskiner inom skönhetsindustrin. Fokus ligger på att förbättra hudkvalitén i ansikte, hals och på dekolltaget. Har du hört talas om IPL? Det är en form av mjukverkande laser som stimulerar kollagenet och ger en jämnare hudton.

 

kvinna och mygg

Variant av botox som skydd mot myggor

Eko/miljö

Pål Stenmark är professor i strukturell biokemi och han har belönats med ett pris för att ha hittat ett nytt botox-gift som fungerar mot malariamyggor. Insektsgifter är ofta väldigt miljöovänliga, men just detta botoxmedlet, som är ett protein, bryts ner i naturen och lämnar inte några onaturliga rester.

 

två kvinnor med former vid stranden

Därför går vi upp i vikt när vi blir äldre

Vikt

De allra flesta tycker nog att det blir allt svårare att hålla vikten i takt med att de blir äldre. Forskning från Karolinska Institutet visar att vi med åren får en minskad omsättning av fett – eller så kallade lipider – i fettväven, vilket gör att vi lättare går upp i vikt när vi blir äldre.