Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Missa inga nyheter och erbjudanden från Kurera!
Vårt nyhetsbrev kommer två gånger i veckan och är helt gratis.
Anmäl dig genom att fylla i dina uppgifter här:

E-postadressen är nu registrerad, du kommer att få vårt nästa utskick!

Pigmentfläckar är något som dyker upp med åren på de allra flesta av oss. Oavsett om vi upplever dem som besvärande eller inte så är det få som uppskattar dem. Hur kan man bli av med dem utan att använda krämer? En dos açaijuice om dagen kan hjälpa

Fri från pigmentfläckar – med açaijuice

Foto: Peter Ringström

Pigmentfläckar är något som dyker upp med åren på de allra flesta av oss. Oavsett om vi upplever dem som besvärande eller inte så är det få som uppskattar dem. Hur kan man bli av med dem utan att använda krämer? En dos av açaijuice om dagen kan hjälpa.

Bo ”Bosse” Johansson föddes den 7 februari 1945. Han började träna på gym vid 15 års ålder och tre år senare vann han muskeltävlingen Mr Nordens Hercules.
Bosse ställde upp i ytterligare fyra muskelbyggartävlingar och han tog hem guldmedaljen i samtliga.

Fem VM-medaljer
21 år gammal började tyngdlyftarkarriären med först två års specialträning och därefter genomfördes den första tävlingen. Under åren 1966 – 1971 sattes inte mindre än 89 svenska rekord och fem världsrekord. Trots att han drabbades av magsjukan ”Montezumas hämnd” vid OS i Mexico city 1968 lyckades han kamma hem en 4:e-placering.
Ytterligare meriter som bör nämnas är fem VM-medaljer, fjorton EM-medaljer, fyra NM-medaljer och fem SM- segrar. 2006 valdes Bo Johansson in i Idrottens Hall of Fame.

 

Öppen för naturprodukter
En karriär som travkusk har han hunnit med, men det är som entreprenör inom byggbranschen som Bosse försörjt sig i många år. Han har fortfarande inte slagit av på takten trots att han hunnit fylla 66 år.
Bosse har alltid varit öppen för naturprodukter.
– Naturen är grunden till allt. Jag har tillbringat mycket tid i Kina och tagit stort intryck av den kinesiska läkekonsten och deras sätt att leva. De botar genom att söka orsaken till problemet istället för att bara lindra symptomen, berättar Bosse.

Pigmentfläckar i ansiktet
Bosse har med stigande ålder drabbats av pigmentfläckar i huvud och ansikte. De började komma för cirka tio år sedan och har blivit fler och fler.
–Jag fick höra talas om açai av en bekant och blev intresserad. Jag vet sedan tidigare att antioxidanter är bra för mycket, bland annat för synen och för huden. Açai innehåller ju mycket antioxidanter så jag testade. Efter en till två månader upptäckte jag att mina pigmentfläckar var nästan helt borta. Detta var en ren bonuseffekt som han inte räknat med, berättar han.
– Açaijuicen är helt naturlig, inte utspädd utan verkligen en riktig juice, inget påhitt utan en ren naturprodukt. Både jag och min sambo dricker açai dagligen. Vi tar en halv deciliter per dag och vi känner oss friskare och starkare än tidigare. Min sambo har tidigare haft en del problem med sin mage.
De besvären har försvunnit, berättar Bosse, och han har upptäckt att han håller vikten lättare.
– Numera väger jag mellan 86-87 kilo. Innan hade jag svårigheter att hålla mig under 91-92 kilo.

Motiverad att fortsätta
Bosse började dricka açai för drygt ett år sedan men har haft några uppehåll.
– Pigmentfläckarna har inte kommit tillbaka under uppehållen, men jag vill ändå inte göra några längre uppehåll. Jag mår ju så när jag dricker açaijuicen så det vill jag fortsätta att göra. Både jag och min sambo känner oss friskare och det motiverar oss att fortsätta. Dessutom smakar açai mycket bra så det är ingen uppoffring direkt. Jag kan varmt rekommendera andra att prova.

Av Margareta Nilsson


Skriv ut artikel


Nytt på Kurera

Tre kvinnor med olika etnicitet står bredvid varandra

DNA-test för smartare hudvård?

Hud

Du kan göra det för att optimera din träning eller för att ta reda på mer om din tarmflora – men även för att få skräddarsydd hudvård. Flera företag erbjuder nu DNA-test som utlovar kunskap om hudens genetiska förutsättningar. Är det här framtidens hudvård?

 

Milkshake med saffran, fikon och lime

Chia-milkshake med saffran, pistage och lime

Recept

Saffran kvar efter julhelgerna, men ingen inspiration till vad du ska göra med den? Det här är en god och nästintill rå "milkshake" som passar perfekt som en läskande och exotisk dessert eller som mellanmål. Saffransmaken bryts av med fräsch lime, mynta och söt vanilj!

tofu på skärbräda

5 nyttigheter med tofu

Hälsa

Att välja bort kött eller att minska sin köttkonsumtion blir allt vanligare – och Sverige ligger i framkant. Vegetarisk är trendigt och anledningarna till att fler väljer växtproteiner beror på flera olika saker. Tofu är gjort på soja. Här får du fem nyttiga skäl att äta tofu – och ett recept på rotfrukter och tofu i ugn.

kvinna tittar på mobilen på natten

Var fjärde svensk sover dåligt

Övrigt

Att sova bra är en av de viktiga hörnstenarna för att må bra, både psykiskt som fysiskt. En nyligen gjord Sifo-undersökning visar att en av fyra svenskar sover dåligt. Och många gör ingenting åt sina problem, trots att man via mindfulness och en del tillskott skulle kunna sova bättre.

Vetenksapsjournalisten Henrik Enbart

Henrik Ennart: ”Den enklaste maten är den mest hälsosamma”

Kost

Den allra enklaste maten är också den mest hälsosamma – som gör både våra tarmbakterier och oss själva lyckliga. Och den visar sig komma från en liten region, tillika blå zon, söder om Rom! Henrik Ennart, aktuell med boken ”Happy food green”, berättar om den ursprungliga medelhavskosten, som äts av de som lever längst.

 

färgrika grönsaker

Näringsämnen som kan bidra till mindre symtom vid covid-19

Forskning

Kardiologen och överläkaren Urban Alehagen har tillsammans med norska och ryska forskare gjort en studie där de skriver att brist på specifika näringsämnen kan förvärra symtomen för de som fått covid-19. Genom att säkerställa en god näringsstatus, framförallt bland äldre, kan detta ha en immunstärkande effekt.

Råkostsallad med syrade morötter

Recept

Vad sägs om en probiotisk dundersallad som gör susen för mag-tarmkanalen? Här är en god - och nyttig - råkostsallad, signerad kost- och hälsocoachen Tina Haldorsson aktuell med kokboken "Läkande dundermat".

Sockerfria ballerinakakor

Så lyckas du med sockerfri bakning

Kost

Anna Winér är ägare av ett populärt Instagram-konto där hon delar med sig av frestande recept på veganska sötsaker och bakverk, som alla är fria från både vitt socker och gluten. Nu släpper hon en bok med sina 20 bästa recept och vi vill veta: hur lyckas man med den här sortens bakning?

 

Kakan kärleksmums mot svart botten

Sockerfria kärleksmums med superkrafter

Recept

På ytan må den se ut som en vanlig kärleksmums (och vem älskar inte det?) – men med kvarg och zucchini bland ingredienserna bidrar den med helt andra saker än en traditionell kaka. Exempelvis stabiliserar den blodsockret. Kanske precis det vi behöver efter jul- och nyårshelgernas alla förlustelser.

 

Kvinna på en yogamatta i en träningssal som mediterar

Nya trenden: Holistisk träning

TRÄNING

Lyfta skrot och löpturer i all ära – men allt fler väljer nu att ta kontroll över sin hälsa genom att ta ett helhetsgrepp på sin livsstil. – Vi behöver även träna vårt inre för att få bra resultat på vårt yttre, säger pt:n och hälsorådgivaren Hannah Berglund.

Linda la om kosten: “Nu är min typ 1 diabetes under kontroll”

Hälsa

När Linda Wade, 28 år, var gravid med sin dotter våren 2019 fick hon diagnosen typ-1 diabetes. Hon följde kostråden hon fick av dietisten. Men det var svårt att injicera rätt dos insulin till de kostråden. Linda Wade startade istället sitt eget hälsoprojekt och när hon började äta antiinflammatorisk kost och motionera lagom kunde hon minska insulinmängden och nu tar hon inte längre insulin.

 

kosmetika och sminkprodukter mot rosa bakgrund med ett överstruket rött kryss

Tre av fyra skönhetsprodukter är hälsofarliga

Hud

Tre av fyra skönhetsprodukter innehåller ämnen som är misstänkt hormonstörande, allergiframkallande eller skadliga för miljön, visar en ny undersökning. – Folk är tyvärr inte medvetna om vad produkterna som de använder dagligen faktiskt innehåller, säger Kureras skönhetsexpert Sara Nomberg.