Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Missa inga nyheter och erbjudanden från Kurera!
Vårt nyhetsbrev kommer två gånger i veckan och är helt gratis.
Anmäl dig genom att fylla i dina uppgifter här:

E-postadressen är nu registrerad, du kommer att få vårt nästa utskick!

Get in shape

Pudding – med nyttiga chiafrön

chiafröpuddingSka man ha tid att träna måste man ta den! Det gäller att vara snabb, effektiv och ta vara på tillfällen.
Min kollega råkade ha två ägg till övers som hon ihärdade att hon inte skulle äta. Så jag befriade henne från dem precis innan hemgång från jobbet.

Sen snabbt hem (ja, det är 40-sträcka mest hela vägen, så snabb kanske är fel ord här) och eftersom barnen inte var hemma så slängde jag ihop en spenatsoppa till mig själv. Otroligt enkelt. Tänk Karl-Alfred!

Spenatsoppa - den ultimata snabbmaten
Man värmer fryst spenat. Slänger i ett gäng kryddor, gärna chili, ingefära och gurkmeja och lite valfri mjölk (vanlig, kokosmjölk, mandelmjölk, funkar även med vatten) och sen toppar man det med en skopa keso.
Med soppan och äggen i magen så passade jag på att sticka till gymmet, när ändå ingen verkade behöva mig. Träningstiden i effektiv tid räknat blev 1 timme och 15 min.

Chiapudding
När jag kom hem gjorde jag en väldigt spännande chiapudding. Jag hade nyligen köpt en påse chiafrön, för de ska ju vara så himla nyttiga, men jag har inte haft något bra tillfälle att äta dem. Så de har stått och stirrat lite surt på mig i skafferiet.

Nu idag hittade jag ett recept på bloggen hurbrasomhelst.se - en blogg som verkligen är hur.fin.som.helst! (Nej hallå! - stanna - det är min blogg ni ska läsa 🙂 )

Puddingen i min version blev så här:
4 msk chiafrön
1 dl mandelmjölk
1 dl hallon, som var rumsvarma och mosades
en nypa sukrin

Blanda/mosa ihop allt och låt det stå i kylskåpet ett par timmar.

Väldigt god för att vara så himla nyttig.

 

 


2 comments on “Pudding – med nyttiga chiafrön

 1. Monnah on

  Mums! Det låter gott i mina öron. Jag har också chiafrön som stirrar surt. Skulle mixa till chiamjöl som behövdes i ett recept, men de där fröna ville inte bli något mjöl. Nu gör jag hallonpudding av dem istället. Ha! Jag vinner.

  Svara
  • Webbredaktör on

   Testade även att göra med lingon och kokosmjölk, istället för hallon och mandelmjölk – och det blev supergott. Gillar kokosmjölk bättre än mandelmjölk och jag älskar lingon. Förövrigt gjorde jag likadant som i hallonpuddingreceptet.

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Skriv ut artikel


Test av aktivitetsarmband vivoactive

Blogginlägg

Jag har länge haft en dyr Garmin GPS-klocka. Den har jag haft på armen när jag löptränar. Funkar utmärkt vid löpning. Sen är det inget mer med den. Men i vintras fick jag för mig att jag skulle försöka minska några kilon i kroppsfett, och inte i muskelmassa. Planen att promenera mer, köpa månadskort till kollektivtrafiken – […]

Träna igen efter förkylningen

Blogginlägg

Jag har legat däckad i en förkylning. Det händer verkligen inte ofta men nu jobbar min tonårsdotter på förskola och såklart kommer det hem en hel del virus som inte jag är van vid. NoNo! Att träna med ont i halsen är verkligen inte att rekommendera. Man kan dra ner skiten i lungorna och bli […]

3 hjälpredor för viktnedgång

3 hjälpredor för viktnedgång

Blogginlägg

Som jag skrev i förra inlägget så har träningen blivit ganska mycket sämre under 2015 jämfört med 2014. Jag känner även att jag har lagt på mig några onödiga kilon fett som jag inte riktigt trivs med. Från att ha börjat antyda magrutor så har det gått tillbaka till att det inte syns alls. Alldeles för […]

Fet eller fit? Viktuppgång av styrketräning

Blogginlägg

Gaaaaaahhhh! …eller något liknande, utbrast jag när jag ställde mig på vågen hos hälsoföretaget Concept for Life. TRE kilo upp under sommaren! Jag trodde jag skulle smälla av. Men tagga ner, säger du – alla går väl upp under sommaren. Mindre träning och massa vin och grillat. Men nej. Det kan jag inte skylla på! […]

B3 för muskler, hud och hår!

Blogginlägg

Ibland när jag läser om vitaminer och mineraler så blir jag helt fascinerad av vad de kan göra för vårt välbefinnande. Samt hur illa en brist kan göra oss. Naturlig doping Nyligen läste jag om B3, niacin hos Martina. Hon skriver att B3 är som en naturlig doping. Man får extra utsöndring av tillväxthormon tre-fyra timmar efter intag och […]

Kroppskompositionsmätning – smal och muskulös!

Kroppskompositionsmätning – smal och muskulös!

Blogginlägg

Hur nöjd blir man inte efter en kroppskompositionsmätning när den visar att min metabola ålder är 30 (15 år yngre än mina årsringar 😉 ) och att den visar att jag är mager och muskulös. Men vad är nu egentligen det här? Kroppskompositionsmätning? Ja, till att börja med så finns det ju väldigt många olika […]

Nyttigt – alltid i min kyl, frys och skafferi!

Nyttigt – alltid i min kyl, frys och skafferi!

kost

Om man ska äta nyttigt så måste nyttigheterna finnas hemma. Och det här ser jag till att ha hemma. Uppdelningen protein/fett/kolhydrater är inte hundraprocentig eftersom många livsmedel innehåller både fett och protein, eller både kolhydrater och protein och så vidare… men ungefär så här tänker jag: Protein Kycklingfiléer – smart att ha i frysen Köttfärs […]

Var är alla? Gymmet står tomt!

Var är alla? Gymmet står tomt!

styrketräning

Fredagsfys Lördag morgon – tre personer på gymmet Visserligen är många ute och joggar nu, men med all säkerhet har en stor del av dem som på nyårsafton lovade att bli vältränade och gå ner i vikt lagt av nu. De sitter i solen och grillar och dricker vin för fulla muggar. På fredagkvällen var vi nog 6-7 tappra […]

Frukost med egen glutenfri granola

Frukost med egen glutenfri granola

Blogginlägg

Jag börjar alltid dagen med kaffe och två ägg vid sjutiden. Sen är jag hungrig igen vid halv tio. Vid den tiden har vi fikarast på jobbet och då tar jag min andra frukost. Imorse var det extra lyxig, för jag hade med mig hemlagad granola. Supergott och väldigt enkelt att göra. Granola 2 dl pumpakärnor […]

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 3)