Jag älskar frukost!
Men hur kommer det sig att just till frukost så kan man äta samma sak, dag ut och dag in? Jag brukar variera mig lite genom att antingen äta hembakat fröknäcke med ägg. Eller fröknäcke med avokado. Har jag inte hunnit baka fröknäcke så tar jag finncrisp istället. Mer variation än så är onödigt!
Till det ska det ju självklart vara en stor kopp ekologiskt kaffe.
Ikväll står i alla fall fröknäcket på tork i ugnen. Otroligt lättbakat är det. Och gott.
Jag passade på att göra iordning en sats med ingredienser till nästa bak. Kan vara en rolig gå-bort-present också.
Fröknäcke
1 dl sesamfrö
1 dl pumpakärnor
1 dl solroskärnor
1 dl psylliumfrö
1/2 dl hela linfrön
1 dl bakepro
1 msk fiberhusk
1 msk pofiber
1 msk kokosfett
3 dl vatten
Lite salt
Eventuellt kryddor som rosmarin och oregano
Gör så här Blanda de torra ingredienserna. Häll i vatten och blanda väl. Bred ut på två plåtar på bakplåtspapper Grädda i 150 grader i 1 timme Sätt ner graderna till 50 grader och låt stå i ugnen i flera timmar – kanske 4-5 tills det torkar.
Dagens träning - styrka och rehab
Imorgon fyller sonen 13 så jag borde varit hemma och städat, men det är en dag imorgon också. Gästerna kommer klockan tre.
Så jag lämnade dammsugningen och stack till gymmet. En timme och 3o minuters träningstid och då körde jag rehabövningarna som jag fick av sjukgymnasten igår mellan seten. Istället för att vila på maskinen så ställde jag mig upp och körde enkla knäböj och stående höftlyft.