Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Missa inga nyheter och erbjudanden från Kurera!
Vårt nyhetsbrev kommer två gånger i veckan och är helt gratis.
Anmäl dig genom att fylla i dina uppgifter här:

E-postadressen är nu registrerad, du kommer att få vårt nästa utskick!

Get in shape

Träning trots tidsbrist & LCHF-morotskaka!

en timme motionHade jag inte redan bestämt mig (eller om ni inte hade ögonen på mig här i bloggen 🙂 ) så kanske jag hade struntat i att träna idag.
 Tyckte inte att jag hade tid.
Sonen fyller tonåring, så morgonen började med sång och paket. Därefter bakade jag tre kakor - samtidigt.
Här gällde det att hålla isär bunkarna. I den ena var det LCHF-morots-chokladkaka, den andra var en kladdkaka och den tredje en äppelpaj. Huset har storstädats och två maskiner tvätt har tvättats och lakan i sängarna har bytts.

Men träna hann jag ändå - för medan kakorna gräddades så hann jag intervallträna!

Peak8 - intervallträning som går snabbt!
Träningen som kallas Peak8 går ut på att man kör 8 set med 30 sekunders intervallträning och 90 sekunders lugnare träning. Totalt kör man 8 x 2 minuter och med en lätt uppvärmning så är man klar på 20 minuter - helt slut!

Jag körde crosstrainer och började med 10 minuters uppvärmning. Sen körde jag i 30 sekunder allt jag orkade. Därefter tog jag det lugnt i 1,5 minut - då jag bara körde lätt och långsamt. Åtta såna "set"/omgångar vilket gör träningen väldigt effektiv på kort tid.

Ingen maskin hemma?
Har man ingen crosstrainer eller träningscykel hemma så kan man köra andra pulshöjande aktiviteter i samma intervall-set. Hopprep, upphopp, höga knän eller burpees - som kan varvas med 1,5 minut lugnare styrka som situps, höftlyft och liknande.
Har man möjlighet att springa så passar ju även Peak8 väldigt bra.

weleda inpackning

Inpackad och klar
Träna hemma har två fördelar; dels kan man titta på vilket tv-program man vill - jag såg tredje delen på "Dancing on the edge" på SVTplay - dels kan man passa på att ha inpackning i håret. Jag körde Weledas nya inpackning och satte upp håret i en knut medan jag tränade.

morotskaka med chokladtryffel

Chokladmorotskaka med chokladtryffelglasyr
Det här är ju inte någon bakblogg och egentligen undviker jag sötsaker även om de är LCHF - alltså utan vanligt socker och vetemjöl. Jag tycker att de triggar sötsuget och är onödiga. Men idag fyller ju som sagt sonen år och därför bakade jag en morotskaka med choklad.

Ingredienser
kakan
4 ägg
2 dl sukrin
150 gram smält smör
4 msk kakao
4 dl mandelmjöl
2 tsk bakpulver
1 msk fiberhusk
1 dl vatten
4 morötter

chokladtryffeln
ca 200 gram mörk choklad, minst 70%
1 dl grädde
50 gram smör
1 msk sukrin

Gör så här
Ugn 175 grader
Smält smöret, knäck äggen och vispa ihop med sukrin och smöret. Sikta ner de torra ingredienserna och finriv morötterna och rör ned dem i smeten. Häll i ca 1 dl vatten.
Grädda i 40-60 minuter beroende hur bred form du har. Jag hade min kaka inne i ugnen i 60 minuter men jag hade en liten hög form och den ville inte riktigt stelna. Så känn på kakan efter 40 minuter och kör sedan tills den verkar klar.
Låt kakan svalna.
Gör chokladtryffeln genom att värma grädden, hacka och smält chokladen (vattenbad eller mikro) och blanda i chokladen i grädden. Blanda i 50 gram smör och lite sukrin.
Låt chokladglasyren svalna lite och bred den sedan över kakan. Låt den svalna, jag ställde den i kylskåpet ett tag innan gästerna kom.

 

 


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Skriv ut artikel


Test av aktivitetsarmband vivoactive

Blogginlägg

Jag har länge haft en dyr Garmin GPS-klocka. Den har jag haft på armen när jag löptränar. Funkar utmärkt vid löpning. Sen är det inget mer med den. Men i vintras fick jag för mig att jag skulle försöka minska några kilon i kroppsfett, och inte i muskelmassa. Planen att promenera mer, köpa månadskort till kollektivtrafiken – […]

Träna igen efter förkylningen

Blogginlägg

Jag har legat däckad i en förkylning. Det händer verkligen inte ofta men nu jobbar min tonårsdotter på förskola och såklart kommer det hem en hel del virus som inte jag är van vid. NoNo! Att träna med ont i halsen är verkligen inte att rekommendera. Man kan dra ner skiten i lungorna och bli […]

3 hjälpredor för viktnedgång

3 hjälpredor för viktnedgång

Blogginlägg

Som jag skrev i förra inlägget så har träningen blivit ganska mycket sämre under 2015 jämfört med 2014. Jag känner även att jag har lagt på mig några onödiga kilon fett som jag inte riktigt trivs med. Från att ha börjat antyda magrutor så har det gått tillbaka till att det inte syns alls. Alldeles för […]

Fet eller fit? Viktuppgång av styrketräning

Blogginlägg

Gaaaaaahhhh! …eller något liknande, utbrast jag när jag ställde mig på vågen hos hälsoföretaget Concept for Life. TRE kilo upp under sommaren! Jag trodde jag skulle smälla av. Men tagga ner, säger du – alla går väl upp under sommaren. Mindre träning och massa vin och grillat. Men nej. Det kan jag inte skylla på! […]

B3 för muskler, hud och hår!

Blogginlägg

Ibland när jag läser om vitaminer och mineraler så blir jag helt fascinerad av vad de kan göra för vårt välbefinnande. Samt hur illa en brist kan göra oss. Naturlig doping Nyligen läste jag om B3, niacin hos Martina. Hon skriver att B3 är som en naturlig doping. Man får extra utsöndring av tillväxthormon tre-fyra timmar efter intag och […]

Kroppskompositionsmätning – smal och muskulös!

Kroppskompositionsmätning – smal och muskulös!

Blogginlägg

Hur nöjd blir man inte efter en kroppskompositionsmätning när den visar att min metabola ålder är 30 (15 år yngre än mina årsringar 😉 ) och att den visar att jag är mager och muskulös. Men vad är nu egentligen det här? Kroppskompositionsmätning? Ja, till att börja med så finns det ju väldigt många olika […]

Nyttigt – alltid i min kyl, frys och skafferi!

Nyttigt – alltid i min kyl, frys och skafferi!

kost

Om man ska äta nyttigt så måste nyttigheterna finnas hemma. Och det här ser jag till att ha hemma. Uppdelningen protein/fett/kolhydrater är inte hundraprocentig eftersom många livsmedel innehåller både fett och protein, eller både kolhydrater och protein och så vidare… men ungefär så här tänker jag: Protein Kycklingfiléer – smart att ha i frysen Köttfärs […]

Var är alla? Gymmet står tomt!

Var är alla? Gymmet står tomt!

styrketräning

Fredagsfys Lördag morgon – tre personer på gymmet Visserligen är många ute och joggar nu, men med all säkerhet har en stor del av dem som på nyårsafton lovade att bli vältränade och gå ner i vikt lagt av nu. De sitter i solen och grillar och dricker vin för fulla muggar. På fredagkvällen var vi nog 6-7 tappra […]

Frukost med egen glutenfri granola

Frukost med egen glutenfri granola

Blogginlägg

Jag börjar alltid dagen med kaffe och två ägg vid sjutiden. Sen är jag hungrig igen vid halv tio. Vid den tiden har vi fikarast på jobbet och då tar jag min andra frukost. Imorse var det extra lyxig, för jag hade med mig hemlagad granola. Supergott och väldigt enkelt att göra. Granola 2 dl pumpakärnor […]

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 3)