"Passa-på" - det är mitt mellannamn!
I varje fall känns det så många gånger i vardagslivet när man har barn - man får passa på!
Så idag när jag hörde att barnen hade åkt till skidbacken för att äntligen testa Stockholmssnön som fallit - och stannat - så for jag hem, bytte snabbt som blixten om till träningskläder, slängde in en maskin tvätt och tog fram två paket fryst torsk. Och så iväg till gymmet. (hmm... torsken undrar ni - hur kom den in i detta? Jo då, vi kommer till det - lite längre ner bara)
Blev jätteglad för att jag fick plats precis utanför.
Hrmmmfff ... kom på mig själv med att tänka att det var ju en idiotisk sak att vara glad för - jag skulle ju träna, då är det väl perfekt att få börja med att gå en liten bit. Men latmasken sitter väl djupt inne. 🙂
En och en halv timme styrka inklusive uppvärmning på crosstrainern. Blev galet nöjd för att jag lyfte 2,5 kilo mer på min absolut sämsta övning. Axelpress.
Jag är så svag så det är pinsamt. Tur att den står i ett hörn. Där kan jag sitta och skämmas 🙂
Veckans lunchmat
Ja, sen var det ju den där torsken. Den var inte med på gymmet. Nä, den låg hemma och tinade så jag kunde laga matlådor för veckan.
Jag har visserligen några matlådor kvar sen förra veckans storkok, men som sagt - man får passa på. Mina barn är inte särskilt förtjusta i varken fisk eller curry så till matlåda gör jag ofta den kombinationen. Förutom morötterna som jag envisas med att blanda i (jo, för jag gillar dem) så är rätten både Paleo och LCHF samt - i och med kryddorna - rätt bra gällande IFD, antiinflammatoriskt kost.
Perfekt att frysa in.
Curryfisk
2 paket torsk
ca 5 dl vatten
500 gram krämig kokossmjölk (på tetra)
500 gram krossade tomater på tetra (ekologiska)
1 purjolök
500 gram broccoli
4 morötter i slantar
ingefära
curry
chili
cayennepeppar
havssalt
gurkmeja
vitlök
kokosolja
Gör så här
Pressa vitlöken och fräs i lite kokosolja. Häll på 5 dl vatten och lägg ner fisken i. Låt puttra ett tag och häll sedan på kokosmjölken, krossade tomaterna och kryddorna. Lägg i morötterna samt när fisken börjar bli klar - lägger du i broccolin och purjolöken - så det inte blir för saggig som den lätt blir när det kokar för länge. Sen är det bara att den får stå och puttra. Vansinnigt snabbt och lättlagat.