Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Missa inga nyheter och erbjudanden från Kurera!
Vårt nyhetsbrev kommer två gånger i veckan och är helt gratis.
Anmäl dig genom att fylla i dina uppgifter här:

E-postadressen är nu registrerad, du kommer att få vårt nästa utskick!

Get in shape

Träning

från boken "Löpare - ett släkte för sig" av Johan Ovefelt & Petteri Pohjalainen

från boken "Löpare - ett släkte för sig" av Johan Ovefelt & Petteri Pohjalainen

Lite om min träning
- lite bakgrundsinfo till bloggen, så att ni vet vem ni har att göra med 🙂

Jag gillar att träning som går att mäta. Som när man tävlar. En sträcka man kan mäta. Tid. Snabbhet.
Oftast tävlar jag mot mig själv. Jag vill springa snabbare varje gång. Lyfta tyngre. Vilket då självklart också resulterar i massa skador. Så det rekommenderas inte. Men lite vinnarskalle är ju aldrig fel. Bara lite galet. 🙂

Ibland tävlar jag mot nån annan - oftast ovetande - människa. Jag gillar, eller gillade (jag  kommer till mina skador i ett senare avsnitt) att springa snabbare än andra.
Det faktum att denna omsprungna ovetande människa kanske hade varit ute i 3 mil och jag bara sprang 5 km var inte nåt jag brydde mig om - springa om är att vara snabbare! 🙂

Löpning
Förut sprang jag. Joggade, löptränade. Man hittade mig förmodligen i nån backe, springande uppför, stapplande ner. Eller i friidrottshallen där jag sprang 70 varv runt en 200-metersbana (det är jobbigt att vara långdistanslöpare på vintern, i synnerhet när man fryser jämt)

Rehabträning på crosstrainer
Sen tre år tillbaka har jag mest tränat rehab. Har både crosstrainer och träningscykel hemma så jag är lyckligt lottad. Men det ger inte direkt några endorfiner.

Längdåkning
Är det snö så tränar jag gärna längdåkning. Lärde mig åka förra året - så jag är en riktig nybörjare - men det är kanon! Jag får samma endorfiner som jag fick av löpningen men det är väldigt mycket snällare mot min skadade kropp.

Gymmet
Och nu, i början av december, köpte jag alltså gymkort. Så det är i år jag ska bli stark. Det är nu mina obefintliga muskler ska bli starka. Och som jag undrade i mitt första inlägg - är det möjligt att få en sån platt, stark mage med magrutor som många magasin skriver om på sina omslag. "Platt mage genom att träna 15 minuter om dan?"
En utopi? Själv tänkte jag köra hårdare än så och hoppas att resultaten ska komma!

gymmet

Mina favoritskor,Saucony Mirage. Löparskor med lågt tå-dropp. De är alltså inte uppbyggda så mycket i hälen. Snabba! Om man nu skulle få springa i dem...

 


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Skriv ut artikel


Test av aktivitetsarmband vivoactive

Blogginlägg

Jag har länge haft en dyr Garmin GPS-klocka. Den har jag haft på armen när jag löptränar. Funkar utmärkt vid löpning. Sen är det inget mer med den. Men i vintras fick jag för mig att jag skulle försöka minska några kilon i kroppsfett, och inte i muskelmassa. Planen att promenera mer, köpa månadskort till kollektivtrafiken – […]

Träna igen efter förkylningen

Blogginlägg

Jag har legat däckad i en förkylning. Det händer verkligen inte ofta men nu jobbar min tonårsdotter på förskola och såklart kommer det hem en hel del virus som inte jag är van vid. NoNo! Att träna med ont i halsen är verkligen inte att rekommendera. Man kan dra ner skiten i lungorna och bli […]

3 hjälpredor för viktnedgång

3 hjälpredor för viktnedgång

Blogginlägg

Som jag skrev i förra inlägget så har träningen blivit ganska mycket sämre under 2015 jämfört med 2014. Jag känner även att jag har lagt på mig några onödiga kilon fett som jag inte riktigt trivs med. Från att ha börjat antyda magrutor så har det gått tillbaka till att det inte syns alls. Alldeles för […]

Fet eller fit? Viktuppgång av styrketräning

Blogginlägg

Gaaaaaahhhh! …eller något liknande, utbrast jag när jag ställde mig på vågen hos hälsoföretaget Concept for Life. TRE kilo upp under sommaren! Jag trodde jag skulle smälla av. Men tagga ner, säger du – alla går väl upp under sommaren. Mindre träning och massa vin och grillat. Men nej. Det kan jag inte skylla på! […]

B3 för muskler, hud och hår!

Blogginlägg

Ibland när jag läser om vitaminer och mineraler så blir jag helt fascinerad av vad de kan göra för vårt välbefinnande. Samt hur illa en brist kan göra oss. Naturlig doping Nyligen läste jag om B3, niacin hos Martina. Hon skriver att B3 är som en naturlig doping. Man får extra utsöndring av tillväxthormon tre-fyra timmar efter intag och […]

Kroppskompositionsmätning – smal och muskulös!

Kroppskompositionsmätning – smal och muskulös!

Blogginlägg

Hur nöjd blir man inte efter en kroppskompositionsmätning när den visar att min metabola ålder är 30 (15 år yngre än mina årsringar 😉 ) och att den visar att jag är mager och muskulös. Men vad är nu egentligen det här? Kroppskompositionsmätning? Ja, till att börja med så finns det ju väldigt många olika […]

Nyttigt – alltid i min kyl, frys och skafferi!

Nyttigt – alltid i min kyl, frys och skafferi!

kost

Om man ska äta nyttigt så måste nyttigheterna finnas hemma. Och det här ser jag till att ha hemma. Uppdelningen protein/fett/kolhydrater är inte hundraprocentig eftersom många livsmedel innehåller både fett och protein, eller både kolhydrater och protein och så vidare… men ungefär så här tänker jag: Protein Kycklingfiléer – smart att ha i frysen Köttfärs […]

Var är alla? Gymmet står tomt!

Var är alla? Gymmet står tomt!

styrketräning

Fredagsfys Lördag morgon – tre personer på gymmet Visserligen är många ute och joggar nu, men med all säkerhet har en stor del av dem som på nyårsafton lovade att bli vältränade och gå ner i vikt lagt av nu. De sitter i solen och grillar och dricker vin för fulla muggar. På fredagkvällen var vi nog 6-7 tappra […]

Frukost med egen glutenfri granola

Frukost med egen glutenfri granola

Blogginlägg

Jag börjar alltid dagen med kaffe och två ägg vid sjutiden. Sen är jag hungrig igen vid halv tio. Vid den tiden har vi fikarast på jobbet och då tar jag min andra frukost. Imorse var det extra lyxig, för jag hade med mig hemlagad granola. Supergott och väldigt enkelt att göra. Granola 2 dl pumpakärnor […]

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 3)