Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Missa inga nyheter och erbjudanden från Kurera!
Vårt nyhetsbrev kommer två gånger i veckan och är helt gratis.
Anmäl dig genom att fylla i dina uppgifter här:

E-postadressen är nu registrerad, du kommer att få vårt nästa utskick!

Get in shape

Core – för mage, rumpa och lår!

Idag var jag på akupunktur hos en sjukgymnast. Det är faktiskt det enda som har funkat på mina överspända muskler och senor.
En otäckt skön känsla är det. Men man vet att det är skönt efteråt. Lite som med träning. 🙂
Nålarna sattes i höft och lår samt ner på sidan av benet - i ITB-senan. Där gjorde det så överjäkligt ont så hon fick ta ur den och byta till en annan nål. Men riktigt skön effekt blev det ändå trots allt.

Tidig träning
Efter jobbet, vid 16.30 stack jag direkt till gymmet. Hela familjen skulle träna på varsitt håll och jag var den som fick i uppdrag att hämta sonen från sin Flipatrick-gymnastik vid åtta-tiden. Min man och dotter hade fotbollsträning.
Så för att orka (inte svälta ihjäl) träna gjorde jag en före-träning-smoothie innan jag ilade iväg. Bra att redaktionen har en mixer! blåbärssmoothie

Före-träning-blåbärskokossmoothie
1 dl blåbär
1 näve spenat
1 avokado
1 msk havtorn
1/2 dl hallon
1 dl kokosmjölk
en dryg deciliter vatten
1-2 msk proteinpulver vanilj
gojibär som topping

Alltihopa mixades och det blev två stora glas.

träningsrum

Mitt träningsrum som används flitigt. En lyx som jag är riktigt glad över att ha tillgång till. Båda maskinerna är köpta begagnade - ett tips om ni ska köpa!


Core - mage, rumpa, lår

Core-passet jag körde på gymmet var rätt så "lätt" men kändes trots det bra - de flesta övningar var nämligen väldigt lika de övningar jag har fått för min rehabträning. Och rehabövningarna för höften är väldigt bra för snygg rumpa och ridbyxlåren - sidan av rumpa/lår. Bra bonus för att köra rehab 🙂

När jag ändå hade kläderna på
Jag var inte särskilt trött när jag kom hem efter core-passet, jag hade träningskläderna på mig och jag skulle ändå se på Äkta människor på SVTplay (och datorn står i mitt träningsrum) så jag tog en runda på crosstrainern. Man kan nog säga att de 45 minuter jag körde på maskinen var likvärdigt med en lika lång promenad i snömodd. Så det var två ganska lugna pass totalt sett.

Tomatsoppa
Barnen åt ju före träningarna så jag vevade ihop en tomatsoppa. Snabbare soppa kan inte finnas!

Du behöver (bara!):
1 pkt krossade tomater
1 gul lök, gärna en vitlöksklyfta också
Örtkryddor och salt
Vatten eller nån sorts mjölk
Lite fett att fräsa löken i

Hacka lök och värm på svag värme i en kastrull med lite olivolja (som ju egentligen inte ska hettas upp, då blir det transfett av den fina oljan)
Häll i ett paket ekologisk tomatkross.
Släng i så mycket örtkryddor du bara kan hitta. Basilika, oregano, timjan.
Och lite chili förstås. Alltid chili.
Man kan slänga i lite keso, grädde eller nötmjölk - vilket man föredrar - men det fungerar även med bara en skvätt vatten.
Värm den så den precis bara börjar puttra.
Kan med fördel serveras med lite parmesanost ovanpå.

Så snabblagat så jag hann till och med läsa en tidning innan det var dags att hämta sonen på gympan.
Nu sitter jag här, nyduschad och stinker liniment 🙂 Ska titta på sista kvarten av Äkta människor och så stretchar jag väl lite samtidigt. Man får ju passa på!

 

 


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Skriv ut artikel


Test av aktivitetsarmband vivoactive

Blogginlägg

Jag har länge haft en dyr Garmin GPS-klocka. Den har jag haft på armen när jag löptränar. Funkar utmärkt vid löpning. Sen är det inget mer med den. Men i vintras fick jag för mig att jag skulle försöka minska några kilon i kroppsfett, och inte i muskelmassa. Planen att promenera mer, köpa månadskort till kollektivtrafiken – […]

Träna igen efter förkylningen

Blogginlägg

Jag har legat däckad i en förkylning. Det händer verkligen inte ofta men nu jobbar min tonårsdotter på förskola och såklart kommer det hem en hel del virus som inte jag är van vid. NoNo! Att träna med ont i halsen är verkligen inte att rekommendera. Man kan dra ner skiten i lungorna och bli […]

3 hjälpredor för viktnedgång

3 hjälpredor för viktnedgång

Blogginlägg

Som jag skrev i förra inlägget så har träningen blivit ganska mycket sämre under 2015 jämfört med 2014. Jag känner även att jag har lagt på mig några onödiga kilon fett som jag inte riktigt trivs med. Från att ha börjat antyda magrutor så har det gått tillbaka till att det inte syns alls. Alldeles för […]

Fet eller fit? Viktuppgång av styrketräning

Blogginlägg

Gaaaaaahhhh! …eller något liknande, utbrast jag när jag ställde mig på vågen hos hälsoföretaget Concept for Life. TRE kilo upp under sommaren! Jag trodde jag skulle smälla av. Men tagga ner, säger du – alla går väl upp under sommaren. Mindre träning och massa vin och grillat. Men nej. Det kan jag inte skylla på! […]

B3 för muskler, hud och hår!

Blogginlägg

Ibland när jag läser om vitaminer och mineraler så blir jag helt fascinerad av vad de kan göra för vårt välbefinnande. Samt hur illa en brist kan göra oss. Naturlig doping Nyligen läste jag om B3, niacin hos Martina. Hon skriver att B3 är som en naturlig doping. Man får extra utsöndring av tillväxthormon tre-fyra timmar efter intag och […]

Kroppskompositionsmätning – smal och muskulös!

Kroppskompositionsmätning – smal och muskulös!

Blogginlägg

Hur nöjd blir man inte efter en kroppskompositionsmätning när den visar att min metabola ålder är 30 (15 år yngre än mina årsringar 😉 ) och att den visar att jag är mager och muskulös. Men vad är nu egentligen det här? Kroppskompositionsmätning? Ja, till att börja med så finns det ju väldigt många olika […]

Nyttigt – alltid i min kyl, frys och skafferi!

Nyttigt – alltid i min kyl, frys och skafferi!

kost

Om man ska äta nyttigt så måste nyttigheterna finnas hemma. Och det här ser jag till att ha hemma. Uppdelningen protein/fett/kolhydrater är inte hundraprocentig eftersom många livsmedel innehåller både fett och protein, eller både kolhydrater och protein och så vidare… men ungefär så här tänker jag: Protein Kycklingfiléer – smart att ha i frysen Köttfärs […]

Var är alla? Gymmet står tomt!

Var är alla? Gymmet står tomt!

styrketräning

Fredagsfys Lördag morgon – tre personer på gymmet Visserligen är många ute och joggar nu, men med all säkerhet har en stor del av dem som på nyårsafton lovade att bli vältränade och gå ner i vikt lagt av nu. De sitter i solen och grillar och dricker vin för fulla muggar. På fredagkvällen var vi nog 6-7 tappra […]

Frukost med egen glutenfri granola

Frukost med egen glutenfri granola

Blogginlägg

Jag börjar alltid dagen med kaffe och två ägg vid sjutiden. Sen är jag hungrig igen vid halv tio. Vid den tiden har vi fikarast på jobbet och då tar jag min andra frukost. Imorse var det extra lyxig, för jag hade med mig hemlagad granola. Supergott och väldigt enkelt att göra. Granola 2 dl pumpakärnor […]

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 3)