Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Missa inga nyheter och erbjudanden från Kurera!
Vårt nyhetsbrev kommer två gånger i veckan och är helt gratis.
Anmäl dig genom att fylla i dina uppgifter här:

E-postadressen är nu registrerad, du kommer att få vårt nästa utskick!

Get in shape

Laga nyttigt – laga lätt …

.. omelett. Förstås.
Så vansinnigt enkelt att slänga ihop om man har bråttom. Och det brukar jag vanligtvis ha.
Igår tog jag, av lathet mer än brådska, färdiga wokgrönsaker och tomatskivor med massor av timjan på. Svårigheten är att få över den på ett snyggt sätt på tallriken. Detta är innan...

lätt med omelettSpinning med Downton Abbey
Igår körde jag ett eget spinningpass hemma. Fördelen är ju att man kan titta på gamla avsnitt av TV-serier. Jag brukar köpa mig en DVD-box som jag bara har lov att titta på när jag tränar. Då riktigt längtar man till träningen!

Började med 30 minuter med lite olika motstånd. Sen gick jag över till att köra Peak8 - åtta intervaller à 30 sekunder där jag gav allt jag hade, plus 90 sekunder i lugnare tempo. 8 x (30 + 90) alltså. Och sen var det nedvarvning på lätt nivå.

Gym-instruktion
Ikväll har jag varit på gyminstruktion för att få lite bättre hum om hur jag ska lägga upp min träning. Alltid nyttigt att någon tittar på hur man genomför övningarna så man inte gör fel. Att skada mig ännu mer är min skräck!

Chiafröpudding med lingonChiapudding med lingon
Innan jag åkte till gymmet hade jag förberett en chiafröpudding. Denna gång gjorde jag en variant med lingon - för ni har väl läst artikeln på Kurera idag om att lingon är toppen om man inte vill bli överviktig och motverkar både högt kolesterol och högt blodsocker.

Men egentligen var det för att jag verkligen älskar lingon mer än att jag läste om det 🙂

1 dl lingon
1 dl mandelmjölk
4 msk chiafrö
*ev sötning - jag använder helst inte sötning. Jag gillar verkligen de sura lingonen och tycker att mandelmjölken (osötad visserligen) ger sötma nog.

Toppad med lite mandelmjölk eller kokosmjöl samt några tranbär.

Chiafrön
...främjar matsmältningen, ger bra mättnadskänsla, är rikt på kalcium, kalium och omega-3. Det är dessutom en mycket bra källa till både protein och järn, samt innehåller aminosyror som hjälper kroppen bygga muskler.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Skriv ut artikel


Test av aktivitetsarmband vivoactive

Blogginlägg

Jag har länge haft en dyr Garmin GPS-klocka. Den har jag haft på armen när jag löptränar. Funkar utmärkt vid löpning. Sen är det inget mer med den. Men i vintras fick jag för mig att jag skulle försöka minska några kilon i kroppsfett, och inte i muskelmassa. Planen att promenera mer, köpa månadskort till kollektivtrafiken – […]

Träna igen efter förkylningen

Blogginlägg

Jag har legat däckad i en förkylning. Det händer verkligen inte ofta men nu jobbar min tonårsdotter på förskola och såklart kommer det hem en hel del virus som inte jag är van vid. NoNo! Att träna med ont i halsen är verkligen inte att rekommendera. Man kan dra ner skiten i lungorna och bli […]

3 hjälpredor för viktnedgång

3 hjälpredor för viktnedgång

Blogginlägg

Som jag skrev i förra inlägget så har träningen blivit ganska mycket sämre under 2015 jämfört med 2014. Jag känner även att jag har lagt på mig några onödiga kilon fett som jag inte riktigt trivs med. Från att ha börjat antyda magrutor så har det gått tillbaka till att det inte syns alls. Alldeles för […]

Fet eller fit? Viktuppgång av styrketräning

Blogginlägg

Gaaaaaahhhh! …eller något liknande, utbrast jag när jag ställde mig på vågen hos hälsoföretaget Concept for Life. TRE kilo upp under sommaren! Jag trodde jag skulle smälla av. Men tagga ner, säger du – alla går väl upp under sommaren. Mindre träning och massa vin och grillat. Men nej. Det kan jag inte skylla på! […]

B3 för muskler, hud och hår!

Blogginlägg

Ibland när jag läser om vitaminer och mineraler så blir jag helt fascinerad av vad de kan göra för vårt välbefinnande. Samt hur illa en brist kan göra oss. Naturlig doping Nyligen läste jag om B3, niacin hos Martina. Hon skriver att B3 är som en naturlig doping. Man får extra utsöndring av tillväxthormon tre-fyra timmar efter intag och […]

Kroppskompositionsmätning – smal och muskulös!

Kroppskompositionsmätning – smal och muskulös!

Blogginlägg

Hur nöjd blir man inte efter en kroppskompositionsmätning när den visar att min metabola ålder är 30 (15 år yngre än mina årsringar 😉 ) och att den visar att jag är mager och muskulös. Men vad är nu egentligen det här? Kroppskompositionsmätning? Ja, till att börja med så finns det ju väldigt många olika […]

Nyttigt – alltid i min kyl, frys och skafferi!

Nyttigt – alltid i min kyl, frys och skafferi!

kost

Om man ska äta nyttigt så måste nyttigheterna finnas hemma. Och det här ser jag till att ha hemma. Uppdelningen protein/fett/kolhydrater är inte hundraprocentig eftersom många livsmedel innehåller både fett och protein, eller både kolhydrater och protein och så vidare… men ungefär så här tänker jag: Protein Kycklingfiléer – smart att ha i frysen Köttfärs […]

Var är alla? Gymmet står tomt!

Var är alla? Gymmet står tomt!

styrketräning

Fredagsfys Lördag morgon – tre personer på gymmet Visserligen är många ute och joggar nu, men med all säkerhet har en stor del av dem som på nyårsafton lovade att bli vältränade och gå ner i vikt lagt av nu. De sitter i solen och grillar och dricker vin för fulla muggar. På fredagkvällen var vi nog 6-7 tappra […]

Frukost med egen glutenfri granola

Frukost med egen glutenfri granola

Blogginlägg

Jag börjar alltid dagen med kaffe och två ägg vid sjutiden. Sen är jag hungrig igen vid halv tio. Vid den tiden har vi fikarast på jobbet och då tar jag min andra frukost. Imorse var det extra lyxig, för jag hade med mig hemlagad granola. Supergott och väldigt enkelt att göra. Granola 2 dl pumpakärnor […]

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 3)