Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Missa inga nyheter och erbjudanden från Kurera!
Vårt nyhetsbrev kommer två gånger i veckan och är helt gratis.
Anmäl dig genom att fylla i dina uppgifter här:

E-postadressen är nu registrerad, du kommer att få vårt nästa utskick!

Get in shape

Tacos och fredagsgodis

Fredagar är egentligen min träningsfria dag. Men eftersom jag "bara" var på gyminstruktion igår och det blev väldigt lite tränat (vi pratade mest om övningarna), så bestämde jag mig för att köra lite mag-övningar samt mina rehab-övningar för höften. Därefter så slängde vi ihop den traditionella fredagstacosen.
Jag undrar hur många som äter tacos på fredagar?

Min taco-variant
Förutom brödet och chipsen så är ju inte tacos ett så särskilt dåligt alternativ. Min taco-tallrik blir mer som en köttfärssallad. Väldigt god.

TacoEn besvikelse är att barnen fortfarande envisas med att vilja ha den färdiga kryddan på köttfärsen. Guacamolen har jag större frihet att krydda själv eftersom de ändå inte äter särskilt mycket av den. Men vill man undvika de färdiga kryddpåsarna med diverse e-nummer i så kan man krydda på detta sätt:

Tacokrydda till köttfärs
4 msk chilipulver
2 tsk oregano
2 msk spiskummin (mald)
2 msk paprikapulver
1 msk salt
1 tsk svartpeppar
1 vitlöksklyfta
1 tsk cayennepeppar

Guacamolekrydda
- här tar jag bara lite på måfå gällande mängden
salt
paprikapulver
vitlök
spiskummin
chilipeppar
oregano
chilipulver
citron, för att inte avokadon ska bli brun.

Fredagsgodis!
Ja, visst - här hemma käkas det massor av godis. Men jag står inte för särskilt många promille av godisdelen. Smågodis slutade jag med för många år sen. Däremot har jag på senare år "lärt" mig äta riktig mörk fin choklad. Förutom nötter är väl chokladen min svaghet men eftersom den är så mörk, helst uppåt 85 procent, så klarar man sig med väldigt lite. Ett par bitar.
Lovechock choklad

Lovechock
En riktig favorit är Lovechock med rå (raw) choklad. Sötad med torkad kokosblomsnektar.
Inte bara god utan söt också - när man öppnar förpackningen får man ett litet meddelande.
Dagens meddelande löd: I radiate love and compassion to all the people I meet today. 🙂

 

 


2 comments on “Tacos och fredagsgodis

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Skriv ut artikel


Test av aktivitetsarmband vivoactive

Blogginlägg

Jag har länge haft en dyr Garmin GPS-klocka. Den har jag haft på armen när jag löptränar. Funkar utmärkt vid löpning. Sen är det inget mer med den. Men i vintras fick jag för mig att jag skulle försöka minska några kilon i kroppsfett, och inte i muskelmassa. Planen att promenera mer, köpa månadskort till kollektivtrafiken – […]

Träna igen efter förkylningen

Blogginlägg

Jag har legat däckad i en förkylning. Det händer verkligen inte ofta men nu jobbar min tonårsdotter på förskola och såklart kommer det hem en hel del virus som inte jag är van vid. NoNo! Att träna med ont i halsen är verkligen inte att rekommendera. Man kan dra ner skiten i lungorna och bli […]

3 hjälpredor för viktnedgång

3 hjälpredor för viktnedgång

Blogginlägg

Som jag skrev i förra inlägget så har träningen blivit ganska mycket sämre under 2015 jämfört med 2014. Jag känner även att jag har lagt på mig några onödiga kilon fett som jag inte riktigt trivs med. Från att ha börjat antyda magrutor så har det gått tillbaka till att det inte syns alls. Alldeles för […]

Fet eller fit? Viktuppgång av styrketräning

Blogginlägg

Gaaaaaahhhh! …eller något liknande, utbrast jag när jag ställde mig på vågen hos hälsoföretaget Concept for Life. TRE kilo upp under sommaren! Jag trodde jag skulle smälla av. Men tagga ner, säger du – alla går väl upp under sommaren. Mindre träning och massa vin och grillat. Men nej. Det kan jag inte skylla på! […]

B3 för muskler, hud och hår!

Blogginlägg

Ibland när jag läser om vitaminer och mineraler så blir jag helt fascinerad av vad de kan göra för vårt välbefinnande. Samt hur illa en brist kan göra oss. Naturlig doping Nyligen läste jag om B3, niacin hos Martina. Hon skriver att B3 är som en naturlig doping. Man får extra utsöndring av tillväxthormon tre-fyra timmar efter intag och […]

Kroppskompositionsmätning – smal och muskulös!

Kroppskompositionsmätning – smal och muskulös!

Blogginlägg

Hur nöjd blir man inte efter en kroppskompositionsmätning när den visar att min metabola ålder är 30 (15 år yngre än mina årsringar 😉 ) och att den visar att jag är mager och muskulös. Men vad är nu egentligen det här? Kroppskompositionsmätning? Ja, till att börja med så finns det ju väldigt många olika […]

Nyttigt – alltid i min kyl, frys och skafferi!

Nyttigt – alltid i min kyl, frys och skafferi!

kost

Om man ska äta nyttigt så måste nyttigheterna finnas hemma. Och det här ser jag till att ha hemma. Uppdelningen protein/fett/kolhydrater är inte hundraprocentig eftersom många livsmedel innehåller både fett och protein, eller både kolhydrater och protein och så vidare… men ungefär så här tänker jag: Protein Kycklingfiléer – smart att ha i frysen Köttfärs […]

Var är alla? Gymmet står tomt!

Var är alla? Gymmet står tomt!

styrketräning

Fredagsfys Lördag morgon – tre personer på gymmet Visserligen är många ute och joggar nu, men med all säkerhet har en stor del av dem som på nyårsafton lovade att bli vältränade och gå ner i vikt lagt av nu. De sitter i solen och grillar och dricker vin för fulla muggar. På fredagkvällen var vi nog 6-7 tappra […]

Frukost med egen glutenfri granola

Frukost med egen glutenfri granola

Blogginlägg

Jag börjar alltid dagen med kaffe och två ägg vid sjutiden. Sen är jag hungrig igen vid halv tio. Vid den tiden har vi fikarast på jobbet och då tar jag min andra frukost. Imorse var det extra lyxig, för jag hade med mig hemlagad granola. Supergott och väldigt enkelt att göra. Granola 2 dl pumpakärnor […]

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 3)