Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Missa inga nyheter och erbjudanden från Kurera!
Vårt nyhetsbrev kommer två gånger i veckan och är helt gratis.
Anmäl dig genom att fylla i dina uppgifter här:

E-postadressen är nu registrerad, du kommer att få vårt nästa utskick!

Get in shape

Middag – var god dröj!

I vanliga fall väntar man väl på att middagen ska bli klar. I lördags väntade middagen på att familjen skulle bli färdiga. Två fjärdedelar var nämligen på fotbollscup. Och på sådana kan det ju gå lite hursomhelst så man får räkna med att de kommer hem hungriga - lite närsom. Slutspel, kvartsfinal, semi eller final - det kan skilja flera timmar på ankomsten till hemmet. Men lika hungriga är de ändå.

Långkok
Då är det ju bra med en gryta. Den blir inte torr även om den står på spisen läääänge. Och ju längre den står desto godare blir den oftast.
Igår blev det en variant på gulaschsoppa. Även ett utmärkt recept om man vill ha med sig något färdiglagat när man kanske åker till fjällen på sportlov. Lätt att göra hemma och frysa in - perfekt att värma upp i fjällstugan efter en lång dag i backen.

lchf gulaschGulaschsoppa/gulaschgryta på mitt sätt (LCHF)
Cirka 1 kg nötkött skuret i små bitar
smör till grytan
1-2 gula lökar
2-3 vitlöksklyftor
cirka 1 liter vatten
500 gram krossade tomater
1 burk champinjoner
5 morötter
2 paprikor
1-2 dl grädde
salt
gurkmeja
paprika - minst 2 msk
chili
piri piri
malen koriander
ev. timjan

Skär nötköttet i små bitar, stek lätt i smör i en gryta.
Skär lök och pressa vitlök och låt fräsa i grytan med köttet.
Häll på vatten. Skala och tärna morötterna i små bitar, häll i dem och champinjonerna.

Krydda grytan och låt koka ett tag.
Häll på krossade tomater.
Skär paprikan i små bitar. Vänta med att slänga i den tills det bara är omkring en kvart kvar. De blir lätt saggiga annars.
Häll i en skvätt grädde för att runda av smaken om du önskar. Soppan är dock god även utan.

Träning x2 = styrketräning & spinning
Söndagen hade jag inget speciellt i almanackan. Sonen var hos en kompis, min man var på fotbollsträning och min dotter körde egen träning.
Så det passade ju bra att ta ett dubbelpass med både styrka och spinning på gymmet. En timme av vardera.
Spinningen leddes av min granne Anitha och då vågar man ju inte såsa så jag tog i så jag till och med var svettig i ögonen 🙂
Härlig känsla efter!

Nu väntar faktiskt soffan även på mig. Den blir inte nedsutten - i varje fall inte av mig - men ikväll ska jag se film med familjen.
Men jo! Glömde ju... jag sitter ju inte ens i soffan utan att göra två saker samtidigt - jag passar nämligen på att ha Dr.Hauschkas Soothing Mask i ansiktet när jag ändå sitter still för en gångs skull 🙂

ansiktsmask

 


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Skriv ut artikel


Test av aktivitetsarmband vivoactive

Blogginlägg

Jag har länge haft en dyr Garmin GPS-klocka. Den har jag haft på armen när jag löptränar. Funkar utmärkt vid löpning. Sen är det inget mer med den. Men i vintras fick jag för mig att jag skulle försöka minska några kilon i kroppsfett, och inte i muskelmassa. Planen att promenera mer, köpa månadskort till kollektivtrafiken – […]

Träna igen efter förkylningen

Blogginlägg

Jag har legat däckad i en förkylning. Det händer verkligen inte ofta men nu jobbar min tonårsdotter på förskola och såklart kommer det hem en hel del virus som inte jag är van vid. NoNo! Att träna med ont i halsen är verkligen inte att rekommendera. Man kan dra ner skiten i lungorna och bli […]

3 hjälpredor för viktnedgång

3 hjälpredor för viktnedgång

Blogginlägg

Som jag skrev i förra inlägget så har träningen blivit ganska mycket sämre under 2015 jämfört med 2014. Jag känner även att jag har lagt på mig några onödiga kilon fett som jag inte riktigt trivs med. Från att ha börjat antyda magrutor så har det gått tillbaka till att det inte syns alls. Alldeles för […]

Fet eller fit? Viktuppgång av styrketräning

Blogginlägg

Gaaaaaahhhh! …eller något liknande, utbrast jag när jag ställde mig på vågen hos hälsoföretaget Concept for Life. TRE kilo upp under sommaren! Jag trodde jag skulle smälla av. Men tagga ner, säger du – alla går väl upp under sommaren. Mindre träning och massa vin och grillat. Men nej. Det kan jag inte skylla på! […]

B3 för muskler, hud och hår!

Blogginlägg

Ibland när jag läser om vitaminer och mineraler så blir jag helt fascinerad av vad de kan göra för vårt välbefinnande. Samt hur illa en brist kan göra oss. Naturlig doping Nyligen läste jag om B3, niacin hos Martina. Hon skriver att B3 är som en naturlig doping. Man får extra utsöndring av tillväxthormon tre-fyra timmar efter intag och […]

Kroppskompositionsmätning – smal och muskulös!

Kroppskompositionsmätning – smal och muskulös!

Blogginlägg

Hur nöjd blir man inte efter en kroppskompositionsmätning när den visar att min metabola ålder är 30 (15 år yngre än mina årsringar 😉 ) och att den visar att jag är mager och muskulös. Men vad är nu egentligen det här? Kroppskompositionsmätning? Ja, till att börja med så finns det ju väldigt många olika […]

Nyttigt – alltid i min kyl, frys och skafferi!

Nyttigt – alltid i min kyl, frys och skafferi!

kost

Om man ska äta nyttigt så måste nyttigheterna finnas hemma. Och det här ser jag till att ha hemma. Uppdelningen protein/fett/kolhydrater är inte hundraprocentig eftersom många livsmedel innehåller både fett och protein, eller både kolhydrater och protein och så vidare… men ungefär så här tänker jag: Protein Kycklingfiléer – smart att ha i frysen Köttfärs […]

Var är alla? Gymmet står tomt!

Var är alla? Gymmet står tomt!

styrketräning

Fredagsfys Lördag morgon – tre personer på gymmet Visserligen är många ute och joggar nu, men med all säkerhet har en stor del av dem som på nyårsafton lovade att bli vältränade och gå ner i vikt lagt av nu. De sitter i solen och grillar och dricker vin för fulla muggar. På fredagkvällen var vi nog 6-7 tappra […]

Frukost med egen glutenfri granola

Frukost med egen glutenfri granola

Blogginlägg

Jag börjar alltid dagen med kaffe och två ägg vid sjutiden. Sen är jag hungrig igen vid halv tio. Vid den tiden har vi fikarast på jobbet och då tar jag min andra frukost. Imorse var det extra lyxig, för jag hade med mig hemlagad granola. Supergott och väldigt enkelt att göra. Granola 2 dl pumpakärnor […]

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 3)