Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Missa inga nyheter och erbjudanden från Kurera!
Vårt nyhetsbrev kommer två gånger i veckan och är helt gratis.
Anmäl dig genom att fylla i dina uppgifter här:

E-postadressen är nu registrerad, du kommer att få vårt nästa utskick!

Get in shape

Akupunktur och anti-ageingsmoothie

granatäpplesmoothie
Jag blir så vansinnigt hungrig på eftermiddagarna. Och ska man då hem - och handla mat på vägen - ja, då är det lätt att man storknar. Så jag har bestämt mig för att göra en smoothie på eftermiddagarna. Tänkte satsa på gröna smoothies, men idag ropade mina granatäppelkärnor i frysen på mig! Så det blev en rosa.

Granatäppelsmoothie med hallon och kokos
1/2 dl kokosmjölk
1-2 dl vatten
1-2 msk vaniljproteinpulver
1 dl frysta granatäpplekärnor (om man vill kan man boosta smoothien med ett par teskedar osötad granatäpplejuice)
1 dl hallon
1 msk macapulver
1 msk nyponpulver
Toppad med granatäpplekärnor och solroskärnor.

Granatäpple anti-ageing och potenshöjande!
Granatäpple är otroligt rikt på antioxidanter som skyddar huden mot för tidigt åldrande. Koncentrat från granatäpple med höga halter av ellaginsyra ger huden ett UV-skydd inifrån samt förbättrar hudens utseende. Ellaginsyran i granatäpplen stärker skyddet mot fotoåldrandet som står för 70 procent av hudens åldrande.
Effekten av granatäpplejuice är tre gånger starkare än rött vin och grönt te, som annars är kända för sina antioxidanter. Granatäpplet minskar risken för åderförkalkning genom att motverka hopklumpningen av LDL - det onda kolesterolet. Dessutom motverkar den förhöjda blodfetter, förhöjt blodtryck och blodpropp och motverkar impotens hos män. Läs mer i Peter Wilhelmssons näringsguide här på Kurera. http://kurera.se/granatapple/

Sex-drink?
Nu när jag läser på om ingredienserna så inser jag att det är inte en uppiggande smoothie jag har gjort, vilket jag trodde, utan värsta sex-drinken. Ja, för om granatäpplet motverkar impotens så påverkar macaroten sexlusten och fertiliteten positivt. I boken "Supermat - läkande mat från naturens hjärta" skriver John Opsahl om att maca även kan förbättra minne och inlärning och att det finns en studie där män fått maca under fyra månader och det har förbättrat deras spermakvalitet påtagligt.

Vare sig den är uppiggande eller lusthöjande så  var den i alla fall supergod!

Akupunktur på alla spända människor?
Var på den tredje akupunkturbehandlingen idag. Min spända ITB-sena (som orsakar löparknä, fast mitt onda sitter i andra änden, där den fäster i höften) har blivit mycket, mycket mer avslappnad.
Jag frågade sjukgymnasten varför de inte kör akupunktur på alla, alltid, för det gav ju så himla bra effekt. Men hon svarade att det inte har det på alla. Jag får i alla fall god effekt på behandlingen så här långt. Sen återstår att se om höften blir bättre. Men ITB-senan är i alla fall skönt avslappnad.

Makalösa människor...
...de som jobbar med våra skadade kroppar - naprapater, kiropraktorer och sjukgymnaster. Jag frågade om min axel. När jag pekade vart det gjorde ont, axeln och strålar ner i armen (biceps) så tog hon direkt på en punkt högt upp på ryggen  och tryckte till. AHHHOOOWW! Gjorde skitont! En triggerpunkt som hade blivit aktiverad av att jag gjorde plankan och lite andra statiska övningar i fredags. Bara att börja trycka med min Happy Trigger och en piggboll eller liknande. Så ska det lösa sig ganska snart.

Crosstrainer & TV-serie
Kvällens träning blev 1,5 timmar crosstrainer till "Dancing on the edge" - se den på SVTplay, fyra avsnitt. Rekommenderas!


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Skriv ut artikel


Test av aktivitetsarmband vivoactive

Blogginlägg

Jag har länge haft en dyr Garmin GPS-klocka. Den har jag haft på armen när jag löptränar. Funkar utmärkt vid löpning. Sen är det inget mer med den. Men i vintras fick jag för mig att jag skulle försöka minska några kilon i kroppsfett, och inte i muskelmassa. Planen att promenera mer, köpa månadskort till kollektivtrafiken – […]

Träna igen efter förkylningen

Blogginlägg

Jag har legat däckad i en förkylning. Det händer verkligen inte ofta men nu jobbar min tonårsdotter på förskola och såklart kommer det hem en hel del virus som inte jag är van vid. NoNo! Att träna med ont i halsen är verkligen inte att rekommendera. Man kan dra ner skiten i lungorna och bli […]

3 hjälpredor för viktnedgång

3 hjälpredor för viktnedgång

Blogginlägg

Som jag skrev i förra inlägget så har träningen blivit ganska mycket sämre under 2015 jämfört med 2014. Jag känner även att jag har lagt på mig några onödiga kilon fett som jag inte riktigt trivs med. Från att ha börjat antyda magrutor så har det gått tillbaka till att det inte syns alls. Alldeles för […]

Fet eller fit? Viktuppgång av styrketräning

Blogginlägg

Gaaaaaahhhh! …eller något liknande, utbrast jag när jag ställde mig på vågen hos hälsoföretaget Concept for Life. TRE kilo upp under sommaren! Jag trodde jag skulle smälla av. Men tagga ner, säger du – alla går väl upp under sommaren. Mindre träning och massa vin och grillat. Men nej. Det kan jag inte skylla på! […]

B3 för muskler, hud och hår!

Blogginlägg

Ibland när jag läser om vitaminer och mineraler så blir jag helt fascinerad av vad de kan göra för vårt välbefinnande. Samt hur illa en brist kan göra oss. Naturlig doping Nyligen läste jag om B3, niacin hos Martina. Hon skriver att B3 är som en naturlig doping. Man får extra utsöndring av tillväxthormon tre-fyra timmar efter intag och […]

Kroppskompositionsmätning – smal och muskulös!

Kroppskompositionsmätning – smal och muskulös!

Blogginlägg

Hur nöjd blir man inte efter en kroppskompositionsmätning när den visar att min metabola ålder är 30 (15 år yngre än mina årsringar 😉 ) och att den visar att jag är mager och muskulös. Men vad är nu egentligen det här? Kroppskompositionsmätning? Ja, till att börja med så finns det ju väldigt många olika […]

Nyttigt – alltid i min kyl, frys och skafferi!

Nyttigt – alltid i min kyl, frys och skafferi!

kost

Om man ska äta nyttigt så måste nyttigheterna finnas hemma. Och det här ser jag till att ha hemma. Uppdelningen protein/fett/kolhydrater är inte hundraprocentig eftersom många livsmedel innehåller både fett och protein, eller både kolhydrater och protein och så vidare… men ungefär så här tänker jag: Protein Kycklingfiléer – smart att ha i frysen Köttfärs […]

Var är alla? Gymmet står tomt!

Var är alla? Gymmet står tomt!

styrketräning

Fredagsfys Lördag morgon – tre personer på gymmet Visserligen är många ute och joggar nu, men med all säkerhet har en stor del av dem som på nyårsafton lovade att bli vältränade och gå ner i vikt lagt av nu. De sitter i solen och grillar och dricker vin för fulla muggar. På fredagkvällen var vi nog 6-7 tappra […]

Frukost med egen glutenfri granola

Frukost med egen glutenfri granola

Blogginlägg

Jag börjar alltid dagen med kaffe och två ägg vid sjutiden. Sen är jag hungrig igen vid halv tio. Vid den tiden har vi fikarast på jobbet och då tar jag min andra frukost. Imorse var det extra lyxig, för jag hade med mig hemlagad granola. Supergott och väldigt enkelt att göra. Granola 2 dl pumpakärnor […]

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 3)