Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Missa inga nyheter och erbjudanden från Kurera!
Vårt nyhetsbrev kommer två gånger i veckan och är helt gratis.
Anmäl dig genom att fylla i dina uppgifter här:

E-postadressen är nu registrerad, du kommer att få vårt nästa utskick!

Get in shape

Chokladfrossa

På fredagar är det många som vill ha något gott. Många har hållit sig till den nyttiga linjen hela veckan men på fredagar och lördagar vill de "unna sig".
Men jag tycker faktiskt inte att "unna sig" är ett bra begrepp när det gäller kost.
Jag vill äta näringsrikt, nyttigt och gott jämt! Och de här choklad-efterrätterna kan faktiskt hålla de tre premisserna.
Tro det eller ej!

chokladpuddingDenna chokladpudding är den liten! Man behöver inte äta så ruskigt mycket jämt. Tror att det är där det stupar för många. Antingen äter man onyttigt. Eller så går man över till den nyttiga kosten - men tycker att man då kan äta sååå mycket mer. Och det funkar inte så. Att äta med måtta och aldrig bli riktigt proppmätt är nog en bra måttstock.

Sen innehåller denna chokladpudding nyttiga fetter, som gör dig mätt, som avokado och kokosfett.

Chokladpudding
(4 små glas)
1 avokado
2 msk kakao
1 msk sukrin, agavesirap eller lite honung.
1 dl kokosgrädde - det feta i kokosmjölken
Ev. smaksättning - se nedan.

Ställ ett paket krämig kokosmjölk i kylskåpet ett par timmar. Använd den tjocka delen av kokosmjölken (den som är stelnad) och vispa gräddig.
Mosa avokado och blanda ihop med kokosgrädden. Vispa i sötning och kakao samt eventuellt en smaksättning.
Dekorera med riven mörk choklad och hallon

Du kan prova att smaksätta med maca, vaniljpulver, chili, ingefära, kardemumma, apelsin eller pepparmynta.

chokladsmoothieDen här chokladsmoothiesen är mer än nyttig. Jag har blandat babyspenat i den, rätt rejält mycket, ändå märks det inte alls på smaken. Kakaon döljer verkligen spenaten! Dock blir den lite syrlig av granatäpplet.

Chokladsmoothie
(3-4 glas)
1 dl kokosmjölk (krämig)
1 msk gojibär och 1 msk raw cacao nibs som läggs i 1 dl vatten
1 msk vaniljprotein
1-2 msk kakao
2 nävar babyspenat
2-3 msk granatäpplekärnor
1-2 tsk granatäpplejuice (koncentrat utan socker)
Toppad med riven mörk choklad och kokos

Mixa alltihop, gojibären och kakaonibsen mår bra av att ligga i blöt en liten stund. Vattnet använder jag i smoothien för att få den lite drickvänligare.

När det kommer till proteinpulver rekommenderar jag verkligen Holistics rena vaniljpulver. Inga konstiga tillsatser, men tillsatta enzymer som är nyttiga för matsmältningen. Inga sötningsmedel. Det ger lite vaniljsmak till smoohiesen och gör den dessutom lite krämigare. Annars går det att välja att sätta till lite äkta vanilj om man inte vill använda protein.

chiapudding choklad

Ett riktigt nyttigt mellanmål...
...trots att det smakar som en efterrätt - låt dig inte luras av chokladsmaken - är denna chiapudding.
Chiafröna gör att det blir krämigt, lite risifrutti-känsla men de ger ingen smak, så gillar man konsistensen på risifrutti så gillar man chiapudding.

(3-4 små glas)
4 msk chiafrön
1 dl kokosmjölk
1 msk vaniljprotein (kan uteslutas)
1 tsk sukrin eller valfri sötning om man inte tycker att kokosmjölken räcker.

Rör ihop och låt stå i kylskåp i ett par timmar.

exercise is a reward not

 


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Skriv ut artikel


Test av aktivitetsarmband vivoactive

Blogginlägg

Jag har länge haft en dyr Garmin GPS-klocka. Den har jag haft på armen när jag löptränar. Funkar utmärkt vid löpning. Sen är det inget mer med den. Men i vintras fick jag för mig att jag skulle försöka minska några kilon i kroppsfett, och inte i muskelmassa. Planen att promenera mer, köpa månadskort till kollektivtrafiken – […]

Träna igen efter förkylningen

Blogginlägg

Jag har legat däckad i en förkylning. Det händer verkligen inte ofta men nu jobbar min tonårsdotter på förskola och såklart kommer det hem en hel del virus som inte jag är van vid. NoNo! Att träna med ont i halsen är verkligen inte att rekommendera. Man kan dra ner skiten i lungorna och bli […]

3 hjälpredor för viktnedgång

3 hjälpredor för viktnedgång

Blogginlägg

Som jag skrev i förra inlägget så har träningen blivit ganska mycket sämre under 2015 jämfört med 2014. Jag känner även att jag har lagt på mig några onödiga kilon fett som jag inte riktigt trivs med. Från att ha börjat antyda magrutor så har det gått tillbaka till att det inte syns alls. Alldeles för […]

Fet eller fit? Viktuppgång av styrketräning

Blogginlägg

Gaaaaaahhhh! …eller något liknande, utbrast jag när jag ställde mig på vågen hos hälsoföretaget Concept for Life. TRE kilo upp under sommaren! Jag trodde jag skulle smälla av. Men tagga ner, säger du – alla går väl upp under sommaren. Mindre träning och massa vin och grillat. Men nej. Det kan jag inte skylla på! […]

B3 för muskler, hud och hår!

Blogginlägg

Ibland när jag läser om vitaminer och mineraler så blir jag helt fascinerad av vad de kan göra för vårt välbefinnande. Samt hur illa en brist kan göra oss. Naturlig doping Nyligen läste jag om B3, niacin hos Martina. Hon skriver att B3 är som en naturlig doping. Man får extra utsöndring av tillväxthormon tre-fyra timmar efter intag och […]

Kroppskompositionsmätning – smal och muskulös!

Kroppskompositionsmätning – smal och muskulös!

Blogginlägg

Hur nöjd blir man inte efter en kroppskompositionsmätning när den visar att min metabola ålder är 30 (15 år yngre än mina årsringar 😉 ) och att den visar att jag är mager och muskulös. Men vad är nu egentligen det här? Kroppskompositionsmätning? Ja, till att börja med så finns det ju väldigt många olika […]

Nyttigt – alltid i min kyl, frys och skafferi!

Nyttigt – alltid i min kyl, frys och skafferi!

kost

Om man ska äta nyttigt så måste nyttigheterna finnas hemma. Och det här ser jag till att ha hemma. Uppdelningen protein/fett/kolhydrater är inte hundraprocentig eftersom många livsmedel innehåller både fett och protein, eller både kolhydrater och protein och så vidare… men ungefär så här tänker jag: Protein Kycklingfiléer – smart att ha i frysen Köttfärs […]

Var är alla? Gymmet står tomt!

Var är alla? Gymmet står tomt!

styrketräning

Fredagsfys Lördag morgon – tre personer på gymmet Visserligen är många ute och joggar nu, men med all säkerhet har en stor del av dem som på nyårsafton lovade att bli vältränade och gå ner i vikt lagt av nu. De sitter i solen och grillar och dricker vin för fulla muggar. På fredagkvällen var vi nog 6-7 tappra […]

Frukost med egen glutenfri granola

Frukost med egen glutenfri granola

Blogginlägg

Jag börjar alltid dagen med kaffe och två ägg vid sjutiden. Sen är jag hungrig igen vid halv tio. Vid den tiden har vi fikarast på jobbet och då tar jag min andra frukost. Imorse var det extra lyxig, för jag hade med mig hemlagad granola. Supergott och väldigt enkelt att göra. Granola 2 dl pumpakärnor […]

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 3)