Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Missa inga nyheter och erbjudanden från Kurera!
Vårt nyhetsbrev kommer två gånger i veckan och är helt gratis.
Anmäl dig genom att fylla i dina uppgifter här:

E-postadressen är nu registrerad, du kommer att få vårt nästa utskick!

Get in shape

Motivation, mellanmål och mystik

Jag hostar fortfarande skallen i bitar så träningen får vänta till jag mår bättre. 🙁

Motivation
Såg en grej på nätet, nånstans men minns tyvärr inte var. Personen hade gjort två burkar där hon/han flyttade stenar mellan burkarna för varje kilo hon/han gick ner. Tyckte det var en kul idé så jag gjorde en prototyp.

20140202-194744.jpg

Man kan ju välja annat än vikt. Rökfria dagar, träningspass man genomfört, kilo man lyfter i bänkpress, sockerfria dagar, hur många armhävningar man klarar, hur många kilometer man orkar springa...

Mellanmål
Eftersom jag hostar ihjäl mig har jag inte varit särskilt hungrig. Dricker mest bara te. Men som mellanmål mellan de obefintliga 🙂 huvudmålen tog jag lite fröknäcke. Och näst efter ägg och avokado så gillar jag verkligen tomat på mackan! Testa! Jättegott med Trocomare örtsalt.

20140202-195220.jpg

Mystik
Det finns en del saker i egenvårdsbranschen som jag är rätt tveksam till. Jag är inte överdrivet förtjust i "flum" 🙂
Ibland får man pröva olika saker och för tre-fyra år sen fick jag möjlighet att prova zonterapitofflor. Tofflor med hårda piggar som ska stimulera områden i kroppen. Gör det ont på en punkt under foten motsvarar det ett problem i kroppen.
Jag brukar knalla runt i dom som om det var mjuka ulltofflor. Många kollegor säger att tofflorna gör helvetiskt ont. Men inte på mig. Inte ett dugg.
Förrän i fredags. En punk gjorde så ont så jag kunde inte ta ett steg.
Idag gör det så ont så jag kan inte ens gå barfota!

Är ni nyfikna på vad punkten motsvarade?
Det var jag så jag böjde mig å tog upp tofflan (man kan läsa i den vilka zoner det gäller) och naturligtvis - mitt i prick - det var ju lungorna! Mina sönderhostade lungor.
Jag får nog omvärdera zonterapi 🙂

20140202-200252.jpg


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Skriv ut artikel


Test av aktivitetsarmband vivoactive

Blogginlägg

Jag har länge haft en dyr Garmin GPS-klocka. Den har jag haft på armen när jag löptränar. Funkar utmärkt vid löpning. Sen är det inget mer med den. Men i vintras fick jag för mig att jag skulle försöka minska några kilon i kroppsfett, och inte i muskelmassa. Planen att promenera mer, köpa månadskort till kollektivtrafiken – […]

Träna igen efter förkylningen

Blogginlägg

Jag har legat däckad i en förkylning. Det händer verkligen inte ofta men nu jobbar min tonårsdotter på förskola och såklart kommer det hem en hel del virus som inte jag är van vid. NoNo! Att träna med ont i halsen är verkligen inte att rekommendera. Man kan dra ner skiten i lungorna och bli […]

3 hjälpredor för viktnedgång

3 hjälpredor för viktnedgång

Blogginlägg

Som jag skrev i förra inlägget så har träningen blivit ganska mycket sämre under 2015 jämfört med 2014. Jag känner även att jag har lagt på mig några onödiga kilon fett som jag inte riktigt trivs med. Från att ha börjat antyda magrutor så har det gått tillbaka till att det inte syns alls. Alldeles för […]

Fet eller fit? Viktuppgång av styrketräning

Blogginlägg

Gaaaaaahhhh! …eller något liknande, utbrast jag när jag ställde mig på vågen hos hälsoföretaget Concept for Life. TRE kilo upp under sommaren! Jag trodde jag skulle smälla av. Men tagga ner, säger du – alla går väl upp under sommaren. Mindre träning och massa vin och grillat. Men nej. Det kan jag inte skylla på! […]

B3 för muskler, hud och hår!

Blogginlägg

Ibland när jag läser om vitaminer och mineraler så blir jag helt fascinerad av vad de kan göra för vårt välbefinnande. Samt hur illa en brist kan göra oss. Naturlig doping Nyligen läste jag om B3, niacin hos Martina. Hon skriver att B3 är som en naturlig doping. Man får extra utsöndring av tillväxthormon tre-fyra timmar efter intag och […]

Kroppskompositionsmätning – smal och muskulös!

Kroppskompositionsmätning – smal och muskulös!

Blogginlägg

Hur nöjd blir man inte efter en kroppskompositionsmätning när den visar att min metabola ålder är 30 (15 år yngre än mina årsringar 😉 ) och att den visar att jag är mager och muskulös. Men vad är nu egentligen det här? Kroppskompositionsmätning? Ja, till att börja med så finns det ju väldigt många olika […]

Nyttigt – alltid i min kyl, frys och skafferi!

Nyttigt – alltid i min kyl, frys och skafferi!

kost

Om man ska äta nyttigt så måste nyttigheterna finnas hemma. Och det här ser jag till att ha hemma. Uppdelningen protein/fett/kolhydrater är inte hundraprocentig eftersom många livsmedel innehåller både fett och protein, eller både kolhydrater och protein och så vidare… men ungefär så här tänker jag: Protein Kycklingfiléer – smart att ha i frysen Köttfärs […]

Var är alla? Gymmet står tomt!

Var är alla? Gymmet står tomt!

styrketräning

Fredagsfys Lördag morgon – tre personer på gymmet Visserligen är många ute och joggar nu, men med all säkerhet har en stor del av dem som på nyårsafton lovade att bli vältränade och gå ner i vikt lagt av nu. De sitter i solen och grillar och dricker vin för fulla muggar. På fredagkvällen var vi nog 6-7 tappra […]

Frukost med egen glutenfri granola

Frukost med egen glutenfri granola

Blogginlägg

Jag börjar alltid dagen med kaffe och två ägg vid sjutiden. Sen är jag hungrig igen vid halv tio. Vid den tiden har vi fikarast på jobbet och då tar jag min andra frukost. Imorse var det extra lyxig, för jag hade med mig hemlagad granola. Supergott och väldigt enkelt att göra. Granola 2 dl pumpakärnor […]

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 3)