Raw food är mat som inte hettats upp mer än 42 grader - man vill behålla alla enzymer och alla näringsämnen. Enzymer hjälper kroppen med nedbrytning av mat och med ämnesomsättningen. Bra att ha alltså! 🙂
Rawfoodsoppa
1 näve färsk broccoli
1 näve färsk spenat
1 tsk vetegräs
timjan
trocomare örtsalt
chili
Ljummet vatten
Kör alla ingredienser i mixern, se till att vattnet är fingervarmt, dvs inte över 42 grader.
* Vetegräs är fullt med näring och klorofyll. Det är bra för immunförsvaret och enzymproduktionen och ger energi. Det innehåller inte gluten.
* Timjan är inte bara god utan bakteriehämmande samt motverkar hosta och är slemlösande.
Proteinrika kesoplättar
Detta är ett recept som cirkulerar runt i LCHF-bloggar framförallt. Jag har hittat mitt hos fantastiskt duktiga Åse i bloggen 56 kilo
Eftersom plättarna är väldigt proteinrika så är de perfekta för de som tränar.
125 gram keso
1 ägg
3/4 msk fiberhusk
Blanda alla ingredienser med en mixerstav. Grädda på medelvärme (svagare värme än du steker vanliga pannkakor).
Bär- och kokosgrädde
4 msk Krämig kokosmjölk
1 msk hallon
1 msk blåbär
Vispa/mixa ihop ingredienserna.