Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Missa inga nyheter och erbjudanden från Kurera!
Vårt nyhetsbrev kommer två gånger i veckan och är helt gratis.
Anmäl dig genom att fylla i dina uppgifter här:

E-postadressen är nu registrerad, du kommer att få vårt nästa utskick!

Get in shape

Matsäck, fröbröd & längdåkning

I helgen åkte vi - familjen - tillsammans med ett gäng grannar upp till Romme/Borlänge. Alla utom jag ägnade sig åt åkning vertikalt i Romme, men jag tog mina längdskidor och gav mig av i jakten på ett längdspår som funkade. Det hade regnat hela fredagen men på lördag morgon blev det uppehåll och jag hittade både skidspår i Mellsta och Bergebo som fungerade riktigt bra.

Långt med långsamt
Drygt 2 mil på lördagen och (med galet mycket träningsvärk i ljumskar/lår) 1,5 mil på söndagen. Tyvärr inte i den farten jag önskade. Jag inledde med en hel del teknikövningar som att åka utan stavar, samt att åka och balansera så mycket som möjligt på ena skidan. Men jag får inte riktigt till farten jag önskar. Det är helt klart min teknik som är för dålig.

LCHF/Paleo/nyttig matsäck
Jag visste inte om det skulle finnas några matställen i närheten av längdspåren, så jag plockade ihop en matsäck på morgonen innan vi stack. Jag har vansinnigt dålig fantasi när det gäller matsäckar och det är ännu svårare när man försöker äta LCHF/Paleo. Med tanke på att längdåkningen kräver så mycket energi så är detta inte en strikt LCHF-matsäck, utan en matsäck för träning.
inför skidåkningen
Jag tog med mig:
* En smartshake (shaker med fack undertill för pulver) med vatten och en blandning av proteinpulver, nyponpulver och Mighty sport sportdryck i pulverformat (det går utmärkt att blanda dessa pulver).
* En chiapudding med kokosmjölk och blåbär.
* Superfruits superfood-barer. Min favorit är "baobab, goji och camu camu". Den andra, också god, är "vetegräs, spirulina och grönt te".
* Kokta ägg
* Paleo-bröd med frön, se recept nedan.
* En blandning med cashewnötter och aprikoser.
* Och såklart en termos med kaffe.

Min fantasi gällande matsäck är som sagt usel, på sommaren är det ju gott med sallad men på vintern behöver jag tänka till.
Det jag hade kunnat haft med mig ytterligare är:
* Kesoplättar
* Varm soppa i termos

fröbrödPaleo - fröbröd
Detta bröd är inspirerat av Kureras nya gravidbloggare Mia. Hon hade bakat ett idiotsäkert bröd förra veckan - och vem vill inte baka ett sådant?
Här är Mias inlägg om brödet: http://kurera.se/mia-tjarnlund/2014/02/03/magiskt-gott-frobrod/

Nu är det ju så att jag aldrig lyckas hålla mig till ett recept till punkt och pricka. Jag gör alltid på mitt sätt, men det blev supergott. Här är min variant av brödet.

6 dl kokande vatten vatten
2 dl pumpafrö mixat till mjöl
2 dl pumpafrö (hela)
1.5 dl sesamfrö-mjöl
0,5 dl sesamfrön (hela)
2.5 dl mandelmjöl
1 dl solrosfrö (hela)
1 dl solrosfrö mixat till mjöl
1 dl linfrö
3 msk fiberhusk
3 msk psylliumfrön
1 dl pofiber
2 msk chia frö
0,5 dl hampafrön
2 tsk salt
2 tsk bakpulver

Blanda alla torra ingredienser. Häll i vattnet. Blanda allt och häll i en brödform.
Grädda i ca 200 grader i cirka 40 minuter.

 

 

 

 


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Skriv ut artikel


Test av aktivitetsarmband vivoactive

Blogginlägg

Jag har länge haft en dyr Garmin GPS-klocka. Den har jag haft på armen när jag löptränar. Funkar utmärkt vid löpning. Sen är det inget mer med den. Men i vintras fick jag för mig att jag skulle försöka minska några kilon i kroppsfett, och inte i muskelmassa. Planen att promenera mer, köpa månadskort till kollektivtrafiken – […]

Träna igen efter förkylningen

Blogginlägg

Jag har legat däckad i en förkylning. Det händer verkligen inte ofta men nu jobbar min tonårsdotter på förskola och såklart kommer det hem en hel del virus som inte jag är van vid. NoNo! Att träna med ont i halsen är verkligen inte att rekommendera. Man kan dra ner skiten i lungorna och bli […]

3 hjälpredor för viktnedgång

3 hjälpredor för viktnedgång

Blogginlägg

Som jag skrev i förra inlägget så har träningen blivit ganska mycket sämre under 2015 jämfört med 2014. Jag känner även att jag har lagt på mig några onödiga kilon fett som jag inte riktigt trivs med. Från att ha börjat antyda magrutor så har det gått tillbaka till att det inte syns alls. Alldeles för […]

Fet eller fit? Viktuppgång av styrketräning

Blogginlägg

Gaaaaaahhhh! …eller något liknande, utbrast jag när jag ställde mig på vågen hos hälsoföretaget Concept for Life. TRE kilo upp under sommaren! Jag trodde jag skulle smälla av. Men tagga ner, säger du – alla går väl upp under sommaren. Mindre träning och massa vin och grillat. Men nej. Det kan jag inte skylla på! […]

B3 för muskler, hud och hår!

Blogginlägg

Ibland när jag läser om vitaminer och mineraler så blir jag helt fascinerad av vad de kan göra för vårt välbefinnande. Samt hur illa en brist kan göra oss. Naturlig doping Nyligen läste jag om B3, niacin hos Martina. Hon skriver att B3 är som en naturlig doping. Man får extra utsöndring av tillväxthormon tre-fyra timmar efter intag och […]

Kroppskompositionsmätning – smal och muskulös!

Kroppskompositionsmätning – smal och muskulös!

Blogginlägg

Hur nöjd blir man inte efter en kroppskompositionsmätning när den visar att min metabola ålder är 30 (15 år yngre än mina årsringar 😉 ) och att den visar att jag är mager och muskulös. Men vad är nu egentligen det här? Kroppskompositionsmätning? Ja, till att börja med så finns det ju väldigt många olika […]

Nyttigt – alltid i min kyl, frys och skafferi!

Nyttigt – alltid i min kyl, frys och skafferi!

kost

Om man ska äta nyttigt så måste nyttigheterna finnas hemma. Och det här ser jag till att ha hemma. Uppdelningen protein/fett/kolhydrater är inte hundraprocentig eftersom många livsmedel innehåller både fett och protein, eller både kolhydrater och protein och så vidare… men ungefär så här tänker jag: Protein Kycklingfiléer – smart att ha i frysen Köttfärs […]

Var är alla? Gymmet står tomt!

Var är alla? Gymmet står tomt!

styrketräning

Fredagsfys Lördag morgon – tre personer på gymmet Visserligen är många ute och joggar nu, men med all säkerhet har en stor del av dem som på nyårsafton lovade att bli vältränade och gå ner i vikt lagt av nu. De sitter i solen och grillar och dricker vin för fulla muggar. På fredagkvällen var vi nog 6-7 tappra […]

Frukost med egen glutenfri granola

Frukost med egen glutenfri granola

Blogginlägg

Jag börjar alltid dagen med kaffe och två ägg vid sjutiden. Sen är jag hungrig igen vid halv tio. Vid den tiden har vi fikarast på jobbet och då tar jag min andra frukost. Imorse var det extra lyxig, för jag hade med mig hemlagad granola. Supergott och väldigt enkelt att göra. Granola 2 dl pumpakärnor […]

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 3)