Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Missa inga nyheter och erbjudanden från Kurera!
Vårt nyhetsbrev kommer två gånger i veckan och är helt gratis.
Anmäl dig genom att fylla i dina uppgifter här:

E-postadressen är nu registrerad, du kommer att få vårt nästa utskick!

Get in shape

Kvällsläsning och chiapudding

Jag har verkligen snöat in (ja, förutom mitt insnöande så är det rätt grönt här i Stockholm) på chiapudding. Så himla gott och bra att äta efter träning.
chiapudding blåbärBlåbärschiapudding
Cirka 1 dl kokosmjölk
4 msk chiafrön
valfri mängd blåbär
kokosflingor

Blanda allt och låt stå i ett par timmar i kylskåpet.

Superboosta din chiapudding
Ett tips är att även blanda ner lite nyttiga kryddor eller superpulver, du kan välja någon av dessa:
1 tsk macapulver
2-3 tsk nyponpulver
kardemumma
kanel
gurkmeja
ingefära

kyckling med fetaost och basilikaSnabb och enkel kyckling med fetaost och basilika
Igår var jag dödstrött. 3,7 mils längdåkning i helgen tog ut sin rätt och träningsvärken i benen gjorde att jag fick lyfta benet med handen när jag skulle växla/koppla ur när jag körde bil! Hmmm... trafikfara - nä då! Inte jag inte... Tur att jag bara har 7 km 30-40 km/h-sträcka hem.

Men ner till gymmet skulle jag. Det hade jag ju bestämt.
Hittade färsk kyckling till rimligt pris på affärn.
Skar ett snitt mitt i kycklingen och fyllde den med fetaost, pressad vitlök (en vitlöksklyfta till fyra filéer) och basilikakrydda (fryst, den är praktisk och god att ha hemma)
Kryddade med chili och salt och så skjuts in i ugnen på 30 minuter.
En sallad till det samt lite surkål (ja, jag gillar det) och så tzatsiki för det vill familjen ha till ("inte gott utan sås", gastar de i kör annars 🙂 )

Träning
En timme styrka på gymmet. Inte så mycket benstyrka av förklarliga skäl!

Läsningen då?
Jo, jag bläddrar i lite kokböcker. Recensioner kommer men
* Sanna Ehdins matbok, med antiinflammatorisk mat, verkar riktigt bra
* Veggivore har jag börjat bläddra i bara
* Paleokokbok - här borde jag kunna hitta lite inspiration eftersom det är lite knepigt att laga mat utan både mjölk och mjöl, särskilt i "familjen Såskopp" som min familj kallas, och det är inte för att vi är lata...


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Skriv ut artikel


Test av aktivitetsarmband vivoactive

Blogginlägg

Jag har länge haft en dyr Garmin GPS-klocka. Den har jag haft på armen när jag löptränar. Funkar utmärkt vid löpning. Sen är det inget mer med den. Men i vintras fick jag för mig att jag skulle försöka minska några kilon i kroppsfett, och inte i muskelmassa. Planen att promenera mer, köpa månadskort till kollektivtrafiken – […]

Träna igen efter förkylningen

Blogginlägg

Jag har legat däckad i en förkylning. Det händer verkligen inte ofta men nu jobbar min tonårsdotter på förskola och såklart kommer det hem en hel del virus som inte jag är van vid. NoNo! Att träna med ont i halsen är verkligen inte att rekommendera. Man kan dra ner skiten i lungorna och bli […]

3 hjälpredor för viktnedgång

3 hjälpredor för viktnedgång

Blogginlägg

Som jag skrev i förra inlägget så har träningen blivit ganska mycket sämre under 2015 jämfört med 2014. Jag känner även att jag har lagt på mig några onödiga kilon fett som jag inte riktigt trivs med. Från att ha börjat antyda magrutor så har det gått tillbaka till att det inte syns alls. Alldeles för […]

Fet eller fit? Viktuppgång av styrketräning

Blogginlägg

Gaaaaaahhhh! …eller något liknande, utbrast jag när jag ställde mig på vågen hos hälsoföretaget Concept for Life. TRE kilo upp under sommaren! Jag trodde jag skulle smälla av. Men tagga ner, säger du – alla går väl upp under sommaren. Mindre träning och massa vin och grillat. Men nej. Det kan jag inte skylla på! […]

B3 för muskler, hud och hår!

Blogginlägg

Ibland när jag läser om vitaminer och mineraler så blir jag helt fascinerad av vad de kan göra för vårt välbefinnande. Samt hur illa en brist kan göra oss. Naturlig doping Nyligen läste jag om B3, niacin hos Martina. Hon skriver att B3 är som en naturlig doping. Man får extra utsöndring av tillväxthormon tre-fyra timmar efter intag och […]

Kroppskompositionsmätning – smal och muskulös!

Kroppskompositionsmätning – smal och muskulös!

Blogginlägg

Hur nöjd blir man inte efter en kroppskompositionsmätning när den visar att min metabola ålder är 30 (15 år yngre än mina årsringar 😉 ) och att den visar att jag är mager och muskulös. Men vad är nu egentligen det här? Kroppskompositionsmätning? Ja, till att börja med så finns det ju väldigt många olika […]

Nyttigt – alltid i min kyl, frys och skafferi!

Nyttigt – alltid i min kyl, frys och skafferi!

kost

Om man ska äta nyttigt så måste nyttigheterna finnas hemma. Och det här ser jag till att ha hemma. Uppdelningen protein/fett/kolhydrater är inte hundraprocentig eftersom många livsmedel innehåller både fett och protein, eller både kolhydrater och protein och så vidare… men ungefär så här tänker jag: Protein Kycklingfiléer – smart att ha i frysen Köttfärs […]

Var är alla? Gymmet står tomt!

Var är alla? Gymmet står tomt!

styrketräning

Fredagsfys Lördag morgon – tre personer på gymmet Visserligen är många ute och joggar nu, men med all säkerhet har en stor del av dem som på nyårsafton lovade att bli vältränade och gå ner i vikt lagt av nu. De sitter i solen och grillar och dricker vin för fulla muggar. På fredagkvällen var vi nog 6-7 tappra […]

Frukost med egen glutenfri granola

Frukost med egen glutenfri granola

Blogginlägg

Jag börjar alltid dagen med kaffe och två ägg vid sjutiden. Sen är jag hungrig igen vid halv tio. Vid den tiden har vi fikarast på jobbet och då tar jag min andra frukost. Imorse var det extra lyxig, för jag hade med mig hemlagad granola. Supergott och väldigt enkelt att göra. Granola 2 dl pumpakärnor […]

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 3)