Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Missa inga nyheter och erbjudanden från Kurera!
Vårt nyhetsbrev kommer två gånger i veckan och är helt gratis.
Anmäl dig genom att fylla i dina uppgifter här:

E-postadressen är nu registrerad, du kommer att få vårt nästa utskick!

Get in shape

Detox-utmaning

Under vecka 11 planerar jag att köra en detox – och utmanar er att hänga med på en detoxutmaning på facebook.

Detox-utmaningen med recept
Tanken är att vi kör tre dagar med lättsmält kost (smoothies och soppor) samt tre dagar med hälsosam, antiinflammatorisk och paleoinspirerad mat. Jag kommer göra förslag på rätter, med recept, som ni kan äta under dessa dagar.

Till det väljer ni en valfri detox-produkt, så att det blir en superboost! 🙂 Jag har själv varit nyfiken på Holistics detox så jag kommer förmodligen köra det. Om er detox-kur är längre än en vecka så kör ni på själva resten av tiden.

rodbetssmoothie

Detox-smoothie på förhand!
Rödbeta är renande så det passar bra under en detox. Jag testade – för att förbereda mig och test-dricka/äta alla recepten inför detoxveckan – denna smoothie.

Jag har varit tveksam till rödbeta i smoothies, men jag måste säga att jag är positivt överraskad. Rödbetan tog inte överhanden utan smoothiesen smakade mest äpple och citron.

1 stor rödbeta, skalad och skuren i mindre bitar
1 msk rödbetsjuice (frivilligt, men som en extra boost)
1 stor morot
1/2 citron
1 litet äpple
1/2 näve spenat
ingefära
vatten till lagom konsistens, eventuellt ett par isbitar för att få den kall.

springa
Träningen då?
Jo, det går sådär. Har (som jag skrev för några dagar sedan) varit lite skrovlig i halsen och lite, liiiite täppt i näsan samt haft mycket ont i huvudet sen i lördags.

Jag är ju inte frisk – och inte sjuk!
Jag körde styrketräning i söndags, vilade i måndags, testade att köra en halvtimme lugnt på cykel i tisdags men det kändes inte okej för halsen.
Igår körde jag en dryg timme styrketräning på gymmet. Kändes bra! Fick mig definitivt att piggna till.

Innan jag kom iväg till gymmet höll jag på att dö av trötthet. Men ger man sig bara iväg, om man bara reser sig och sticker – ja då lättar alltid trötthetsdimman och man piggnar till!

Så res er från soffan! Det går.


2 comments on “Detox-utmaning

 1. helenknutte on

  Hej Malin!! Hur tänker du om upplägget inför din detox vecka. Hade varit bra för min del om recepten finns tillgängliga lite innan detox veckan börjar, för då hinner jag med att förbereda mig.

  Svara
  • Webbredaktör on

   Hej Helen!
   Kul att du vill vara med! Jag tänkte lägga upp recepten i nästa vecka så du har de innan utmaningen startar. Men första tre dagarna blir det soppor och smoothies. Mycket broccoli, grönkål och rödbeta. Rätterna kommer variera mellan lite vegetariskt samt lax och kyckling. Ska se till att det finns fler recept så man har lite valfrihet. Ingen komjölk eller vetemjöl dock. Och inget rött kött.
   /Malin

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Skriv ut artikel


Test av aktivitetsarmband vivoactive

Blogginlägg

Jag har länge haft en dyr Garmin GPS-klocka. Den har jag haft på armen när jag löptränar. Funkar utmärkt vid löpning. Sen är det inget mer med den. Men i vintras fick jag för mig att jag skulle försöka minska några kilon i kroppsfett, och inte i muskelmassa. Planen att promenera mer, köpa månadskort till kollektivtrafiken – […]

Träna igen efter förkylningen

Blogginlägg

Jag har legat däckad i en förkylning. Det händer verkligen inte ofta men nu jobbar min tonårsdotter på förskola och såklart kommer det hem en hel del virus som inte jag är van vid. NoNo! Att träna med ont i halsen är verkligen inte att rekommendera. Man kan dra ner skiten i lungorna och bli […]

3 hjälpredor för viktnedgång

3 hjälpredor för viktnedgång

Blogginlägg

Som jag skrev i förra inlägget så har träningen blivit ganska mycket sämre under 2015 jämfört med 2014. Jag känner även att jag har lagt på mig några onödiga kilon fett som jag inte riktigt trivs med. Från att ha börjat antyda magrutor så har det gått tillbaka till att det inte syns alls. Alldeles för […]

Fet eller fit? Viktuppgång av styrketräning

Blogginlägg

Gaaaaaahhhh! …eller något liknande, utbrast jag när jag ställde mig på vågen hos hälsoföretaget Concept for Life. TRE kilo upp under sommaren! Jag trodde jag skulle smälla av. Men tagga ner, säger du – alla går väl upp under sommaren. Mindre träning och massa vin och grillat. Men nej. Det kan jag inte skylla på! […]

B3 för muskler, hud och hår!

Blogginlägg

Ibland när jag läser om vitaminer och mineraler så blir jag helt fascinerad av vad de kan göra för vårt välbefinnande. Samt hur illa en brist kan göra oss. Naturlig doping Nyligen läste jag om B3, niacin hos Martina. Hon skriver att B3 är som en naturlig doping. Man får extra utsöndring av tillväxthormon tre-fyra timmar efter intag och […]

Kroppskompositionsmätning – smal och muskulös!

Kroppskompositionsmätning – smal och muskulös!

Blogginlägg

Hur nöjd blir man inte efter en kroppskompositionsmätning när den visar att min metabola ålder är 30 (15 år yngre än mina årsringar 😉 ) och att den visar att jag är mager och muskulös. Men vad är nu egentligen det här? Kroppskompositionsmätning? Ja, till att börja med så finns det ju väldigt många olika […]

Nyttigt – alltid i min kyl, frys och skafferi!

Nyttigt – alltid i min kyl, frys och skafferi!

kost

Om man ska äta nyttigt så måste nyttigheterna finnas hemma. Och det här ser jag till att ha hemma. Uppdelningen protein/fett/kolhydrater är inte hundraprocentig eftersom många livsmedel innehåller både fett och protein, eller både kolhydrater och protein och så vidare… men ungefär så här tänker jag: Protein Kycklingfiléer – smart att ha i frysen Köttfärs […]

Var är alla? Gymmet står tomt!

Var är alla? Gymmet står tomt!

styrketräning

Fredagsfys Lördag morgon – tre personer på gymmet Visserligen är många ute och joggar nu, men med all säkerhet har en stor del av dem som på nyårsafton lovade att bli vältränade och gå ner i vikt lagt av nu. De sitter i solen och grillar och dricker vin för fulla muggar. På fredagkvällen var vi nog 6-7 tappra […]

Frukost med egen glutenfri granola

Frukost med egen glutenfri granola

Blogginlägg

Jag börjar alltid dagen med kaffe och två ägg vid sjutiden. Sen är jag hungrig igen vid halv tio. Vid den tiden har vi fikarast på jobbet och då tar jag min andra frukost. Imorse var det extra lyxig, för jag hade med mig hemlagad granola. Supergott och väldigt enkelt att göra. Granola 2 dl pumpakärnor […]

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 3)