Meatfree monday och samtidigt LCHF?
Många gånger tycker jag att vegetariska kokböcker har så fasligt mycket kolhydrater i sina recept, i form av pasta och vete. Jag vill fortsätta köra LCHF (kolhydratssnålt) och antiinflammatoriskt (IFD) trots att jag har vegetariska dagar (fler än en i veckan).
Varför inte testa supergoda broccolibiffar?
1 kvist broccoli
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 dl parmesanost (riven)
2 ägg
1 msk fiberhusk
kryddor som salt, peppar, chili.
Hacka och fräs löken, pressa i en vitlöksklyfta.
Koka en kvist broccoli lätt. Häll bort vattnet och blanda i löken samt parmesan, ägg och nån matsked fiberhusk. Krydda.
Mixa allt till en smet och stek lätt i en stekpanna alternativt plättlagg.
Till detta serverade jag en zucchinisallad
1 zucchini
1 purjolök
1 dl gräddfil
2 msk majonäs
1 msk dijonsenap
salt, peppar
Skala (valfritt, jag gjorde inte det) och tärna zucchini och skölj samt finhacka purjolöken.
Fräs detta i en stekpanna och låt sen svalna. Släng i lite krydda. Blanda gräddfil, majonäs och senapen.
Blanda ihop allt i en skål. Krydda.