Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Missa inga nyheter och erbjudanden från Kurera!
Vårt nyhetsbrev kommer två gånger i veckan och är helt gratis.
Anmäl dig genom att fylla i dina uppgifter här:

E-postadressen är nu registrerad, du kommer att få vårt nästa utskick!

Get in shape

Så här ska du äta

Titta på det här intressanta klippet om mat och hur man äter rätt - själv fortsätter jag mumsa spenat, broccoli och nyponpulver precis som jag gjorde förut 😉

http://www.tv4.se/efter-tio/klipp/så-äter-du-rätt-2558781

Sex timmars "fasta"

Men så säger forskaren Charlotte att vi ska ha sex timmars paus mellan varje mål. Inga mellanmål utan frukost, lunch och middag. Detta var lite svårsmält för mig. Det blir som mikro-fasta. Kroppen ska visst må bra av det.

Inte rött kött. Inte ens rosa

Ska man äta kött så ska det vara långkok! Även det påståendet gillar jag! Alltid skönt när nån bekräftar det man själv tror.


2 comments on “Så här ska du äta

 1. Anna L on

  Intressant och det kommer olika ”såhärskaduäta-”informationer varje vecka. Jag skulle inte heller tycka det kändes bra utan mellanmålen.
  För mig är det konstigt och märkligt att forskare och experter som går ut och säger saker ofta med tydliga budskap SÅHÄRFUNKAR DET, – visst det kanske fungerar för dem, men inte för mig. Alla är olika och alla är expert på sin egen kropp. Jag skulle bli arg och besviken om en expert kom och sade vad som är bäst för mig. ( om jag inte bett om det!) Man måste våga lita på sig själv och sin kunskap, sin intuition.

  Svara
 2. Malin on

  Håller med dig Anna. Man måste göra sina egna val. Nu var det ju så himla bra att forskaren rekommenderade mina favoriter; spenat, broccoli och nyponpulver som jag gärna äter varje dag.
  Men alla dessa “kostråd”. Man suckar ju bara. Två bekanta som är bland de hälsosammaste jag vet har fått cancer. Hur sjutton ska man äta när även de hälsosamma blir sjuka vid 45? Jag äter det jag njuter av och tränar för att det är roligt. Men jag vet inte om det hjälper mot cancer.

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Skriv ut artikel


Test av aktivitetsarmband vivoactive

Blogginlägg

Jag har länge haft en dyr Garmin GPS-klocka. Den har jag haft på armen när jag löptränar. Funkar utmärkt vid löpning. Sen är det inget mer med den. Men i vintras fick jag för mig att jag skulle försöka minska några kilon i kroppsfett, och inte i muskelmassa. Planen att promenera mer, köpa månadskort till kollektivtrafiken – […]

Träna igen efter förkylningen

Blogginlägg

Jag har legat däckad i en förkylning. Det händer verkligen inte ofta men nu jobbar min tonårsdotter på förskola och såklart kommer det hem en hel del virus som inte jag är van vid. NoNo! Att träna med ont i halsen är verkligen inte att rekommendera. Man kan dra ner skiten i lungorna och bli […]

3 hjälpredor för viktnedgång

3 hjälpredor för viktnedgång

Blogginlägg

Som jag skrev i förra inlägget så har träningen blivit ganska mycket sämre under 2015 jämfört med 2014. Jag känner även att jag har lagt på mig några onödiga kilon fett som jag inte riktigt trivs med. Från att ha börjat antyda magrutor så har det gått tillbaka till att det inte syns alls. Alldeles för […]

Fet eller fit? Viktuppgång av styrketräning

Blogginlägg

Gaaaaaahhhh! …eller något liknande, utbrast jag när jag ställde mig på vågen hos hälsoföretaget Concept for Life. TRE kilo upp under sommaren! Jag trodde jag skulle smälla av. Men tagga ner, säger du – alla går väl upp under sommaren. Mindre träning och massa vin och grillat. Men nej. Det kan jag inte skylla på! […]

B3 för muskler, hud och hår!

Blogginlägg

Ibland när jag läser om vitaminer och mineraler så blir jag helt fascinerad av vad de kan göra för vårt välbefinnande. Samt hur illa en brist kan göra oss. Naturlig doping Nyligen läste jag om B3, niacin hos Martina. Hon skriver att B3 är som en naturlig doping. Man får extra utsöndring av tillväxthormon tre-fyra timmar efter intag och […]

Kroppskompositionsmätning – smal och muskulös!

Kroppskompositionsmätning – smal och muskulös!

Blogginlägg

Hur nöjd blir man inte efter en kroppskompositionsmätning när den visar att min metabola ålder är 30 (15 år yngre än mina årsringar 😉 ) och att den visar att jag är mager och muskulös. Men vad är nu egentligen det här? Kroppskompositionsmätning? Ja, till att börja med så finns det ju väldigt många olika […]

Nyttigt – alltid i min kyl, frys och skafferi!

Nyttigt – alltid i min kyl, frys och skafferi!

kost

Om man ska äta nyttigt så måste nyttigheterna finnas hemma. Och det här ser jag till att ha hemma. Uppdelningen protein/fett/kolhydrater är inte hundraprocentig eftersom många livsmedel innehåller både fett och protein, eller både kolhydrater och protein och så vidare… men ungefär så här tänker jag: Protein Kycklingfiléer – smart att ha i frysen Köttfärs […]

Var är alla? Gymmet står tomt!

Var är alla? Gymmet står tomt!

styrketräning

Fredagsfys Lördag morgon – tre personer på gymmet Visserligen är många ute och joggar nu, men med all säkerhet har en stor del av dem som på nyårsafton lovade att bli vältränade och gå ner i vikt lagt av nu. De sitter i solen och grillar och dricker vin för fulla muggar. På fredagkvällen var vi nog 6-7 tappra […]

Frukost med egen glutenfri granola

Frukost med egen glutenfri granola

Blogginlägg

Jag börjar alltid dagen med kaffe och två ägg vid sjutiden. Sen är jag hungrig igen vid halv tio. Vid den tiden har vi fikarast på jobbet och då tar jag min andra frukost. Imorse var det extra lyxig, för jag hade med mig hemlagad granola. Supergott och väldigt enkelt att göra. Granola 2 dl pumpakärnor […]

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 3)