Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Missa inga nyheter och erbjudanden från Kurera!
Vårt nyhetsbrev kommer två gånger i veckan och är helt gratis.
Anmäl dig genom att fylla i dina uppgifter här:

E-postadressen är nu registrerad, du kommer att få vårt nästa utskick!

Get in shape

Detox: Förberedelser

Denna vecka kommer jag ha fokus på förberedelserna inför detox-utmaningen vecka 11.

detoxsmoothies3 dagar smoothies och soppa
Måndag kommer bli en uppladdningsdag (eller låt oss kalla det nedtrappningsdag kanske). Till måndags-middagen är det bra om ni äter en soppa - som ni sen sparar till lunchen på tisdag.
Tisdag, onsdag och torsdag är upplägget så här:
Frukost: Ett glas ljummet citronvatten + en smoothie. Gör två glas och spara en till förmiddagen.
Förmiddag: Resten av smoothien + en kopp detox-te
Lunch: Soppa
Eftermiddag: En smoothie, alternativt resten av lunch-soppan - eller om man har svårt att fixa på jobbet - en proteinshake av bra kvalitet utan tillsatser och sötningsmedel.
Middag: Soppa där du gör så mycket att det räcker till morgondagens lunch.
Kväll: Ta en kopp ört-te, grönt te samt gärna ett glas sockerfri transbärs- rödbets- eller acai-juice. Alternativt en grönsaksjuice du har gjort själv om du har en juicemaskin.

Aktivitet: Välj att gå en promenad, yoga, ta en bastu, torrborstning eller skrubb, ligg på spikmattan en halvtimme eller unna dig lyxen att gå på exempelsvis massage under detox-veckan.

3 dagar lättsmält mat
Fredag, lördag och söndag kommer vi att börja "äta". Det kommer vara vegetariskt alternativt fisk eller kyckling.
Som frukost eller mellanmål dessa dagar kan vi äta exempelvis chiapudding, smoothie eller avokado.

Ekologiskt
Självklart försöker vi äta så mycket ekologiskt som möjligt.

Mixer?
Har ni möjlighet att göra smoothies på jobbet så ta gärna med er en mixerstav. Annars så förbereder ni er eftermiddagssmoothie hemma. Eller som jag skrev ovan - ät soppan från lunchen eller en proteinshake på eftermiddagen.

detoxDetox
Jag kommer själv att välja att köra Holistics detoxpaket under min detox. Jag kommer även att fortsätta att köra detox under tre veckor. Det får ni också gärna göra och då kommer ni få hjälp av min blogg-kollega Mia på Mias mat- och bakblogg där hon kör en sockerutmaning (fri-från-socker)

Sockerutmaning vecka 12 och framåt
Mia - http://kurera.se/mias-mat-och-bakblogg/ - kommer alltså att köra en sockerutmaning och det är väl ett utmärkt sätt att fortsätta detoxen på.

Läs mer om detox på kurera.se
Denna vecka kommer vi ha flera artiklar om detox här på kurera.se. De kommer från senaste numret av tidningen så har ni fått tag på den i någon hälsokostbutik så har ni redan mycket av upplägget klart. Där finns även Agnes detoxsmoothies. Agnes bloggar på Smoothiebloggen här på kurera.se - http://kurera.se/agnes-gallhagen/ -och hon har redan denna vecka startat en juicedetox för sin egen del. Följ henne gärna.


3 comments on “Detox: Förberedelser

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Skriv ut artikel


Test av aktivitetsarmband vivoactive

Blogginlägg

Jag har länge haft en dyr Garmin GPS-klocka. Den har jag haft på armen när jag löptränar. Funkar utmärkt vid löpning. Sen är det inget mer med den. Men i vintras fick jag för mig att jag skulle försöka minska några kilon i kroppsfett, och inte i muskelmassa. Planen att promenera mer, köpa månadskort till kollektivtrafiken – […]

Träna igen efter förkylningen

Blogginlägg

Jag har legat däckad i en förkylning. Det händer verkligen inte ofta men nu jobbar min tonårsdotter på förskola och såklart kommer det hem en hel del virus som inte jag är van vid. NoNo! Att träna med ont i halsen är verkligen inte att rekommendera. Man kan dra ner skiten i lungorna och bli […]

3 hjälpredor för viktnedgång

3 hjälpredor för viktnedgång

Blogginlägg

Som jag skrev i förra inlägget så har träningen blivit ganska mycket sämre under 2015 jämfört med 2014. Jag känner även att jag har lagt på mig några onödiga kilon fett som jag inte riktigt trivs med. Från att ha börjat antyda magrutor så har det gått tillbaka till att det inte syns alls. Alldeles för […]

Fet eller fit? Viktuppgång av styrketräning

Blogginlägg

Gaaaaaahhhh! …eller något liknande, utbrast jag när jag ställde mig på vågen hos hälsoföretaget Concept for Life. TRE kilo upp under sommaren! Jag trodde jag skulle smälla av. Men tagga ner, säger du – alla går väl upp under sommaren. Mindre träning och massa vin och grillat. Men nej. Det kan jag inte skylla på! […]

B3 för muskler, hud och hår!

Blogginlägg

Ibland när jag läser om vitaminer och mineraler så blir jag helt fascinerad av vad de kan göra för vårt välbefinnande. Samt hur illa en brist kan göra oss. Naturlig doping Nyligen läste jag om B3, niacin hos Martina. Hon skriver att B3 är som en naturlig doping. Man får extra utsöndring av tillväxthormon tre-fyra timmar efter intag och […]

Kroppskompositionsmätning – smal och muskulös!

Kroppskompositionsmätning – smal och muskulös!

Blogginlägg

Hur nöjd blir man inte efter en kroppskompositionsmätning när den visar att min metabola ålder är 30 (15 år yngre än mina årsringar 😉 ) och att den visar att jag är mager och muskulös. Men vad är nu egentligen det här? Kroppskompositionsmätning? Ja, till att börja med så finns det ju väldigt många olika […]

Nyttigt – alltid i min kyl, frys och skafferi!

Nyttigt – alltid i min kyl, frys och skafferi!

kost

Om man ska äta nyttigt så måste nyttigheterna finnas hemma. Och det här ser jag till att ha hemma. Uppdelningen protein/fett/kolhydrater är inte hundraprocentig eftersom många livsmedel innehåller både fett och protein, eller både kolhydrater och protein och så vidare… men ungefär så här tänker jag: Protein Kycklingfiléer – smart att ha i frysen Köttfärs […]

Var är alla? Gymmet står tomt!

Var är alla? Gymmet står tomt!

styrketräning

Fredagsfys Lördag morgon – tre personer på gymmet Visserligen är många ute och joggar nu, men med all säkerhet har en stor del av dem som på nyårsafton lovade att bli vältränade och gå ner i vikt lagt av nu. De sitter i solen och grillar och dricker vin för fulla muggar. På fredagkvällen var vi nog 6-7 tappra […]

Frukost med egen glutenfri granola

Frukost med egen glutenfri granola

Blogginlägg

Jag börjar alltid dagen med kaffe och två ägg vid sjutiden. Sen är jag hungrig igen vid halv tio. Vid den tiden har vi fikarast på jobbet och då tar jag min andra frukost. Imorse var det extra lyxig, för jag hade med mig hemlagad granola. Supergott och väldigt enkelt att göra. Granola 2 dl pumpakärnor […]

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 3)