Vegetarisk måndag nu igen. Men man behöver absolut inte vänta på en måndag bara för att laga denna!
Passar den vegetariska LCHF'arn, eller den som vill vara lite snål med kolhydraterna. Eller den som älskar mozzarella! 🙂
Sätt ugnen på 225 grader.
Ingredienser
2 zucchini
1 lök (röd eller gul)
200 gram mozzarella
3 tomater
Tomatsås
1/2 paket frusen basilika eller 1 kruka färsk
1 dl pecorinoost (alternativt parmesan)
2 ägg
1 paket krossade tomater
salt, peppar och min favoritkrydda chili explosion
Hyvla zucchini i tunna skivor med osthyvel eller mandolin (inte den man spelar på dock, då blir morfar inte alls glad).
Salta och lägg zucchiniskivorna i ett durkslag för att dra ur vätskan. Torka av dem efter cirka 30 minuter.
Ta fram en kastrull och gör en tomatsås med krossade tomater, blanda i pecorinoost och hackad basilika, ägg samt kryddor. Låt det puttra ihop en liten stund.
Skär tomat, mozzarella och lök i tunna skivor.
Ta fram en gratängform och varva zucchini, tomater, mozzarellaost och tomatsåsen och avsluta med mozzarellaost ovanpå.
Tillaga i ugn i ca 30-35 minuter