Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Missa inga nyheter och erbjudanden från Kurera!
Vårt nyhetsbrev kommer två gånger i veckan och är helt gratis.
Anmäl dig genom att fylla i dina uppgifter här:

E-postadressen är nu registrerad, du kommer att få vårt nästa utskick!

Get in shape

Recension: Skivstång/bodypump och skönhetsprylar

Igår, lördag, tränade jag ett skivstångspass på Friskis&Svettis. Passet var väldigt likt de "bodypump-pass" jag tränat på andra gym tidigare. Tänkte köra en liten recension här.

Skivstång/bodypump
Typ av pass: Styrka
Fördelar: Du behöver inte ha någon koordinationsförmåga. Inga direkta hopp så även mina skadade knän klarar passet bra. Hela kroppen får träning!
Nackdelar: För mig som är mycket starkare i benen är det lite svårt att få ut bra träning för benen. Eftersom stången ska upp på axlarna (över huvudet och bak) när du ska köra benen så orkar man inte lasta på mer vikt än armarna klarar. För att bygga muskler är väl inte passet optimalt eftersom man kör minst 20 repetitioner av varje övning. Kör man styrketräning själv så lägger man på mer vikt och kör kanske bara 6-8 repetitioner för att få större muskler.
Klarar du passet? Ja, detta pass gör man själv så lätt eller tungt som man vill genom att lasta på olika viktplattor på skivstången.
Resultat: Bra träning av hela kroppen om du vågar lasta på.
Träningsvärk: Ja, rejäl i hela kroppen efter första passet.
Möjlighet att såsa på passet: Ja, lastar du inte på rejält så ger ju passet ingenting. Våga! Bättre att ta av vikter än att stå där och inte få ut nåt av en timmes träning.

Skönhetsprylar
Efter passet pallrade jag mig hem och  grabbade tag i dammsugaren. Jag var nästan själv hemma (räknas en tonåring som sitter klistrad framför TV-spel och varken hör eller ser någon?) så jag tog och smetade in hela ansiktet med ansiktsmask och tog hårinpackning i håret. Tack och lov kom inte nån och ringde på dörren då!
Men man känner sig superfräsch efter en sån morgon (ja, efter duschen alltså, när jag for runt med dammsugaren var jag allt annat än fräsch 🙂 )

hud- och hårvårdMina hud- och hårvårdsfavoriter
Deodorant från Rosenserien, hårinpackning som doftar supergott, från Weleda, vansinnigt skön ansiktsolja från Börlind (jag gillar inte oljor i vanliga fall men denna är superlätt och går in i huden direkt) och ansiktsmask som lugnar huden, från Dr.Hauschka.

 

 


One comment on “Recension: Skivstång/bodypump och skönhetsprylar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Skriv ut artikel


Test av aktivitetsarmband vivoactive

Blogginlägg

Jag har länge haft en dyr Garmin GPS-klocka. Den har jag haft på armen när jag löptränar. Funkar utmärkt vid löpning. Sen är det inget mer med den. Men i vintras fick jag för mig att jag skulle försöka minska några kilon i kroppsfett, och inte i muskelmassa. Planen att promenera mer, köpa månadskort till kollektivtrafiken – […]

Träna igen efter förkylningen

Blogginlägg

Jag har legat däckad i en förkylning. Det händer verkligen inte ofta men nu jobbar min tonårsdotter på förskola och såklart kommer det hem en hel del virus som inte jag är van vid. NoNo! Att träna med ont i halsen är verkligen inte att rekommendera. Man kan dra ner skiten i lungorna och bli […]

3 hjälpredor för viktnedgång

3 hjälpredor för viktnedgång

Blogginlägg

Som jag skrev i förra inlägget så har träningen blivit ganska mycket sämre under 2015 jämfört med 2014. Jag känner även att jag har lagt på mig några onödiga kilon fett som jag inte riktigt trivs med. Från att ha börjat antyda magrutor så har det gått tillbaka till att det inte syns alls. Alldeles för […]

Fet eller fit? Viktuppgång av styrketräning

Blogginlägg

Gaaaaaahhhh! …eller något liknande, utbrast jag när jag ställde mig på vågen hos hälsoföretaget Concept for Life. TRE kilo upp under sommaren! Jag trodde jag skulle smälla av. Men tagga ner, säger du – alla går väl upp under sommaren. Mindre träning och massa vin och grillat. Men nej. Det kan jag inte skylla på! […]

B3 för muskler, hud och hår!

Blogginlägg

Ibland när jag läser om vitaminer och mineraler så blir jag helt fascinerad av vad de kan göra för vårt välbefinnande. Samt hur illa en brist kan göra oss. Naturlig doping Nyligen läste jag om B3, niacin hos Martina. Hon skriver att B3 är som en naturlig doping. Man får extra utsöndring av tillväxthormon tre-fyra timmar efter intag och […]

Kroppskompositionsmätning – smal och muskulös!

Kroppskompositionsmätning – smal och muskulös!

Blogginlägg

Hur nöjd blir man inte efter en kroppskompositionsmätning när den visar att min metabola ålder är 30 (15 år yngre än mina årsringar 😉 ) och att den visar att jag är mager och muskulös. Men vad är nu egentligen det här? Kroppskompositionsmätning? Ja, till att börja med så finns det ju väldigt många olika […]

Nyttigt – alltid i min kyl, frys och skafferi!

Nyttigt – alltid i min kyl, frys och skafferi!

kost

Om man ska äta nyttigt så måste nyttigheterna finnas hemma. Och det här ser jag till att ha hemma. Uppdelningen protein/fett/kolhydrater är inte hundraprocentig eftersom många livsmedel innehåller både fett och protein, eller både kolhydrater och protein och så vidare… men ungefär så här tänker jag: Protein Kycklingfiléer – smart att ha i frysen Köttfärs […]

Var är alla? Gymmet står tomt!

Var är alla? Gymmet står tomt!

styrketräning

Fredagsfys Lördag morgon – tre personer på gymmet Visserligen är många ute och joggar nu, men med all säkerhet har en stor del av dem som på nyårsafton lovade att bli vältränade och gå ner i vikt lagt av nu. De sitter i solen och grillar och dricker vin för fulla muggar. På fredagkvällen var vi nog 6-7 tappra […]

Frukost med egen glutenfri granola

Frukost med egen glutenfri granola

Blogginlägg

Jag börjar alltid dagen med kaffe och två ägg vid sjutiden. Sen är jag hungrig igen vid halv tio. Vid den tiden har vi fikarast på jobbet och då tar jag min andra frukost. Imorse var det extra lyxig, för jag hade med mig hemlagad granola. Supergott och väldigt enkelt att göra. Granola 2 dl pumpakärnor […]

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 3)