Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Missa inga nyheter och erbjudanden från Kurera!
Vårt nyhetsbrev kommer två gånger i veckan och är helt gratis.
Anmäl dig genom att fylla i dina uppgifter här:

E-postadressen är nu registrerad, du kommer att få vårt nästa utskick!

Get in shape

Detox: Dagen före start

Idag startar vi detox-veckan med en förberedelsedag.

Kommentera på facebook!
Hänger ni med på detox-veckan? Kommentera på Kureras facebook (på inlägget märkt "detox" som  jag skriver varje dag denna vecka) så har ni, om ni är med hela veckan, chans att vinna ett fint pris - bara som en liten extra pepp! Ni gör ju självklart detoxen för er egen skull.

Sista kaffet är drucket!
Ja, jag har druckit min sista kopp kaffe för denna vecka. Jag har minskat kaffet hela förra veckan för att inte få sådan hemsk huvudvärk. Imorgon är det ört-te eller grönt te som gäller.

Lunch
Idag äter jag en lättare lunch. Det blir en tomatsoppa med örter och en skvätt kokosmjölk.

Middag
Ikväll förbereder jag, samt äter, morgondagens soppa. Alla sorters grönsakssoppor (hemmagjorda dock) fungerar bra men eftersom spenat helst inte ska värmas två gånger så är tipset att inte köra spenatsoppa om ni inte har möjlighet att laga den direkt när den ska ätas. Ni har recept på soppor i tidigare inlägg här på bloggen.

Detox
Och imorgon börjar jag äta Holistics detoxkur. Eller dricka. Det är ju ett pulver som ska blandas ut.

Fredag till söndag - middagar
Måndag trappar vi ner och äter lättare. Tisdag till torsdag är det soppor och smoothies som gäller.
Men ni som undrar lite över middagarna i slutet av veckan - här är lite info (och mer kommer senare):

Fredag: Jag har familj hemma som naturligtvis inte detoxar, och på fredagar vill jag göra det enkelt för mig. Vi äter ofta tacos då. I vanliga fall äter jag inte bröd/chips men nu kommer jag även att utesluta köttfärsen. Så äter ni tacos - välj grönsakerna och gör en sallad, toppa med avokado och kanske lite fetaost.
Alternativ: Äter ni inte tacos så kan grönsaksbiffar passa på fredagskvällen. Det brukar jag välja om familjen äter en köttbit. Passar bra med en stor sallad eller ugnsrostade rotsaker som rödbetor och morötter.

Lördag: Kyckling eller tofu  i kokosmjölk med grön/röd currypaste och ingefära, paprika,broccoli, morötter
Alternativ: En hel kyckling tillagad i ugn kryddad med chili, vitlök och rosmarien serveras ihop med tex broccoli.

Söndag: Lax i ugn med ugnsrostade rödbetor eller en fiskgryta.

Förslag på recept kommer senare.

En påminnelse vad som ska undvikas under veckan
All raffinerad mat. Alla hel- och halvfabrikat.
Alla snabba kolhydrater. Bröd, pasta, socker, saft, läsk, glass, godis, frukostflingor. Har du överskott på jästsvampen candida bör du även vara försiktig med frukt.
Kaffe. Drick örtte och grönt te istället.
Alkohol och tobak.
Mikromat/teflonpanna.
Mejeriprodukter ska undvikas. Äkta fetaost, chevré och halloumi går bra i mindre mängd.
Gluten
Protein kan belasta njurarna. Undvik framför allt rött kött.
Värktabletter. Ont i huvudet - välj gurkmeja som i Fortodol.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Skriv ut artikel


Test av aktivitetsarmband vivoactive

Blogginlägg

Jag har länge haft en dyr Garmin GPS-klocka. Den har jag haft på armen när jag löptränar. Funkar utmärkt vid löpning. Sen är det inget mer med den. Men i vintras fick jag för mig att jag skulle försöka minska några kilon i kroppsfett, och inte i muskelmassa. Planen att promenera mer, köpa månadskort till kollektivtrafiken – […]

Träna igen efter förkylningen

Blogginlägg

Jag har legat däckad i en förkylning. Det händer verkligen inte ofta men nu jobbar min tonårsdotter på förskola och såklart kommer det hem en hel del virus som inte jag är van vid. NoNo! Att träna med ont i halsen är verkligen inte att rekommendera. Man kan dra ner skiten i lungorna och bli […]

3 hjälpredor för viktnedgång

3 hjälpredor för viktnedgång

Blogginlägg

Som jag skrev i förra inlägget så har träningen blivit ganska mycket sämre under 2015 jämfört med 2014. Jag känner även att jag har lagt på mig några onödiga kilon fett som jag inte riktigt trivs med. Från att ha börjat antyda magrutor så har det gått tillbaka till att det inte syns alls. Alldeles för […]

Fet eller fit? Viktuppgång av styrketräning

Blogginlägg

Gaaaaaahhhh! …eller något liknande, utbrast jag när jag ställde mig på vågen hos hälsoföretaget Concept for Life. TRE kilo upp under sommaren! Jag trodde jag skulle smälla av. Men tagga ner, säger du – alla går väl upp under sommaren. Mindre träning och massa vin och grillat. Men nej. Det kan jag inte skylla på! […]

B3 för muskler, hud och hår!

Blogginlägg

Ibland när jag läser om vitaminer och mineraler så blir jag helt fascinerad av vad de kan göra för vårt välbefinnande. Samt hur illa en brist kan göra oss. Naturlig doping Nyligen läste jag om B3, niacin hos Martina. Hon skriver att B3 är som en naturlig doping. Man får extra utsöndring av tillväxthormon tre-fyra timmar efter intag och […]

Kroppskompositionsmätning – smal och muskulös!

Kroppskompositionsmätning – smal och muskulös!

Blogginlägg

Hur nöjd blir man inte efter en kroppskompositionsmätning när den visar att min metabola ålder är 30 (15 år yngre än mina årsringar 😉 ) och att den visar att jag är mager och muskulös. Men vad är nu egentligen det här? Kroppskompositionsmätning? Ja, till att börja med så finns det ju väldigt många olika […]

Nyttigt – alltid i min kyl, frys och skafferi!

Nyttigt – alltid i min kyl, frys och skafferi!

kost

Om man ska äta nyttigt så måste nyttigheterna finnas hemma. Och det här ser jag till att ha hemma. Uppdelningen protein/fett/kolhydrater är inte hundraprocentig eftersom många livsmedel innehåller både fett och protein, eller både kolhydrater och protein och så vidare… men ungefär så här tänker jag: Protein Kycklingfiléer – smart att ha i frysen Köttfärs […]

Var är alla? Gymmet står tomt!

Var är alla? Gymmet står tomt!

styrketräning

Fredagsfys Lördag morgon – tre personer på gymmet Visserligen är många ute och joggar nu, men med all säkerhet har en stor del av dem som på nyårsafton lovade att bli vältränade och gå ner i vikt lagt av nu. De sitter i solen och grillar och dricker vin för fulla muggar. På fredagkvällen var vi nog 6-7 tappra […]

Frukost med egen glutenfri granola

Frukost med egen glutenfri granola

Blogginlägg

Jag börjar alltid dagen med kaffe och två ägg vid sjutiden. Sen är jag hungrig igen vid halv tio. Vid den tiden har vi fikarast på jobbet och då tar jag min andra frukost. Imorse var det extra lyxig, för jag hade med mig hemlagad granola. Supergott och väldigt enkelt att göra. Granola 2 dl pumpakärnor […]

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 3)