Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Missa inga nyheter och erbjudanden från Kurera!
Vårt nyhetsbrev kommer två gånger i veckan och är helt gratis.
Anmäl dig genom att fylla i dina uppgifter här:

E-postadressen är nu registrerad, du kommer att få vårt nästa utskick!

Get in shape

Detoxmat

De tre första dagarna så har jag, som ni säkert vet, rekommenderat soppor och smoothies.

juice powerGår man riktigt hårt ut så juicefastar man. Kan rekommendera Renée Voltaires bok Juice Power & detox till den som vill juicefasta. Mycket bra tips och goda juicer.

Sannas matbokVill man veta mer om kost och hälsa och få tips om mat som passar, både under detoxen, men även som livsstil och som läkande kost så ska man absolut köpa Sannas matbok. Sanna Ehdin är en riktig guru inom hälsa och det hon inte vet är nog inte värt att veta 🙂

Recept för fredag-söndag
På fredag börjar jag införa lite "vanlig" mat igen. Det som rekommenderas under detox är att äta mycket vegetariskt samt fisk och kyckling.

Fredag: Min familj äter gärna en blodig biff - då väljer jag dessa fräscha grönsaksbiffar. Går att laga med broccoli eller zucchini - men byt ut parmesanosten i mitt recept till äkta fetaost istället. Och skippa zucchinisalladen - servera biffarna ihop med en fräsch sallad.  https://kurera.se/getinshape/2014/02/24/kottfri-mandag/

Är det taco-fredag hos er? Skippa köttfärsen och bröden/chipsen och gör en god sallad av tillbehören. Lägg till lite extra avokado och kanske lite fetaost.

Lördag: Lax i ugn med ugnsrostade rotsaker som rödbetor, morötter och palsternackor. Hos mig skriker de efter potatis men då slänger jag med några potatisar och låter bli att ta dem bara.
Laxen kan gärna kryddas med chili och havssalt. Undvik den så populära citronpepparn - den har inte schyssta ingredienser (om de inte ändrat det sen jag kollade senast, då var det flera E-nummer i den).

Söndag: Jag har två goda varianter på fisk som dessutom passar bra att frysa in och ha i matlåda. Här är ett (scrolla ner i detta inlägg) https://kurera.se/getinshape/2014/02/16/tranings-snacks/
Och här är mitt favoritrecept - curry - namnam! 🙂 https://kurera.se/getinshape/2014/01/20/101/

Vill man hellre ha kyckling så har jag gjort ett enkelt recept här (scrolla ner även i detta inlägg) https://kurera.se/getinshape/2014/02/11/kvallslasning-och-chiapudding/
Eller så satsar man på en god kycklingwok.
1 msk kokosolja att steka i.
1 kg kycklingfilé, skuren i mindre bitar
1 morot
1 broccolikvist
1 rödlök
2 vitlöksklyftor
1 röd paprika
sockerärtor
ingefära efter smak
chili efter smak
röd eller grön curry paste (sådan i burk, de brukar inte innehålla e-medel och skumma saker, men kolla ingredienserna för säkerhets skull)
1 paket kokosmjölk

Stek kycklingen, ansa och skär grönsakerna i mindre bitar. Fräs allting och krydda det efter smak. Tillsätt kokosmjölk och låt puttra tills kycklingen är genomvarm/klar.
Jag brukar äta denna som någon slags soppa men min familj får ris till.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Skriv ut artikel


Test av aktivitetsarmband vivoactive

Blogginlägg

Jag har länge haft en dyr Garmin GPS-klocka. Den har jag haft på armen när jag löptränar. Funkar utmärkt vid löpning. Sen är det inget mer med den. Men i vintras fick jag för mig att jag skulle försöka minska några kilon i kroppsfett, och inte i muskelmassa. Planen att promenera mer, köpa månadskort till kollektivtrafiken – […]

Träna igen efter förkylningen

Blogginlägg

Jag har legat däckad i en förkylning. Det händer verkligen inte ofta men nu jobbar min tonårsdotter på förskola och såklart kommer det hem en hel del virus som inte jag är van vid. NoNo! Att träna med ont i halsen är verkligen inte att rekommendera. Man kan dra ner skiten i lungorna och bli […]

3 hjälpredor för viktnedgång

3 hjälpredor för viktnedgång

Blogginlägg

Som jag skrev i förra inlägget så har träningen blivit ganska mycket sämre under 2015 jämfört med 2014. Jag känner även att jag har lagt på mig några onödiga kilon fett som jag inte riktigt trivs med. Från att ha börjat antyda magrutor så har det gått tillbaka till att det inte syns alls. Alldeles för […]

Fet eller fit? Viktuppgång av styrketräning

Blogginlägg

Gaaaaaahhhh! …eller något liknande, utbrast jag när jag ställde mig på vågen hos hälsoföretaget Concept for Life. TRE kilo upp under sommaren! Jag trodde jag skulle smälla av. Men tagga ner, säger du – alla går väl upp under sommaren. Mindre träning och massa vin och grillat. Men nej. Det kan jag inte skylla på! […]

B3 för muskler, hud och hår!

Blogginlägg

Ibland när jag läser om vitaminer och mineraler så blir jag helt fascinerad av vad de kan göra för vårt välbefinnande. Samt hur illa en brist kan göra oss. Naturlig doping Nyligen läste jag om B3, niacin hos Martina. Hon skriver att B3 är som en naturlig doping. Man får extra utsöndring av tillväxthormon tre-fyra timmar efter intag och […]

Kroppskompositionsmätning – smal och muskulös!

Kroppskompositionsmätning – smal och muskulös!

Blogginlägg

Hur nöjd blir man inte efter en kroppskompositionsmätning när den visar att min metabola ålder är 30 (15 år yngre än mina årsringar 😉 ) och att den visar att jag är mager och muskulös. Men vad är nu egentligen det här? Kroppskompositionsmätning? Ja, till att börja med så finns det ju väldigt många olika […]

Nyttigt – alltid i min kyl, frys och skafferi!

Nyttigt – alltid i min kyl, frys och skafferi!

kost

Om man ska äta nyttigt så måste nyttigheterna finnas hemma. Och det här ser jag till att ha hemma. Uppdelningen protein/fett/kolhydrater är inte hundraprocentig eftersom många livsmedel innehåller både fett och protein, eller både kolhydrater och protein och så vidare… men ungefär så här tänker jag: Protein Kycklingfiléer – smart att ha i frysen Köttfärs […]

Var är alla? Gymmet står tomt!

Var är alla? Gymmet står tomt!

styrketräning

Fredagsfys Lördag morgon – tre personer på gymmet Visserligen är många ute och joggar nu, men med all säkerhet har en stor del av dem som på nyårsafton lovade att bli vältränade och gå ner i vikt lagt av nu. De sitter i solen och grillar och dricker vin för fulla muggar. På fredagkvällen var vi nog 6-7 tappra […]

Frukost med egen glutenfri granola

Frukost med egen glutenfri granola

Blogginlägg

Jag börjar alltid dagen med kaffe och två ägg vid sjutiden. Sen är jag hungrig igen vid halv tio. Vid den tiden har vi fikarast på jobbet och då tar jag min andra frukost. Imorse var det extra lyxig, för jag hade med mig hemlagad granola. Supergott och väldigt enkelt att göra. Granola 2 dl pumpakärnor […]

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 3)