Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Missa inga nyheter och erbjudanden från Kurera!
Vårt nyhetsbrev kommer två gånger i veckan och är helt gratis.
Anmäl dig genom att fylla i dina uppgifter här:

E-postadressen är nu registrerad, du kommer att få vårt nästa utskick!

Get in shape

Detox: Dag 3 – grape & chia

Nu börjar det kännas riktigt lätt. Jag är inte lika hungrig och känner inte alls samma kaffesug längre - och kaffet är ju det största "problemet" för mig. Socker äter jag ju inte, inte heller snabba kolhydrater annat än någon frukt ibland - det har blivit lite mer frukt än jag brukar äta nu under detoxen, eftersom jag har haft en apelsin i min gröna smoothie varje morgon i detoxdagarna tre. På eftermiddagen håller jag mig till bär.

blodgrapeFrukost ...lunch
Under detoxen, från och med imorgon, kommer jag fortsätta dricka min gröna smoothie, men minskar på frukten och ändrar då till den lite kolhydratssnålare grapefrukten. Ica sålda ekologiska för 5 kronor styck så jag köpte upp mig på ett gäng! Citron är också ett bra val.
Till frukost kommer jag lägga till två ägg, för jag har varit lite väl hungrig på förmiddagarna. Målet de närmsta dagarna är att äta frukost kl 8.00 och sen inte småäta förrän vid lunch.

chiapuddingEftermiddags-mål
På eftermiddagarna kommer jag dock att ha ett litet mellanmål. En smoothie eller en chiapudding med bär vid 14.30-tiden. Annars är jag inte kapabel att laga mat vid 18-tiden.

Här en supergod lingonchiapudding
1/2 dl kokosmjölk
4 msk chiafrön
Ett gäng lingon.
Rör ihop allting - jag mixade faktiskt lingonen denna gång, för att få det krämigt.
Låt stå i kylskåpet i minst 30 minuter.

Träning & bastu
Igår stack jag till gymmet, körde lite styrketräning i en halvtimme i väntan på att yogan skulle börja.
Sen en enormt avslappnande yoga. Och därefter bastu.
Efter det var jag som en ny människa!

Nu när vi börjar äta lättare mat igen så tänk på att:
* Äta i lugn och ro.Ät inte på stående fot, och prata inte i telefonen eller fibbla med mobilen under maten.
* Andas lugnt innan du börjar äta.
* Ta ett glas citronvatten en stund innan maten.
* Ät långsamt, tugga noga. Det tar en stund för mättnadskänslan att fatta! Äter du fort äter du ofta för mycket.


3 comments on “Detox: Dag 3 – grape & chia

 1. Anneli on

  Tack för en bra detoxkur även om jag kommer att köra två dagar extra men idag på dag 4 så börjar jag känna av njurarna, är det lämpligt att fortsätta då eller är det ett tecken på att reningssystemet behöver lite mer tid ?

  Svara
  • Webbredaktör on

   Vad äter du nu? Det vanliga är ju att höga halter protein gör att njurarna tar stryk. Och det äter vi ju inte nu under detoxen.
   Dricker du lagom? Ungefär 2 liter om dagen är lagom. Och vad använder du för detoxpreparat?
   Ledins curite är förresten superbra för njurarna.

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Skriv ut artikel


Test av aktivitetsarmband vivoactive

Blogginlägg

Jag har länge haft en dyr Garmin GPS-klocka. Den har jag haft på armen när jag löptränar. Funkar utmärkt vid löpning. Sen är det inget mer med den. Men i vintras fick jag för mig att jag skulle försöka minska några kilon i kroppsfett, och inte i muskelmassa. Planen att promenera mer, köpa månadskort till kollektivtrafiken – […]

Träna igen efter förkylningen

Blogginlägg

Jag har legat däckad i en förkylning. Det händer verkligen inte ofta men nu jobbar min tonårsdotter på förskola och såklart kommer det hem en hel del virus som inte jag är van vid. NoNo! Att träna med ont i halsen är verkligen inte att rekommendera. Man kan dra ner skiten i lungorna och bli […]

3 hjälpredor för viktnedgång

3 hjälpredor för viktnedgång

Blogginlägg

Som jag skrev i förra inlägget så har träningen blivit ganska mycket sämre under 2015 jämfört med 2014. Jag känner även att jag har lagt på mig några onödiga kilon fett som jag inte riktigt trivs med. Från att ha börjat antyda magrutor så har det gått tillbaka till att det inte syns alls. Alldeles för […]

Fet eller fit? Viktuppgång av styrketräning

Blogginlägg

Gaaaaaahhhh! …eller något liknande, utbrast jag när jag ställde mig på vågen hos hälsoföretaget Concept for Life. TRE kilo upp under sommaren! Jag trodde jag skulle smälla av. Men tagga ner, säger du – alla går väl upp under sommaren. Mindre träning och massa vin och grillat. Men nej. Det kan jag inte skylla på! […]

B3 för muskler, hud och hår!

Blogginlägg

Ibland när jag läser om vitaminer och mineraler så blir jag helt fascinerad av vad de kan göra för vårt välbefinnande. Samt hur illa en brist kan göra oss. Naturlig doping Nyligen läste jag om B3, niacin hos Martina. Hon skriver att B3 är som en naturlig doping. Man får extra utsöndring av tillväxthormon tre-fyra timmar efter intag och […]

Kroppskompositionsmätning – smal och muskulös!

Kroppskompositionsmätning – smal och muskulös!

Blogginlägg

Hur nöjd blir man inte efter en kroppskompositionsmätning när den visar att min metabola ålder är 30 (15 år yngre än mina årsringar 😉 ) och att den visar att jag är mager och muskulös. Men vad är nu egentligen det här? Kroppskompositionsmätning? Ja, till att börja med så finns det ju väldigt många olika […]

Nyttigt – alltid i min kyl, frys och skafferi!

Nyttigt – alltid i min kyl, frys och skafferi!

kost

Om man ska äta nyttigt så måste nyttigheterna finnas hemma. Och det här ser jag till att ha hemma. Uppdelningen protein/fett/kolhydrater är inte hundraprocentig eftersom många livsmedel innehåller både fett och protein, eller både kolhydrater och protein och så vidare… men ungefär så här tänker jag: Protein Kycklingfiléer – smart att ha i frysen Köttfärs […]

Var är alla? Gymmet står tomt!

Var är alla? Gymmet står tomt!

styrketräning

Fredagsfys Lördag morgon – tre personer på gymmet Visserligen är många ute och joggar nu, men med all säkerhet har en stor del av dem som på nyårsafton lovade att bli vältränade och gå ner i vikt lagt av nu. De sitter i solen och grillar och dricker vin för fulla muggar. På fredagkvällen var vi nog 6-7 tappra […]

Frukost med egen glutenfri granola

Frukost med egen glutenfri granola

Blogginlägg

Jag börjar alltid dagen med kaffe och två ägg vid sjutiden. Sen är jag hungrig igen vid halv tio. Vid den tiden har vi fikarast på jobbet och då tar jag min andra frukost. Imorse var det extra lyxig, för jag hade med mig hemlagad granola. Supergott och väldigt enkelt att göra. Granola 2 dl pumpakärnor […]

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 3)